Görüş Bildir
Haberler
Eda Taşpınar Camideki Fotoğrafı İçin İfade Verdi: 'İçerisinin İbadethane Olduğunu Düşünmedim'

etiket Eda Taşpınar Camideki Fotoğrafı İçin İfade Verdi: 'İçerisinin İbadethane Olduğunu Düşünmedim'

Sultanahmet'teki bir otelin mescidinde çektirdiği fotoğraf sonrasında hakkında soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, ifade verdi. Taşpınar, fotoğraf çekildiği yerin ibadethane olduğunu bilmediğini belirtti, 'Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yoktur. İnsanların dini, duygu ve düşüncelerine saygı duyan biriyim' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcıya ifade verdi

Savcıya ifade verdi

Camide çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada hesabından paylaşmasının ardından hakkında soruşturma başlatılan modacı Eda Taşpınar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek savcıya ifade verdi.

Basın Bürosu savcısına ifade veren Taşpınar, kimlik sorgusunda mesleğini manken olarak belirtti.

"Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yok"

"Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yok"

Taşpınar, ifadesinde şunları kaydetti:

'Instagram hesabımda yayınlamak üzere çeşitli mekanlarda ve açık alanlarda fotoğraf çektiriyorum. Four Seasons Otel Sultanahmet ile de fotoğraf çekmek için görüşme yaptım. Buna ilişkin yazılı görüşmelerimiz var, dosyaya sunacağız. Otele gelmeden önce otelin neresinde fotoğraf çekileceğime karar vermemiştim. Otele giriş yaptıktan sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra fotoğraf çekeceğim alanı beklemek için oteli gezdim. Restoranın yan tarafında bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdiğimde iki Japon turist fotoğraf çekiyordu. Ben de bu alanda fotoğraf çekilebileceğini düşündüm. 

İçerisinin ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu hususta uyarıda bulunmadı. Bu durum için gerçekten üzgünüm. Özür dilerim. Bu fotoğraf Instagram hesabımda yayınlandıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşımları görmem üzerine, fotoğrafları da korktuğum için kaldırdım. Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yoktur. İnsanların dini, duygu ve düşüncelerine saygı duyan biriyim. Böyle olmasını istemezdim' 

Ne olmuştu?

Tasarımcı Eda Taşpınar Four Seasons Hotels'in içerisinde bulunan camide fotoğraf çektirmişti. Taşpınar bu fotoğrafını 'Mutlu yıllar sevgililerim' notuyla sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Taşpınar'ın paylaşımı, bazı sosyal medya kullanıcılarından tepki almıştı. Taşpınar, gelen tepkilerin ardından yayınladığı fotoğrafı kaldırmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
53
50
16
8
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

camide sevgilisiyle kırıştıran imam vardı, bu kadar haber olmadı.

Charlie Brown

Ünlü olmadığı için olabilir mi acaba... belki de camilerde daha neler oluyordur ama bunun gibi ünlü olmadığı için duyulmuyordur... o açıdan bakın

Emre Emre

Gündeme bak amk valla zır cahiliz başka işimiz yok

Corto Maltese

Camide nikah kıyıp pasta kesenlere, doğum günü kutlayanlara ya da tesettür defilesi yapanlara da soruşturma açılmış mıydı? Şu an hatırlayamadım.

kesmiyorum

Öffff ağlamayın