Görüş Bildir
Haberler
Efsane Boksör Muhammed Ali Son Yolculuğuna Uğurlandı

Efsane Boksör Muhammed Ali Son Yolculuğuna Uğurlandı

FreiGeist
09.06.2016 - 09:03 Son Güncelleme: 11.06.2016 - 01:53

ABD'de, solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden ABD'li efsane boksör Muhammed Ali'nin iki gün sürecek cenaze töreni dün Lousiville'de kılınacak cenaze namazı ile başlamıştı.  Muhammed Ali bugün binlerce hayranı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhammed Ali'nin doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville şehri, tarihinin en önemli törenlerinden birisine ev sahipliği yaptı.

Efsane boksörün son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için günlerce hazırlık yapıldı

Efsane boksörün son yolculuğuna uğurlanacağı kentte kusursuz bir tören gerçekleştirilmesi için günlerce hazırlık yapıldı

Cenaze namazının kılındığı yer Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı 'Freedom Hall'du. Namaza binlerce Müslüman katıldı.

Cenaze namazının kılındığı yer Muhammed Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel dövüşünü yaptığı 'Freedom Hall'du. Namaza binlerce Müslüman katıldı.

İslamiyeti seçerek ismini Yusuf İslam olarak değiştiren İngiliz sanatçı Cat Stevens da cenazedeydi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cenazeye katılanlar anlatıyor: "Muhammed Ali, Vietnam Savaşı'na katılmayarak çoğu gence ahlâki bir duruş kazandırdı"

Muhammed Ali'nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan 'Muhammad Ali Center' efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret edildi. Ünlü sporcu için oluşturulan köşelere sevenleri çiçek ve sevgilerini anlatan mesajlar bıraktı.

"Muhammed Ali toplumumuz için mitolojik bir özelliğe sahipti"

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuşma yapacağı belirtilmişti ancak yabancı liderlere yer kalmadığı gerekçesiyle konuşma iptal edildi...

Erdoğan ziyaretini yarıda kesti

Erdoğan ziyaretini yarıda kesti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Louisville’dan planlanandan bir gün önce Türkiye’ye dönme kararı aldığı öğrenildi.

Gelişmeyi NTV Washington muhabiri Hüseyin Günay Twitter hesabından duyurdu.

VOA muhabirinin görüştüğü Cumhurbaşkanlığı kaynakları da, Erdoğan’ın erken dönme kararı aldığını teyit etti ancak nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ziyarete ilişkin ilk açıklanan programında bugün Muhammed Ali’nin naaşının Louisville caddelerinde taşınacağı merasime ve öğleden sonra da KFC Yum Center’da düzenlenecek anma törenine katılması öngörülüyordu.

İkinci tören "KFC Yum! Center"da düzenlendi

İkinci tören "KFC Yum! Center"da düzenlendi

Naaşın cenaze aracına konulması sırasında tabutu, ünlü sporcular Mike Tyson, Lennox Lewis ile aktör Will Smith ve yakınları kaldırdı. Ali'nin eşi Lonnie ile eski eşleri ve çocukları da korteje katıldı.

İkinci gündeki tören TSİ 16:00'da başladı. Ali'nin naaşı, cenaze evinden alınarak kortej eşliğinde yola çıkarıldı. 

Muhammed Ali'nin doğduğu Louisville sokaklarında binlerce Muhammed Ali hayranı, efsane boksörü son yolculuğuna uğurladı. 

Cave Hill Mezarlığı'na kadar yaklaşık 30 kilometre süren yolculukta ünlü sporcunun naaşı, çocukluğunun geçtiği Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu ve adına kurulan müze ile ismine taşıyan caddenin de aralarında olduğu güzergâhtan geçirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhammed Ali son kez Louisville sokaklarında

Şampiyonun cenazesi toprağa verildi

Şampiyonun cenazesi toprağa verildi

Çok sayıda hayranının önünde toplandığı Cave Hill mezarlığının girişinin gül yapraklarıyla süslendiği görüldü.

Kortej, ünlü boksörün hayranlarının 'Ali, Ali' sesleri, tezahürat ve gözyaşları arasında mezarlığa girdi. Cenaze sadece Muhammed Ali'nin ailesi ve yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi.

ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın da aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı

ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın da aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı

Muhammed Ali'nin toprağa verilmesinin ardından 'KFC Yum! Center'da gerçekleşen törene eski ABD Başkanı Bill Clinton, Senatör Orrin Hatch, yönetmen Spike Lee, David Beckham, Mike Tyson, Kerim Abdül Cabbar, oyuncular Arnold Schwarzenegger, Will Smith, komedyen Billy Crystal, spor sunucusu Bryant Gumbel'ın da aralarında olduğu spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende konuşan Bill Clinton, Muhammed Ali'nin insanlığın ortak iyiliği için savaştığını söyledi.

İnançlı bir kişi olarak Ali'nin tüm hayatını kontrol edemeyeceğini bildiğini anlatan Clinton, 'Ancak seçim yapmada özgür olduğunu biliyordu ve bugün burada sevgi ve saygıyla toplanmamız onun seçimlerinin sonucuydu.' dedi.

Muhammed Ali'nin eşi Lonnie Ali de eşinin hem yaşamı hem de ölümünün öğretici bir vesile olarak değerlendirilmesini istediğini ve bunu başardığını aktardı.

Ali'nin kızları Meryem Ali ile Raşide Ali de babaları ile olan hatırlarını dile getirerek, onun mücadelesinin etkilerinin yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haham Lerner'dan tartışılacak sözler: "Türkiye'nin liderlerine söyleyin Kürtleri öldürmeyi bıraksın..."

ABD'nin tanınan din adamlarından haham Michael Lerner konuşmasının bir bölümünde, 'Seçimle işbaşına gelen yetkililere işkenceye son vermelerini söyleyin. Bu ülkede 2008’de ekonomik kriz yaratan bankalara ve büyük şirketlere, gelir dağılımı adaleti istediğinizi söyleyin. Şiddet kullanan politikacılara 'dur' deyin, Savaşlara 'dur' deyin. Türkiye’nin liderlerine Kürtleri öldürmeyi bırakmalarını söyleyin. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya, iç güvenliği sağlamanın yolunun Batı Şeria’yı işgal etmeyi bırakmak, Filistin devletinin kurulmasına yardımcı olmaktan geçtiğini söyleyin.' ifadelerini kullandı.

Lerner'in bu sözleri salondakiler tarafından uzun süre alkışlanırken özellikle sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
327
69
23
19
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kemal leblebi

İnşallah gelirken uçağı duser yandaş medyaya birlikte sonsuza kadar cennette yaşar reisiniz.amin diyecek yok mu?

Darkwins

Çok affedersiniz AKPliler ama bu namussuz herif bu ülkenin, bu vatanın evlatlarının şehit cenazelerine katılmıyor, umursamıyor iken hangi yüzle hangi sebeple... Devamını Gör

Queen Rosie

işin içinde siyaset var işte... ;) şehit cenazelerine gitse oradan sağ çıkabilir mi? Çıkar gerçi ya onu koruyan bir %51 var sonuçta

fatih çebar

Ulan yorumlara bakıyorum hep rte hep rte lan bırakın gitsin hikayenin başrolü o değil MUHAMMED ALİ uyanın bi başımız saolsun bi allah rahmet eylesin diyosunu... Devamını Gör