article/comments
article/share
Haberler
Dünyaca Ünlü Marka Kocaeli'de Dev Lojistik Tesise Sahip Oluyor

Dünyaca Ünlü Marka Kocaeli'de Dev Lojistik Tesise Sahip Oluyor

google-g-white cross-white onedio-o-white
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin plus-blue

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo için Kocaeli'de büyük ölçekli yeni bir lojistik tesis inşa ediliyor. Tesis hizmete girdiğinde şirketin bölgedeki lojistik yapılanması da köklü biçimde değişecek.

Kaynak - Hisse.net

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Depo Kartepe'de yükseliyor.

Depo Kartepe'de yükseliyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaklaşık 46 dönümlük bir alanda yükselen deponun inşaatı mart ayında başladı. Tesisin en dikkat çeken özelliği lojistik kapasitesi olacak, rampalar sayesinde aynı anda 28 tır ya da kamyon yükleme ve boşaltma yapabilecek. D-100 Karayolu ile otoyol bağlantılarına yakın konumu da şirketin dağıtım operasyonlarına önemli bir avantaj sağlayacak. Yeni merkez hizmete girdiğinde PepsiCo'nun çevrede kullandığı diğer depolar kapatılacak ve bölgedeki lojistik operasyonlar tek çatı altında toplanacak.

Tesis PepsiCo'ya kiralanacak.

Tesis PepsiCo'ya kiralanacak.

Tesis doğrudan PepsiCo'nun mülkiyetinde olmayacak. Deponun sahibi, Pakmaya'nın da sahibi olan Pak Holding ailesine ait Ece Ticari Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim Hizmetleri AŞ olurken, inşaatı Gültaş Endüstriyel İnşaat üstleniyor. Tamamlanan tesisin PepsiCo tarafından uzun süreli kiralanması planlanıyor. İnşaatın 2027'nin ilk aylarında bitmesi, deponun da en geç 2027'nin ilk yarısında PepsiCo'ya teslim edilmesi bekleniyor.

Arazi bir zamanlar floresan fabrikasıydı.

Arazi bir zamanlar floresan fabrikasıydı.

Deponun inşa edildiği arazinin sanayi tarihinde de ayrı bir yeri var. Alanda daha önce Philips ile Tekfen Holding'in 1970'te yerli floresan üretimi için kurduğu Bastaş-Philips fabrikası bulunuyordu. 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören fabrikanın faaliyetleri sona erdi, arazi daha sonra Pak Holding tarafından satın alındı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
Sosyoloji bölümünden mezun olarak uzun yıllar medya alanında çalıştım. 11 yıl spor kulüplerinde medya yöneticiliği yaptım. Ankara' da yerel gazetelerdeki editörlük deneyiminin ardından Onedio'da Gündem, Spor ve Ekonomi alanında içerikler üretiyorum. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünde Yazarlık eğitimi alıyorum.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın