Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nda Hayal Kırıklığı Yaratan Ülkeler

Dünya Kupası'nda Hayal Kırıklığı Yaratan Ülkeler

Fatih
26.06.2014 - 23:15 Son Güncelleme: 26.06.2014 - 23:33

İtalya

2006’da Dünya Kupası’nı kaldıran Gök Mavililer son büyük turnuva olan EURO 2012 finalinde İspanya’ya kaybetmişti.

Brezilya’da beklentilerin yüksek olduğu İtalya, turnuvadaki ilk maçında grubun bir diğer favorisi olarak gösterilen İngiltere’yi mağlup etti. İngiltere galibiyetinin ardından ‘Ölüm Grubu’ndan çıkması beklenen İtalya,  şüphesiz turnuvanın en büyük sürprizi Kosta Rika’ya 1-0 kaybedince işler tersine gitmeye başladı.

Forvet hattında sıkıntı yaşayan İtalyanlar, Kosta Rika yenilgisine rağmen son maçta Uruguay karşısında bir puan dahi alsa ikinci tura çıkacaktı. Fakat Uruguay, maçın son bölümlerinde bulduğu golle İtalya’yı evine yolladı.

Prandelli’nin öğrencileri yüksek beklentiye cevap veremeyince tecrübeli İtalyan hoca başarısızlığın faturasını kendine kesti ve istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanya

Son Avrupa ve Dünya Şampiyonu İspanya, şüphesiz Brezilya’yla birlikte Dünya Kupası’nın favori takımıydı.

EURO 2012’deki kadrosunu koruyan İspanyollar, Diego Costa gibi etkili bir forveti de kadroya ekleyerek Breziya’ya geldi.  Buna rağmen İspanya, Dünya Kupası’nın ilk maçında Hollanda’ya karşı 5-1 kaybetti. Hollanda maçında alınan ağır mağlubiyetin ardından takıma Del Bosque, takıma olan inancını vurguladı ama Güney Amerika temsilcisi Şili, İspanya’nın turnuvadaki işine son vererek kupa dışına itti.

Gruptan çıkamayacağı kesinleşen İspanya, formalite maçında grubun en zayıf halkası Avustralya’yı 3-0 farklı mağlup etse de bu galibiyet, İspanyol taraftarların hayal kırıklığına pek de etki yapmadı.

İngiltere

İngiltere, Dünya Kupaları’ndaki başarısızlıklarına son vermek için Brezilya’ya geldi ama grubu son maçta aldıkları 1 puanla kapattılar ve elendiler.

Turnuva öncesi Roy Hodgson yeni bir oluşum yaratarak kadroyu yaş ortalaması düşük futbolculardan kurdu. Eskiye göre daha dinamik görünen İngilizler’in ilk maçta İtalya’ya kaybetmesini herkes normal karşılarken grubun ikinci maçında Uruguay’a karşı alınan mağlubiyet, İngiliz futbolseverlerde hayal kırıklığı yarattı.

En son 1966 Dünya Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan İngilizler, Brezilya’da ikinci turu dahi göremeyerek Dünya Kupası Şampiyonluğu hasretini yine dindiremedi.

Portekiz

Dünya Kupası öncesi turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Portekiz,  grupta bir galibiyet bir beraberlik alarak Dünya Kupası’na veda etti.

Grupların belirlenmesiyle birlikte Portekiz’in Almanya’yla birlikte grup liderliği için mücadele edeceği tahmin ediliyordu. Fakat kupanın ilk maçında Almanya karşısında hezimete uğrayan Portekiz, daha sonra ABD’yle oynadı ve bir puanı son dakika golüyle aldı.

Portekiz, kader maçına Gana karşısında çıktı. Almanya’dan yenen 4 golün burada çok önemi vardı çünkü Portekiz’in gruptan çıkması için averajını, ABD’den daha iyi tutmak zorundaydı. Portekiz, Gana karşısında alınan 2-1’lik galibiyete rağmen turnuvaya averajla veda etmek zorunda kaldı.

Portekiz Milli Takımı’nın yıldızı Cristiano Ronaldo, turnuvayı Gana’ya attığı tek golle tamamladı.

Bosna-Hersek

Dünya Kupası’na ilk kez katılma başarısı gösteren Bosna, eleme grubunda gösterdiği performansla turnuva öncesi beklentilerin yüksek olduğu takımlardan biriydi.

Turnuvadaki ilk maçını Arjantin’e karşı oynayan Bosna-Hersek, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ama F Grubu’ndan çıkma şansını devam ettiriyordu.

Grubun ikinci maçında Nijerya’ya karşı alınan mağlubiyet Bosnalılar’ın Dünya Kupası hayalini sonlandırdı. Bosna katıldığı ilk Dünya Kupası’nda ilk galibiyetini grubun son maşında İran’a karşı alsa da, elemelerdeki futbolun ardından bu performansı kimse Bosna’dan beklemiyordu.

Hırvatistan

Ev sahibi Brezilya’yla aynı grupta mücadele eden Hırvatlar, ikinci tur şansını son maçta Meksika karşısında kaybetti.

Zorlu bir grupta mücadele eden Hırvatistan’nın kadro kalitesi göz önünde bulundurulduğunda en azında gruptan ikinci olarak düşünülüyordu. İlk maçta ev sahibi Brezilya’ya kaybeden Hırvatistan, grubun ikinci maçında Kamerun’u mağlup etti ama son maçta Meksika karşısında alınan mağlubiyet Hırvatlar’ın evine dönmesine neden oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Slaystuck

portekiz yüzünden ibrahimovici izleyemiyoruz sırf şu oyununuz yüzündenmi