Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Gündemi Koronavirüs: İran'da 23 Milletvekilinde Test Pozitif Çıktı

Dünyanın Gündemi Koronavirüs: İran'da 23 Milletvekilinde Test Pozitif Çıktı

Çin'de başlayan koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 118'e yükseldi. Salgının ortaya çıkışından itibaren görüldüğü ülkelerin sayısı 71'e çıkarken, en son vaka tespit edilen yeni ülkeler Fas ve Ukrayna oldu. 

Çin'in ardından en çok can kaybının yaşandığı ülke olan İran'da, mecliste yapılan testlerde 23 milletvekilinde koronavirüs tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'de görülen vakalar 80 bini geçti

Çin'de görülen vakalar 80 bini geçti

Çin'de başlayan ve onlarca ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınında kayıplar artıyor.

Independent Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 118'e yükseldi. Salgının merkezi konumundaki Çin'de 80 bin 151 kişide virüs tespit edilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 945 oldu.

Çin dışında ise Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2, İran'da 66, İtalya'da 52, Güney Kore'de 28, Japonya'da 12, Fransa'da 3, ABD'de 6, Avustralya, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Vaka sayısı 1500'ü geçen İran'da, 23 vekilin testi pozitif

Vaka sayısı 1500'ü geçen İran'da, 23 vekilin testi pozitif

Çin dışında, salgının en çok etkisini gösterdiği ülkeler arasında İran ilk sıralarda yer alıyor. İran'da şu ana kadar 1501 kovid-19 vakası tespit edilirken, 66 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İran Meclis Başkan Yardımcısı Abdurrıza Mısri, 23 milletvekiline yapılan testlerin pozitif çıktığını belirtti. Mısri, hasta vekillerin vatandaşlarla olan görüşmesinin iptal edildiğini duyurdu.

İtalya 'Neden biz?' sorusuna yanıt arıyor

İtalya 'Neden biz?' sorusuna yanıt arıyor

Avrupada, kovid-19'un en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da, şu ana kadar 2036 vaka tespit edildi, bu vakaların 52'si ise ölümle sonuçlandı.

Avrupada salgının etkilerinin en çok hissedildiği ülke konumunda olan İtalya, 'Neden?' sorusuna yanıt arıyor. 

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, üzerinde durulan düşünceler şöyle:

  • Kuzey İtalya'nın Çin'le olan güçlü ticari bağlantısı sonucunda, Çin uçuşlarının durdurulmasının ardından bile, Çin'den gelenlerin durdurulamaması

  • Sağlık sisteminin bu tip bir duruma hazırlıklı olmaması

  • 'Arayan bulur' olarak nitelendirilen ve yetkililerin, Avrupa ülkelerine göre daha sıkı olduğunu ifade ettiği testler: İtalya'da 23 binin üzerinde koronavirüs testi yapılmış olması.

İsrail'de sandık görevlileri oy saymayı reddetti

İsrail'de sandık görevlileri oy saymayı reddetti

12 kovid-19 vakasının görüldüğü İsrail'de, salgın seçimlere de yansıdı.

İsrail'de dün yapılan, dün yapılan erken genel seçimde, salgının etkilediği Çin, İtalya, Japonya ve Tayland gibi ülkeleri yakında zamanda ziyaret ettikleri için evlerinde karantinada olan 5 bin 600'den fazla seçmen için 16 özel oy kullanma merkezi kurulmuştu. 

Karantina altındaki seçmenlerden yüzde 70'ten fazlası bu merkezlerde oy kullandı. Ancak Merkez Seçim Komisyonu yetkilileri, söz konusu sandıklarda kullanılan oyları saymayı reddetti.

Ukrayna ve Fas, virüsün en son görüldüğü ülkeler oldu

Ukrayna ve Fas, virüsün en son görüldüğü ülkeler oldu

Salgının başından beri virüsün yayıldığı ülke sayısı 71’e ulaştı. Virüsün son görüldüğü ülkeler ise Fas ve Ukrayna oldu.

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, İtalya’dan gelen ve Çernivtsi bölgesinde yaşayan bir Ukrayna vatandaşında kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. 

Fas Sağlık Bakanlığı ise, İtalya'da ikamet eden ve ülkeye gelen bir Fas vatandaşında kovid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Fransa'da görülen vaka sayısındaki artışın ardından, Paris'te Louvre müzesi çalışanları, çalışmayı reddetmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
13
5
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fruttare

irandaki koronavirüsün bu kadar yaygın olmasının nedeni aynı çinde yapıldığı gibi bedevilerin virüs salgınını saklaması. türkiye de aynısını yapıyor gibi gel... Devamını Gör

hv.p.cvs.

iran meclisinde birbirinizin ağzına mı öksürüyorsunuz. sağlam bürokrat kalmadı :S

Deniz Burul

çok güldüm ben buna ya :D

albusseverus

Çin de bu kadar yayılmasının nedeni devletin ilk başta bu salgını halktan saklamasıdır.Eğer en başında tedbirler alınsaydı dünyaya bu kadar yayılmadan önlene... Devamını Gör