Görüş Bildir
Haberler
Duygusal İhanete Uğrayarak Aldatıldığınızı Gösteren Kırmızı Alarm Niteliğindeki Davranışlar

Duygusal İhanete Uğrayarak Aldatıldığınızı Gösteren Kırmızı Alarm Niteliğindeki Davranışlar

İkili ilişkilerin zorluğunu anlayamıyorum. 😢

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşlarına çok yakın davranıyorlarsa:

1. Arkadaşlarına çok yakın davranıyorlarsa:

İlişkileri iki tekerlekli bir bisiklete benzetebiliriz ve bu bisiklete üçüncü bir tekerlek eklemek dengeyi bozar. Bu üçüncü kişi, ilişkideki tarafların arkadaşı olduğunda durum daha da kötüleşebilir. Bu konuda, partnerinizin her arkadaşını potansiyel bir tehlike olarak görme durumdan söz etmiyoruz ancak bazı zamanlar içgüdülerinizi takip etmeniz gerekebilir. Çekici olmak bir seçim değilken aldatmanın bir seçim olduğunu unutmayın.

2. Sanal flörtleşmelere dikkat:

2. Sanal flörtleşmelere dikkat:

Aynı anda birçok farklı insanla sanal ilişki sürdürmek, gerçek hayatta bir ilişki kurmaktan çok daha kolaydır. Bu nedenle, sanalda çok eşlilik gerçek hayatta tek eşlilik bağlamında bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bunun sebebi ise yeni tanıştığınız birisine duygunuzu daha kolay aktarabilmek diyebiliriz. İnternet, gerçek hayatta sahip olduğumuz aynı türden ilişki kurma fırsatlarını kolaylaştırır. Ancak partnerinizle olan ilişkinizi güçlendirmek ve duygusal mesafeyi azaltmak için internetin büyük bir artı olduğu gerçeği de vardır.

3. Telefonuna büyük bir bağlılığı varsa:

3. Telefonuna büyük bir bağlılığı varsa:

Çoğumuz günaydın demeden önce uyanır uyanmaz telefonlarımızı kontrol ediyoruz. Yatağınızı paylaştığınız birisi varken onunla iletişime geçmeden telefonunuza odaklanmanız farklı düşüncelere sebebiyet verebilir. Telefonlarımızda daha az zaman harcama girişimlerimizin bu kadar sık başarısız olmasının en büyük nedeni yoksunluk düşüncesinin sürekli olması diyebiliriz. Telefonla geçirdiğiniz zamanı azalttığınızda, varoluşsal krizlere girmek yerine hedeflerinize odaklanmaya çalışmanız gerekir.

4. Sizin hakkınızda bir başkasına şikayette bulunuyorsa:

4. Sizin hakkınızda bir başkasına şikayette bulunuyorsa:

Arkadaşlarınız veya ailenizle ettiğiniz sohbetlerde konu illa ki ilişkinize gelecektir. Bu noktada iyi olmayan şeyin sürekli şikayet etmek olduğunu söyleyebiliriz. İlişkinizle başa çıkmaya çalışmaktan şikayetçi olduğunuza inanıyor olabilirsiniz ancak bu sorunları ele almak ve düzeltmek için birlikte çabalamanız gerekir. Aksi takdirde aranızdaki soğukluğu iyice açmış olursunuz. Partnerinizin davranışlarınızı veya alışkanlıklarınızı arkadaşlarıyla tartıştığını duyduğunuzu hayal edin. Bu noktada ihanete uğramış gibi hissedeceğinizi varsayıyoruz.

