Görüş Bildir
Haberler
Dünya Üzerinde Kayıp Şehir Olarak Adlandırılan 9 Gizemli Mekan

Dünya Üzerinde Kayıp Şehir Olarak Adlandırılan 9 Gizemli Mekan

OdysseuSword
01.02.2015 - 21:45 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 22:31

Bu yerler, güzelce korunmuş harabelerden oluşuyor. Bir gün gelecek nesil, Özgürlük Anıtı'na bakıp, ''anne bu ne?'' diye soracak. Çünkü tarihi boyunca pek çok şehir ve binalar, terk edilmiş, yıkılmış ve unutulmuştur. Geriye bize bıraktığı şey ise büyük bir gizem.

Kaynak: http://time.com/3684054/lost-cities/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çernobil'in hayalet kasabaları, Ukrayna

1. Çernobil'in hayalet kasabaları, Ukrayna

Tarihteki en kötü nükleer faciadan sonra, Sovyetler Birliği, içinde Ukrayna'daki Pripyat'ın da bulunduğu, Çernobil Nükleer Santralinin yakınındaki kasabaları boşalttı. 20 yıl sonra, şehir tam bir hayalet kasabaya dönüşmüş. Bir kaç vahşi hayvan dışında hiçbir canlı yaşamıyor. Fakat isterseniz bir gün buraları ziyaret edebilirsiniz.

2. Termossos, Türkiye

2. Termossos, Türkiye

Termessos sanki gerçek bir Taht Oyunları kalesine benzeyen, 1000 metre yukarıda dağın tepesinde girilmesi zor bir şehir. Hatta Büyük İskender bile Türkiye üzerinden saldırırken burayı fethetmek yerine, uğramadan geçmeyi tercih etmiş. Fakat Kartal Yuvası milattan sonra 200 yılında bütün su kaynağını yitirmiş ve bu yüzden terk edilmiş. 1800 yıl boyunca dokunulmamış.

3. Baia'nın Kayıp Şehri, İtalya

3. Baia'nın Kayıp Şehri, İtalya

Baia, bir zamanlar Roma İmparatorluğu'nun Las Vegas'ı imiş. Keyfine düşkün insanların tatil yaptığı, spa ve villarla dolu bir şehirmiş. Harap edilmiş, terk edilmiş olan bu şehir Napoli yakınlarında sular altında kalmış. Bugün burayı, tabanı cam olan botlarla görebilirsiniz ya da dalarak şehri ziyaret edebilirsiniz.

4. Gedi Harabeleri, Kenya

4. Gedi Harabeleri, Kenya

Afrika arkeolojisindeki en gizemli yerlerden biri. Kenya kıyılarında geniş ve gelişmiş bir şehir. O kadar gelişmiş ki bundan tam 600 yıl önce sifonlu tuvaletleri bile varmış. Fakat yüzyıllardır terk edilmiş.

5. Ani Hayalet Şehri, Türkiye

5. Ani Hayalet Şehri, Türkiye

Bir zamanlar Bağdat'a ve İstanbul'a rakip olarak görülen bu şehir, 500 yıl önce terk edilen, 200.000 kişiye ev sahipliği yapan bir yermiş. İskelet kalıntıları şehri yeterince bir hayalet şehre dönüştürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geamana, Romanya

6. Geamana, Romanya

Güzel ve resmedilmeye değer bir şehir. 1978 yılında insanlar burada bakır bulmuşlar. Komünist rejim, Geamana'yı tahliye etmiş,vadiye zehirli lağım atıklarını boşaltmış. Zehirli fakat gösterişli bir göle dönüştürmüş. bir kaç şehir binası suyun üstünde görülebilir konumda en azından çatıları gözüküyor diyelim.

7. Kayıp Heracleion Şehri, Mısır

7. Kayıp Heracleion Şehri, Mısır

Dünyanın en büyük liman kentlerinden biri olan ve Mısır'a açılan bir kapı görevini üstlenen şehir, 2200 yıl önce Akdeniz'de batmış. Kıyı şeridinden 5 kilometre ötede olan şehir, Fransız bir arkeolog tarafından 2000 yılında tekrar ortaya çıkarıldı. Sular altında gömülü olan bu harabelerde, hayvan kurbanlarını tutan çeşitli lahitler, 5 metre uzunluğunda heykeller ve büyük bir tapınak bulunuyor.

8. Nam Madol Harabeleri

8. Nam Madol Harabeleri

100 den fazla yapay takım adadan oluşan ve pek çok evlerle, ambarlarla ve kraliyet binalarıyla dolu Mikronezya'nın kıyı şeridinden biraz uzakta olan bir kayıp şehir. 800 yıl önce dikilmiş fakat yüzyıllardır terk edilmiş olan Nam Madol, yazar H.P. Lovecraft'a da ilham kaynağı olmuş. Cthulhu'yu yaratan yazardan bahsediyoruz.

9. Neversink

9. Neversink

Birleşik Devletler'de en ironik adlandırılmış yer (Asla Batmayan).  2000 kişilik nüfüsuyla 1798'de kurulmuş bir şehirken, 1953 yılında New York Şehrinin yeni bir baraja ihtiyacı olduğundan, bu yeri batırmışlar ve yeni bir baraj gölü oluşturmuşlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
14
11
8
1
1
0