Görüş Bildir
Haberler
Film Zevkine Göre Mutlaka İzlemen Gereken Sanat Filmini Söylüyoruz!

Film Zevkine Göre Mutlaka İzlemen Gereken Sanat Filmini Söylüyoruz!

Easterling
27.04.2021 - 17:00

Bu testin sana izlediğinde pişman olmayacağın bir sanat filmi önereceğiz. 

Hazırsan başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak senden bir komedi filmi seçmeni istiyoruz!

2. Şimdi de Türk Sineması'ndan bir dram filmi seçmeni istiyoruz!

3. Son yıllara damgasını vuran bu Hollywood filmlerinden hangisini seçeceksin?

4. O zaman bir de bu efsane serilerden birini seç hadi!

5. Bu erkek oyuncular arasında senin numaran hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir de bu kadın oyunculardan 1 numaranı soralım!

7. Son olarak senden bir Türk yönetmen seçmeni istiyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yol (1981)!

Yol (1981)!

Sıkıyönetimin en acılı günlerinde İmralı Yarı Açık Cezaevi'nden verilen izinle köylerine, evlerine gitmek isteyen beş mahkumun yolda yaşadıkları zorluklar ve insan hayatlarının dramları çok başarılı bir anlatımla sunuluyor.

Duvara Karşı (2004)!

Duvara Karşı (2004)!

Almanya'da yaşayan 40'lı yaşlarındaki Cahit ile genç Sibel intihardan vazgeçmiş iki insandır. Psikoloğunun yardımıyla sorunlarını bir nebze de olsa yenmeyi başaran Cahit, Sibel'e yardım etmek ister. Sibel ise çıkış yolunu evlilikte arar ve eşi doğru dürüst tanımadığı Cahit olur. Aynı evde yaşamaya başlayan Cahit ve Sibel arasında kaçınılmaz bir yakınlaşma başlar.

Yaşamın Kıyısında (2007)!

Yaşamın Kıyısında (2007)!

Altı insan, altı biyografi, altı hayat yazgısal bir şekilde iç içe geçiyor. Her biri bir yolculuğa çıkıyor Gündüzlerden ve gecelerden geçen, sarp ve dikenli yollardan yaşamın kıyılarında dolaşan ve bizzat yolcuların benliğine giden birer yolculuk. Bir ucu Almanya Bremen’den başlayıp Karadeniz kıyılarına ulaşırken, başka bir uç İstanbul’dan başlayıp Bremen’e ulaşmaktadır.

Uzak (2002)!

Uzak (2002)!

Yusuf kasabada ona bir gelecek olmadığına karar vererek İstanbul'a gelmiştir. Daha önce şehre yerleşmiş akrabası Mahmut'un yanında kalıp uzaklara giden gemilerde miço olarak iş bulmak ister. İdeallerine ulaşmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Fotoğrafçı Mahmut ise, idealleriyle arasının gitgide açıldığının bilincindedir. Üstelik, kendini bu durumdan kurtarmak için de hiçbir şey yapamaz ya da yapmaya yanaşmaz.

Yeraltı (2012)!

Yeraltı (2012)!

Nefret ettiği eski arkadaşlarının akşam yemeğine kendisini zorla davet ettiren Muharrem'in, bu yemek ile birlikte başlayan didişmeleri, ego gösterileri sonucu eski defterlerin açılması ile utanç dolu hesaplaşmalarla karşı karşıya kalmasını konu alan Yeraltı, bireyin varoluşsal sorunlarını irdeleyen bir film.

Film, Fyodor Dostoyevski'nin başyapıtı Yeraltından Notlar kitabından uyarlanmıştır.

Abluka (2015)!

Abluka (2015)!

20 yıl hapis yattıktan sonra, Kadir şartlı tahliye olur. İstanbul büyük bir siyasal karmaşa içindedir, polis ise failleri yakalamak için önlemlerini her geçen gün arttırmaktadır. Emniyette yüksek bir mevkide olan Hamza, şartlı tahliye karşılığında Kadir’e bir iş bulmasında yardımcı olur. Kadir bir çöp toplayıcısı gibi çalışarak gecekondu mahallelerinde muhbirlik yapmaya başlar. Çöplerde bomba yapım malzemeleri olup olmadığını araştırmakta, buna göre istihbarat bilgisi üretmektedir. Kadir, kardeşi Ahmet’i çalıştığı mahallelerden birinde bulur. Ahmet ise belediyede sokak köpeklerinin itlafından sorumlu birimde çalışmaktadır. Ahmet, Kadir’in yakın bir abi-kardeş ilişkisi kurmak için çabalarını karşılıksız bırakır. Ahmet’in mesafeli tutumu, Kadir’i çeşitli komplo teorileri üretmeye yöneltir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
42
13
11
11
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anıl Özkan Öz

Yılmaz Güney'in adını yazın lütfen ! Bilmeyen eşşekler öğrensin tanısın.

Pasif Kullanıcı

Yol(1981)

NightWolf

4. maddeyi eklerken hiç mi acımadın bizlere...