Görüş Bildir
Haberler
Dünyaca Ünlü Oyuncular Kariyerlerinin Farklı Dönemlerinde Nasıl Görünüyorlardı?

Dünyaca Ünlü Oyuncular Kariyerlerinin Farklı Dönemlerinde Nasıl Görünüyorlardı?

İlayda
24.05.2021 - 08:45

Neredeyse çocukluğumuzdan beri bildiğimiz ve izlediğimiz oyuncuların kariyerlerlerinin farklı dönemlerindeki görünüşlerini inceledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brad Pitt

1. Brad Pitt

Brad Pitt'in ilk başrolü 1988 yapımı The Dark Side of the Sun filmiydi.Güneşe karşı şiddetli bir alerjisi olan olağandışı derecede güçlü bir adamı canlandıracağını duyduğunda mutluluktan havaya uçmuş.

2004'te Pitt, Homer'in İlyada'sına bağlılığı büyük derecede sorgulanan Truva filminde Aşil olarak oynadı. Film büyük bir başarı elde etti ve dünya çapında 497 milyon dolar hasılat kazandı.

Brad Pitt oyunculuk yapmaya devam ediyor ve son filmi Ad Astra idi. Bu filmdeki oyunculuğu eleştirmenler tarafından övgüyle anıldı.

2. Julia Roberts

2. Julia Roberts

Julia Roberts'ın ilk filmi Firehouse idi. Orada küçük, değersiz olarak görülen itibarsız bir rol oynadı.

1990'da, Romantik komedi filmi Pretty Woman'da başrol oyuncusu olarak oynadıktan sonra  kendinin Hollywood'un biricik kadın başrol oyuncusu makamını kurmuş oldu.

2018'de televizyon dizisi Homecoming dünya prömiyerini yaptı. Eleştirmenler bu dizinin 'Julia Roberts için etkileyici bir televizyon kariyerinin de başlangıcı' olarak bahsetti

3. Leonardo DiCaprio

3. Leonardo DiCaprio

Leonardo Dicaprio, film kariyerinin başlangıcını düşük bütçeli korku filmi olan Critters 3 ile yaptı.

1997'de Dicaprio ikonik Titanik filminin yayınlanmasından sonra bir süperstar oldu.

21 Mayıs 2019 tarihinde Quentin Tarantino'nun Once Upon a Time Filmi Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yaptı. Film gösteriminden sonra 6 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

4. Nicole Kidman

4. Nicole Kidman

1983'de Nicole Kidman film kariyerini Avusturalyalıların tatil sezonunun favorisi olan Bush Christmas filminde başlattı. Oyuncu o sırada yalnızca 16 yaşındaydı.

Kidman'nın ilk Hollywood projesi ona uluslararası ün getiren 1989 yapımı gerilim filmi Dead Calm idi.

2020'de Kidman'ın oynadığı mini dizi Undoing, HBO'da yayınlanmış en çok izlenen dizi oldu ve her hafta daha fazla izleyici kazanmaya devam etti.

5. Matthew McConaughey

5. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey oyunculuk kariyerine televizyon reklamları ve müzik videolarında yer alarak başladı. 1992'de ilk rolünü Unsolved Mysteries dizisinin bir bölümünde aldı.

McConaughey, üne ve popülariteye 2000'lerin başında oynadığı How to Lose a Guy in 10 Days gibi başarılı romantik komedilerle kavuştu. Dallas Buyers Club'ın başrolü McConaughey'e 'En İyi Aktör' dalında Altın Küre Ödülü kazandırdı. Drama ve En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, onun kariyerinde bir dönüm noktası oluşturdu ve onu rol alması için peşinden koşulan bir dramatik aktör haline getirdi.

2019'un sonunda, Guy Ritchie'nin The Gentlemen filmi yayınlandı. Film genel olarak eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve aynı zamanda ticari bir başarıydı. 22 milyonluk bütçesine karşın dünya çapında 115 milyon dolar hasılat elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kate Winslet

6. Kate Winslet

Kate Winslet oyunculuk kariyerine 1991 yılında 3 yıl boyunca televizyon dizilerinde küçük roller oynayarak başladı. Bunlardan biri İngiliz bilim kurgu dizisi Dark Season idi.

1997 yılında, Winslet bir Hollywood yıldızı oldu. 11 yıl önce Oscar alan Titanik filmi için başrol olarak seçildi.

Kate Winslet'in son projesi 2021'in Nisan ayında HBO'da prömeriyeri yapılmış olan mini suç-dram dizisi Mare of Easttown.

7. Matt Damon

7. Matt Damon

Matt Damon, film kariyerini 18 yaşında, bir romantik komedi filmi olan Mystic Pizza filminde tek bir diyalog ile başlattı.