5. Yabancılarla olan çizgiyi aşıyorsa:

5. Yabancılarla olan çizgiyi aşıyorsa:

Duygusal aldatma, fiziksel aldatma kadar tehlikelidir çünkü yoğun ama görünmezdir. Elbette partnerinizi sevebilirsiniz ancak bazı küçük eylemleriniz sadakatsizlik sınırını aştığında hayatınızda önemli olan birini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. İlişkinizde sahip olduğunuz boşluğu doldurmak için birine, özellikle bir yabancıya ihtiyacınız varsa duygusal sadakatsizlik alanına giriyorsunuzdur ve bu, partneriniz için en acı verici aldatma şekli olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gizli arkadaşları varsa:

6. Gizli arkadaşları varsa:

Partnerinizin kendi arkadaşlarının olması ve onlarla vakit geçirmesi sağlıklı bir ilişkide olması gereken şeyler arasında yer alır ancak duygusal destek için bir kişiye tam anlamıyla güveniyorsanız ve bu kişi sizinle sevgi dolu bir ilişki içinde değilse, kendinizi partnerinizle bazı sorunlar için hazırlıyorsunuz demektir. Ve sizin için tek çıkış yolu, bunu kabul etmek ve en başta bunu neden yaptığınızı anlamak olacaktır.

7. Başkalarını hayal ediyorsanız:

7. Başkalarını hayal ediyorsanız:

Her gece gördüğümüz rüyanın gerçekliğin doğrudan bir yansıması olduğuna inanmak istiyoruz. Yani partnerinizden başka biriyle seks yaptığınız bir rüya gördüğünüzde partnerinizi sevmediğinizi düşünüyorsunuz ancak zaman zaman farklı fanteziler yaşamanın normal olduğunu söyleyebiliriz. Sorun ise şu noktada başlıyor: Sürekli olarak eşinizden başka bir cinsel partneri hayal ediyorsanız eşinizle olan bağlantınızın kesilmesi nedeniyle duygusal bir ilişkiye yol açabilir. Bunu kontrol etmenin tek yolu, eşinizle cinsel fantezileriniz ve yatakta neyi sevip neyi sevmediğiniz hakkında açıkça konuşmaktır.

8. Ekonomik durumu hakkında yalan söylüyorsa:

8. Ekonomik durumu hakkında yalan söylüyorsa:

Güvensiz bir ilişki, benzinsiz bir araba gibidir. İçinde istediğiniz kadar kalabilirsiniz ancak hiçbir yere gidemezsiniz. Yaklaşık olarak 23 bin kişinin katıldığı bir ankette hem kadınlar hem de erkekler ekonomik sadakatsizliğin fiziksel aldatma kadar mide bulandırıcı olduğunu ve maddi sadakatsizliğin cinsel sadakatsizliğe yol açabileceğini düşündükleri ortaya çıktı. Finansal durumla ilgili yalan söylemek güvenin kaybolmasına ve ilişkinin durgunlaşmasına sebep olur. Banka hesabınızdaki paralara duyduğunuz sevgi, size güvenen bir eşin sevgisine kıyasla hiçbir şey değildir.

9. Partnerinizi savunmuyorsanız:

9. Partnerinizi savunmuyorsanız:

Eşinizle bir takım olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu yüzden işler zorlaştığında, güvenebileceğiniz birinin olduğunu bilerek kendinizi güvende hissetmelisiniz. Ancak, partneriniz sizi desteklememeye başladıysa ilişkiyi devam ettirme konusunda tereddütleri olabileceğini belirtmemiz gerekiyor. Bu noktada yapabileceğiniz tek şey, nasıl hissettiğinizi söylemek ve ondan ne beklediğiniz konusunda ona karşı dürüst olmaktır.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ördekkaç

Sanal flörtü kimse ciddiye almıyordur bence ki?

Ördekkaç

A0 Türkçe... belli beynim yokken yazmışım bu yorumu.

Ördekkaç

Bi çocuk vardı biraz ünlüydü konuşuyorduk ama onun için fazla ciddiydi ilişkimiz birgün bir kız ona yazmış bana ekran görüntüsü yollamıştı ne anlatıyorum ben ya

Bilim Bilimi

Eee? Yani sonuç? Olayda ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Tam anlayamadım.