Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Büyük Risk Fonunun Kurucusu: Bitcoin, ABD'de Yasaklanabilir

Dünyanın En Büyük Risk Fonunun Kurucusu: Bitcoin, ABD'de Yasaklanabilir

R.G.
26.03.2021 - 12:37

Bridgewater Associates'in CEO'su Ray Dalio, 1934 tarihli Altın Rezerv Yasası'yla Amerikalıların değerli metali bulundurmalarının veya para olarak kullanmalarının fiilen yasaklandığı 20. yüzyılda altına olanın aynısının kripto para biriminin başına da gelebileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yahoo Finance'e konuşan Dalio “Her ülke arz ve talebi kontrol etmedeki tekeline değer verir” diyerek şunları söyledi:'Başka paraların kullanılmasını veya rekabete girmesini istemez çünkü işler kontrolden çıkabilir. Bu yüzden altın nasıl yasaklandıysa belirli koşullar altında Bitcoin'in de yasaklandığını görmemizin çok muhtemel olduğunu düşünüyorum.'

Dalio'nun bu yorumları Hindistan'da insanların kripto para birimi satın almasını, bulundurmasını, kripto para ticaretini veya madenciliğini yasaklayacak bir yasa çıkarma önerileri sunulurken geldi.

Yasanın amacı Hindistan'ın mali egemenliğini korumak ve Hindistan Merkez Bankası tarafından basılacak kendi resmi dijital para birimlerini geliştirmelerini sağlamak fakat eleştirmenler böyle bir yasağın büyük ölçüde uygulanamaz olacağını belirtti.

Indepentent'ın haberine göre Bitcoin'in yarı anonim, uçtan uca tasarımı yatırımcıların kripto para birimini ellerinde tutmaya ve transfer etmeye devam edebilmenin yanı  sıra uluslararası olarak çevrimiçi harcayabileceği anlamına da geliyor. Kripto para araştırma firması Crebaco Global'in CEO'su Sidharth Sogani, India Economic Times'a 'Hükümet kripto para birimini yasaklarsa yasağı icra edecek altyapıya sahip olmadığı için yasağı uygulaması da imkansız olacak' dedi.

Dalio, Hintli yasa koyucuların önündeki zorlukları kabul ederken kripto paranın teknik özelliklerine dair anlayışının sınırlılığını da gösterdiğini söyleyerek' Bitcoin alım satımı ve tahvilleri, her işlemi kaydeden çevrimiçi bir muhasebe defteri olan blok zincirinde herkes tarafından görüntülenebilir. Fakat bu işlemler kişilere dayandırılamaz' ifadelerini kullandı.

Dalio, şunları kaydetti:

'Bir bakıma hükümet gözetiminde olan kişilerden anladığım kadarıyla evet, takip edebileceklerini düşünüyorlar. Kimin işlemde bulunduğunu anlayabilirler. Bilmiyorum, bu konuda uzman değilim. Ama biliyorsunuz, bunun da bir yolu var. Bunlar özel portföyler mi? Özel portföy değiller mi? Onu, bunu ve diğerini nasıl yaparsınız? Bu tarz bir önleme karşı koymanın çok zor olacağını düşünüyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın