Görüş Bildir
Haberler
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? E-Okul Sınav Notu Nasıl Sorgulanır?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin olduğu bu sistem, eğitim alanında kolaylık sağlıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden giriş yapabilmek için öğrenci TC Kimlik Numarası ve okul numarası gibi bilgilerin girilmesi gerekmektedir. E-Okul karne notu görüntüleme işlemi için ise dönemin tamamlanması beklenecek. Peki, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi nasıl yapılır? E-Okul sınav notu nasıl sorgulanır? İşte tüm soruların cevabı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri  tarafından  2007 yılında erişime açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), sözlü ve yazılı sınav notları ile beraber; devamsızlık, haftalık ders programı, sınav tarihleri, merkezi sınav giriş belgeleri veya tercih sonuçlarının öğrenildiği bir web yazılımı.  Öğrenci ve veliler bu sisteme erişim sağladıklarında, okul geçmişine dair ayrıntılı bir dökümana ulaşacaklar.

E-Okul Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul Öğrenci ve Veli Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul Öğrenci ve Veli Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenciler için kritik bir önem arz etmeye devam ediyor. 

Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin uğrak noktası olan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, yeni dönemin başlamasıyla birlikte eğitim dünyasının yeniden gündemindeki konu oldu. 

Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan 'Not Bilgisi' seçeneğine tıklayın.

Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın