Görüş Bildir
Haberler
Döviz Yükseldi, Avrupa İptal Oldu: Tatilciler Rotayı Yurda Çevirdi

Döviz Yükseldi, Avrupa İptal Oldu: Tatilciler Rotayı Yurda Çevirdi

Emre Ordu
13.08.2018 - 20:11 Son Güncelleme: 14.08.2018 - 12:19

Döviz kurunun rekor kırması üzerine yerli turistler yurtdışı rezervasyonlarını iptal ederek yurt içine yöneliyor. Antalyalı turizmciler 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk bekliyor.

Dünya'dan Batur İlhan'ın haberine göre, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Batı Antalya Yöre Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Perçin, dövizdeki artış sebebiyle yurtdışı tatili planlayan yerli turistin, rezervasyon iptalleri yapıp iç turizme yöneldiğini ve bunun Kurban Bayramı sonrası için de iç turizmi hareketlendirdiğini açıkladı.

”9 günlük bayram tatili turizme adeta doping etkisi yaptı"

”9 günlük bayram tatili turizme adeta doping etkisi yaptı"

Tatilcilerin 9 günlük bayram tatilinde Antalya bölgesini tercih etmesi nedeniyle bölgelerinde yüzde 100 doluluk beklediklerini dile getiren Rıza Perçin,”9 günlük bayram tatili turizme adeta doping etkisi yaptı. Batı Antalya Yöresi olarak bayrama hazırız. Bölgemizde yer alan seyahat acentelerimizle birlikte tatilcilerin güzel bir tatil yapması için üzerimize düşen görevi yapacağız. Tatilcilerden ricamız tatillerini otellerinde yaparken ayrıca bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezmeleri ve yaşamaları olacaktır. Bölgemiz hem tarih hem de doğal güzellikleri unutulmazları yaşatacak bir yere sahiptir” dedi.

"Bayram sonrasında da doluluk oranları üst seviyede"

"Bayram sonrasında da doluluk oranları üst seviyede"

Perçin, tatil süresince bölge sınırları içerisinde yapılacak olan otobüslü turlar ile ilgili denetimlerin de hız kazanacağını belirtti. Doluluk oranlarının yüzde 100’leri bulacağını vurgulayan Perçin, “Özellikle Batı Akdeniz olarak biz doluyuz. Bayram sonrasında da doluluk oranları üst seviyede' ifadelerini kullandı.

"Dövizin etkisiyle rota Akdeniz ve Ege'ye kaydı"

"Dövizin etkisiyle rota Akdeniz ve Ege'ye kaydı"

İç turizmde okullar açılıncaya kadar hareketli bir dönem yaşanılacağını ifade eden Perçin,  'Bunda en büyük faktör de döviz kurlarının artması, tatillerini Avrupa olarak belirleyen çok sayıda yerli turistin bundan vazgeçerek rotasını Akdeniz’e ve Ege’ye çevirdi. Bu yüzden eylül ayı sonuna kadar hareketli bir dönem yaşayacağız” şeklinde konuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
100
60
50
26
17
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

sanki yurtici cok ucuz...

Burak Esmer

Gelin bekleriz Antalya'ya.Hep turist yüzü ve yabancı para görmekten sıkıldık zaten.Biraz da kendi insanımıza kazık atalım turizm vasıtasıyla.

Selehattin Fetis

Sanirsin otel zincirleri var tipe bak :D

Enzo Scifo

millet battik yandik diyordu şimdi herkes tatile mi gidiyor ? demekki ekonomi çok güzel 🙄🙄

Pasif Kullanıcı

insanlar dolar euro yükselmeden önce rezervasyon yaptırdı ve bütçesini ayarladı. yurtdışı pahalı gelince yurt içine gitmeleri normal çünlü bütçesi hazır. sen... Devamını Gör