Görüş Bildir
Haberler
Ege'deki Sığınmacı Geçişlerinde Düşüş

Ege'deki Sığınmacı Geçişlerinde Düşüş

ATKN
27.03.2016 - 17:43 Son Güncelleme: 27.03.2016 - 22:19

AB ve Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girmesinin üzerinden bir hafta geçerken, Yunan adalarına varan sığınmacı ve göçmen sayısında da belirgin düşüş yaşandığı görüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın (AA) Yunanistan'ın resmi verilerinden derlediği bilgilere göre, adalara gelen sığınmacı ve göçmen sayısı cuma günü ve dün için sırasıyla 78 ve 73 ile sınırlı kaldı. Perşembe günü ise 61 kişi adalara gelmişti.

Geçen yıl kimi zaman bir günde 10 bini aşkın sığınmacının akın ettiği adalara, anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün bin 600'ün üzerinde sığınmacı ve göçmen varmıştı.

Görsel kaynak: BBC Türkçe

Bu tarihten itibaren sayıda azalma kaydedilirken, fırtına ve yağmurun etkisiyle çarşamba günü hiçbir sığınmacı ve göçmenin Yunan adalarına gelmediği açıklanmıştı.

Almanya'ya gelen sığınmacı sayısı da azalıyor

Almanya'ya gelen sığınmacı sayısı da azalıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bild gazetesinin haberine göre Almanya'ya gelen sığınmacı sayısındaki düşüş de sürüyor. Gazetenin Federal Polis Teşkilatı'ndan alınan bilgilere dayandırdığı habere göre 18 ve 23 Mart tarihleri arasında günde ortalama 135 sığınmacının Almanya'ya ulaştığı kaydediliyor. Şubat ayı ortasına kadar Almanya'ya günde 2 binden fazla sığınmacı geliyordu.

Son verilerle birlikte yılbaşından 23 Mart'a kadar Almanya'ya yaklaşık 109 bin sığınmacının geldiği kaydediliyor. Gazete rakamların bu şekilde devam etmesi halinde yıl sonunda Almanya'ya yaklaşık yarım milyon kişinin iltica başvurusunda bulunacağı tahminine yer veriyor.

Bir günde gelen sığınmacı sayısı son olarak 6 martta 300'ün üzerine çıkmıştı.

Türkiye ile AB arasında 18 Mart tarihinde yapılan zirvede Türkiye üzerinden Yunan adalarına geçen sığınmacıların tamamının Türkiye'ye iade edilmesi üzerinde uzlaşmaya varılmıştı. Aynı zamanda AB, Türkiye'den kabul edilen her Suriyeli sığınmacı karşılığında legal olarak bir Suriyeli mülteci kabul etmeyi taahhüt etmişti. Türkiye'ye 3 milyar euro daha mali yardım yapılması da üzerinde anlaşılan noktalar arasında.

AA, BBC Türkçe ve Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
11
7
6
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şimdi kalanları Suriye'ye geri şutlayalım.