1990'ların başlarında Matt Damon ve Ben Affleck, Good Will Hunting filmini yazdılar. Bu film Damon'ı ünlü yaptı.

Matt Damon'ın en son çalışması, Ford Motor Şirketi için çalışan bir otomotiv tasarımcısı Carroll Shelby'ye hayat verdiği Ford v Ferrari filmidir.

8. Penélope Cruz

8. Penélope Cruz

1991'de Cruz film kariyerine uzun metrajlı komedi-drama ve sanat filmi olan Jamón filminde başrol kadın rolünde başladı. Film oldukça olumlu eleştiriler aldı ve sadece 1 yıl sonra Cruz, hem Goya Ödülün'ne hem de İspanyol Aktörler Birliği ödülüne En İyi Kadın Oyuncu olarak aday gösterildi.

2001'de Penélope Cruz, 200 milyon dolar hasılat yapmış uzun metrajlı film olan Vanilla Sky filminde rol aldı. Film çok büyük bir başarıydı.

2019'da Netflix, bir drama filmi olan Wasp Network'ü yayınladı. Penélope Cruz' un katılımına rağmen film ortalama eleştiriler aldı.

9. Robert De Niro

9. Robert De Niro

Robert De Niro ise film kariyerine 1963'te Brian De Palma'nın komedisi olan  Wedding Party filminde rol alarak başladı. Ancak, yönetmen ve yatırımcı arasında çıkan anlaşmazlıktan dolayı film 1969 yılına kadar yayınlanmadı.

Godfather Part II'de canlandırdığı genç Vito Corleone rolü için 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında Oscar kazandı. Film 43. Akademi Ödüllerinde gösterildiği adaylıktan 6'sını kazandı.

2020'in Kasım ayında De Niro'nun bir film yapımcısı ve dolandırıcıyı oynadığı suç-komedi filmi The Comeback Trail yayınlandı.

10. Scarlett Johansson

10. Scarlett Johansson

9 yaşındaki Scarlett Johansson, film kariyerini komedi drama ve macera filmi olan North filminde Elijah Wood ve Bruce Willis yanında rol alarak başlattı.

Woody Allen'in draması Match Point, Scarlett'e başarı ve Altın Küre Ödülleri'nde 4.adaylığını getirdi.

2019'un sonunda, Johansson'ın başrol aldığı komedi drama filmi Jojo Rabbit vizyona girdi. Film, En İyi Uyarlama Senaryo dalında bir Akademi Ödülü, BAFTA ve bir WGA ödülü dahil birçok ödül kazandı.

NEW

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tom Hanks

11. Tom Hanks

Tom Hanks'in ilk filmi 1980'de yayınlanan He Knows You’re Alone idi.

En büyük başarısı 1994'te Forrest Gump vizyona girince gerçekleşti. Film 6 Oscar kazanırken Hanks bir milli kahraman olarak anılmaya başlandı.

2020 yılının Temmuz ayında Tom Hanks'in başrol olarak bulunduğu savaş filmi Greyhound filmi yayınlandı. Film, eleştirmenler tarafından genel olarak olumlu eleştiriler aldı.

12. Sharon Stone

12. Sharon Stone

Sharon Stone, film kariyerine Woody Allen'ın komedi draması olan Stardust Memories adlı filmde başladı. Filmde trendeki bir kız olarak küçük bir rol üstlendi.

Stone, 1992 yapımı bir gerilim filmi olan Basic Instinct'de Catherine Tramell karakterini canlandırarak uluslararası üne kavuştu. Bu filmle ilk Altın Küre Ödülü'nü  'En İyi Kadın Oyuncu' dalı altında kazandı.

2020'de hastalardan birinin annesi olarak Ratched adlı televizyon dizisinde rol almıştır.

13. Anthony Hopkins

13. Anthony Hopkins

Anthony Hopkins ilk başrolünü 1968 yapımı The Lion in Winter filminde Richard the Lionheart olarak oynamıştır

Anthony Hopkins, 1991'de The Silence of the Lambs filminde Hannibal Lecter karakterini canlandırarak uluslararası üne ulaştı. Film, Oscar Ödülleri'nin en iyi 5 kategorideki Oscarları; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dahil oldukça fazla ödül kazandı. Daha sonra, devam filmi olan 2001 yapımı Hannibal'da ve ön tanıtım filmi olarak geçen 2002'de yayınlanan Red Dragon filminde Hannibal Lecter karakterini tekrar canlandırdı.

2020'de Hopkins, The Father filminde hafızasıyla mücadele içinde olan bir adamı canlandırmıştır. Bu filmle beraber 83 yaşında olan oyuncu  'En İyi Erkek Oyuncu' dalında başka bir Oscar kazanmıştır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
16
9
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Hepsi de müthiş oyuncular.

favilla favilla

şu Penelope acaip çekici bir kadın ya