Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Değiştiren Liderlerden Hangisisin?

etiket Dünyayı Değiştiren Liderlerden Hangisisin?

Osman Avcı
30.06.2014 - 14:06 Son Güncelleme: 17.03.2022 - 12:31

Elinde olsaydı dünyaya nasıl damga vururdun ve tarihe nasıl geçerdin? Bu test bunun cevabını veriyor! Dünyayı değiştirip, tarihe damga vurmuş liderlerden hangisisin? Testi çöz, bunun cevabını öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle... Sen neden lider oldun?

2. Peki ya halkını hangi kavramla yönetirsin?

3. Hangi politik görüşe/siyasi felsefeye daha yakınsın?

4. Mottonu seç!

4. Mottonu seç!

5. Karşında senden 2 kat büyük bir ordu var. Onları yenmek için nasıl bir taktik uygularsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Süper kahramanını seç!

7. En büyük silahın hangisidir?

8. Biyografini kim kaleme alsa, ortaya daha güzel bir iş çıkardı?

9. Yeni bir ülke kurdun diyelim. İlk eylemin ne olurdu?

10. Son olarak... Sana hangisi daha çok ilham verir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Atatürk" çıktı pek tabii ki!

Sana ne desek, nasıl tanımlasak eksik kalır. Öncelikle bir Doğulu kadar mert, korkusuz ve sözünün eri; bir Batılı kadar modern, açık kafalı ve yenilikçisin. Tüm unsurları bünyende bir potada eritir, tüm güzel şeyleri kendinde toplarsın yani. Aydın gibi aydınsın ayrıca. Mavi gözlerin ufuktan bir güneş gibi doğar, sen aydınlatırsın geceyi. Hiç durmazsın, az zamanda da çok işler başarmışsın. Her şeyi sana borçluyuz kısaca.

"Gandhi" çıktı!

"Gandhi" çıktı!

Sen bu dünyaya güvercin olmak için gelmişsin. 'Barış' için kendini bir tankın önüne atabilirsin hiç kuşkusuz. Zaten öyle sağlam, öyle güçlü bir sabrın, direncin ve dirayetin var ki, insan yapımı ve metalden olan hiçbir şey sana işlemez. Çünkü fikirlerin kurşun geçirmez olduğunu çok iyi biliyorsun. Bunu zekan ve bilgi birikiminle öyle bir harmanlamışsın ki, güneş batmayan ülkenin simsarları, kompradorları tası tarağı toplayıp vınn. Yalnız yine de dikkat et, şu dünyada en kolay vurulan şey, güvercinlerdir!

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

"Fatih Sultan Mehmet" çıktı!

Seni tanımlayan en önemli kelime: Zeki. Hatta bu bile eksik kalır: Sen tam bir dahisin. İşlerin en sıkıştığı, en olmaza girdiği zamanlarda parlak zekan ve dahiyane fikirlerinle yokları var eder, imkansızlıkları imkan haline getirirsin. İşte o an gelir ve gözler gemilerin karada yürüdüğünü bile görebilir. Son olarak 'Ey Konstantiniye, ya sen beni alırsın, yan ben seni' demişsin ya, az kaldı yeneceksin onu!

"Che Guevara" çıktı!

"Che Guevara" çıktı!

Sen tam bir idealistsin. Bir işin yapılabilirliği ya da imkansızlığı senin için mühim değildir. Önemli olan işi yapmaya çalışmaktır, en azından 'yol'unu belli etmektir. Çünkü biliyorsun ki, fikir uğruna ölsen bile, 'yol' da bulunur; 'yoldaş' da. Önemli olan o uğurda feda olmaktır. Kısaca ölmek mesele değil; BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!

"Malcolm X" çıktı!

"Malcolm X" çıktı!

Sen dışlanmışların, ezilmişlerin en önemli sesisin. 'Hem zencisin, hem müslümansın, yaşamaya ne hakkın var?' diyenlere, binlerce defa tokat attın, atmaya da devam ediyorsun. Dava adamısın çünkü, asla yılmıyorsun. Onun içindir ki: 'Sevmek için mücadele et. Sevdiğini söyle. Sınırı aş. Sevdiğini bir daha söyle.' sözünü benimsiyorsun. Son olarak... Dört işlem iyidir hoştur da, X'i bilmeden yollara düşersen, aklını alırlar adamın, ki almışlığın vardır ;)

"Hasan Sabbah" çıktı!

"Hasan Sabbah" çıktı!

Sen tam bir haşaşisin. Devlet içinde devlet kurmaların, paralel yapıların, intihar bombacıların hiç eksik olmaz. Asisin çünkü asi: Karşı gelmediğin kavram, kişi, hükümet neredeyse yok. Doğuştan muhalifsin yani -ki bazıları böyle olmak için doğmuştur ve yapacak bir şey yoktur. Yine de düzen karşıtı olmak, birilerinin çanak yalayıcısı olmaktan her daim iyidir, ey Alamut efendisi/hanımefendisi!

"Napolyon Bonapart" çıktı!

"Napolyon Bonapart" çıktı!

Seni tanımlayan en doğru kavram: Pratik. Dolmabaçlı yolları sevmiyor, direkt olarak sonuca yöneliyorsun, ki böylesi makbüldür! Ayrıca ağzından düşmeyen laf: 'Para para para'. Bu senin tamah eden bir insan olduğunun değil, gerçekçi olduğunun kanıtıdır. Çünkü insanlar aç kaldığında, özgürlüğü, rahatlığı, bireyselliği umursamazlar. Kısaca oyunu çözmüşsün, 'Hayat bir oyunsa bizde jeton çok' diyorsun hunharca :)

"Kraliçe I. Elizabeth" çıktı!

"Kraliçe I. Elizabeth" çıktı!

Senin tarzını anlatan en doğru kelime: Asil. Asaletinden, yürüdüğün zaman richter ölçeğine göre 8 şiddetinde deprem olur, Manş denizi taşar, Tsunami olur. Ayrıca senin canını sıkmak, erkek milletinin yapacağı en büyük hata olur. Çünkü vakidir ki, koskoca Papa'ya 'Hadi Len!' çekmişliğin vardır. Bol testosteron kokan siyasi dünyanın bir adet gülüsün, ey güneş batmayan ülkenin en asil kraliçesi!

"Cengiz Han" çıktı!

"Cengiz Han" çıktı!

Sen tam bir ÖZET geçensin. Mesela sevgilin seni darlamakta sınır tanımıyor diyelim. Bu durumda, ortak paydada buluşmak, paylaşmak, anlaşmak gibi şeyler hiç sana göre değildir. Anında onu terk eder, rahatına bakarsın. Kimse seni Ali Cengiz sanmasın ayrıca, bu Cengiz çok başka Cengiz, bay/bayan özet geçen :)

"Jül Sezar" çıktı!

"Jül Sezar" çıktı!

Sen bu politika oyununun bugını bulmuşsun, şüphesiz. Karşı taraf her ne kadar, 'hile'yi açsa da, oyunu sen kurduğun için bu basit numaralar sana sökmüyor. Başarılısın basitçe. Ferman sende, Roma sende, Kleopatra sende. Ahh bir de o kör olasıca Brütüs'ler olmasa! :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1205
605
153
75
48
37
25