Görüş Bildir
Haberler
"Dünya Hassas Kalpler İçin Bir Cehennemdir"

etiket "Dünya Hassas Kalpler İçin Bir Cehennemdir"

Pelin Çini
20.07.2023 - 11:29 Son Güncelleme: 11.09.2023 - 10:01

Siz bakmayın böyle çoğul konuştuğuma aslında yine kendimi kendime şikayet ediyorum.

Çünkü hayatın bu fazla hızlı akışına, gündemin dakikalar içinde değişmesine, bırakın gündemi insanların neredeyse saniyeler içinde bir başkasına-bir yabancıya- dönüşebilmesine ayak uyduramıyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hani Goethe demiş ya "Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir" benim için hep böyleydi, çocukluğumdan beri.

Hani Goethe demiş ya "Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir" benim için hep böyleydi, çocukluğumdan beri.

Lisede Goethe'nin Faust'unu okurken ilk sayfasına yazmışım, geçenlerde buldum: 'Ben neden buradayım?'

Çoğu kişisel gelişim uzmanı, spiritüel rehber, psikolog ve hatta psikiyatr bu sorunun oldukça doğru olduğunu söylüyor. Aslına bakarsanız 'sorgulamanın' sağlıklı olduğunu söylüyorlar.

Yani 'körü körüne, sırf biri öyle dedi diye, ya da birileri öyle yapıyor diye onun aynısını yapmak, aynısını düşünmek- daha doğrusu düşündüğünü sanmak- olmamalı yaşam' diyorlar.

Evet, insan dediğin canlının ideal hayat yolculuğu kendi pusulasını (hani göğüs kafesinin içinde duran ve sürekli tıklayan) takip ettiği, varacağı noktayı düşünerek adım attığı değil de attığı her adımda varmak istediği noktayı daha net görmeyi başardığı bir şey olmalı. BENCE DE.

'Bence de'yi büyük yazdım zira başta dediğim gibi epey uzun bir süredir anlattığım hikayelerin, içimden sızan duygu ve düşüncelerin ne derece değerli olduğundan epey şüphe duyuyorum.

Belki de çağımızın laneti budur. İnsanları evlerine hapseden, sevdiklerinden uzak bırakan, ,ister istemez birbirleriyle temas etmelerini engelleyen bir virüs değil de insanın kendi gerçeğini UNUTMUŞ olmasıdır esas lanet, kim bilir...

Neyse ki tedavisi kolay. Birazdan bu yazıyı bitirip, önce Twitter sonra Instagram sonra da en çok çıkan oyuncağımız Threads'e bakacağım. Farkında olmadan saatler akıp gidecek. Düşünmeden, düşünmeme gerek kalmadan. Benden daha şanslı, benden daha güzel, benden daha zengin, benden daha cesur, benden daha başarılı olduğunu düşündüğüm insanları izleyip kendimden biraz daha uzaklaşacağım. 

İşte bakın bu konuda yalnız değilim. Birçoğunuzun AYNI ŞEYİ yaptığını biliyorum. Merak etmeyin, sırrınız bende gizli. Sonsuza dek...tabii eğer bir sonsuzluk varsa. 

Instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

çokta takılma be çünkü sonraki aşama delilik, delilik dediğim de aşağılamak için değil, bence zeki bir insanın finalidir delilik. yaratıcısına son protestosu... Devamını Gör