Görüş Bildir
Haberler
Dolar/TL 6.20 Sınırından Döndü

Dolar/TL 6.20 Sınırından Döndü

FreiGeist
07.05.2019 - 10:38 Son Güncelleme: 07.05.2019 - 16:45

Yüksek Seçim Kurulu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek tekrarlanması kararını alması TL cinsi varlıklarda sert satışlara neden oldu. Dolar/TL, yeni güne hareketli başladı ve 6.20 lira sınırına dayandı. 

Dolar/TL 5 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 6.20'ye kadar yükseldi.

Dolar/TL 5 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 6.20'ye kadar yükseldi.

Dolar/TL saat 16:26'da 6.1430, euro/TL ise 6.8724 seviyesinde bulunuyor.

TL'nin bu sabah itibarıyla yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 14'e yaklaştı.

TL'nin bu sabah itibarıyla yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 14'e yaklaştı.

Dünya gazetesinin aktardığı bilgiye göre, kararın ardından analistler, ekonomi ve piyasalar açısından iki ay daha kayıp dönem olacağını, 31 Mart sonrası söz verilen reform uygulamalarının gecikeceğine dikkati çekiyor. 

S-400 ve F35 nedeniyle ABD ile ilişkiler ve TCMB'nin rezervleri gibi diğer risk unsurları da göz önünde bulundurulduğunda TL'deki baskının ve kurdaki yükselişin sürmesi bekleniyor.

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'ye yeniden seçimin etkilerine dair 'Piyasaların en istemediği şey belirsizliktir. Bu belirsizliği en fazla yaratan şey siyaset. Son 4 - 5 yıldır yüksek tansiyonlu seçimler yaşandı. Tüm ekonomik aktörler seçimlerden yoruldu. Bu kadar siyasetin piyasalar üzerinde gölge yarattığı ortamda orta ve uzun vadeli düşünmek zorlaşıyor. Türkiye'nin CDS'leri neden 450'lerde, neden kredi notu Nijerya ile aynı seviyede, bir an önce bunlara odaklanmak gerekiyor.' değerlendirmesini yaptı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
91
88
21
12
9
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yeditepeliler

adamlarin tek derdi seçim istanbul gitmesin ülke yanmiş millet açmiş kimin umrundaki kendi tuzlari kuru yetmiş yedi sülalelerine yetecek paralari var

Batuhan Ertürk

Bu zaten kendi işlerine geliyor ki. Ayakkabı kutularını biriktirenler döviz zengini bizim ak-salaklar daha gidip dolar bozdursun.

Bak şindi kardeşim sen bilmiyon. Bizden korkuyolar tamam mı bak şimdi damıl tırampa reis posta koyuyo tırampta doları yükseltiyo ama reis geri adım atmıyo. N... Devamını Gör