Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın İlk 3D Elektronik Yazıcısı

Dünyanın İlk 3D Elektronik Yazıcısı

ATKN
10.01.2015 - 19:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın ilk 3D elektronik yazıcısı olarak lanse edilen Voxel8, diğer yazıcıların ürettiklerine kıyasla daha fonksiyonel ürünler ortaya koymaya imkan sağlıyor.

Bilindiği üzere standart 3D yazıcılar plastik malzemeden ürünler üretebiliyor.  Fakat elektronik bir cihaz üretilmek istendiğinde bu yazıcılar yetersiz kalıyor. Çünkü plastik malzeme ile devre üretmek mümkün olmuyor ve bu devreleri başka bir şekilde tedarik etmek gerekiyor. Bu da fazladan bir masraf yapılmasına ve üretim sürecinin uzamasına neden oluyor.

Voxel8, plastik malzemeden ürünü tamamladıktan sonra cihazın içerisindeki devrenin baskılarını da hazırlayabiliyor. Elektronik parçalar ürünlerin içerisine yerleştirilebiliyor ve böylece normale göre daha az yer kaplıyor. Autodesk’in Project Wire isimli yazılımını kullanan yazıcı, hem objenin hem de devreyi tek bir yazılım üzerinden üretmeyi mümkün kılıyor.

Tabii cihazı tamamlamak için mikroçip gibi bazı parçaları ayrı olarak satın almak gerekiyor. Ama devre yolları hazır olduğundan ötürü parçaların montajı çok daha kolay hale geliyor ve üretim süreci oldukça kısalıyor. 2015’in sonlarında raflardaki yerini alacak olan 3D yazıcının fiyatının ise 8499 dolar olduğu belirtiliyor.

LOG

Kaynak: http://www.log.com.tr/dunyanin-ilk-3d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0