Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 30 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 30 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
30.11.2020 - 10:57

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın , 19 Kasım Perşembe günü yeni Başkan Naci Ağbal'ın başkanlık ettiği ilk politika toplantısında 475 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin ardından kur haftayı 7.6381 seviyesinden tamamlamıştı. Geçen hafta faiz artırımına rağmen dolar 8 seviyelerine ulaşmıştı. Hafta sonuna ise yeniden 7.70-7.80 sınırına ulaşmıştı. Yeni haftaya ise sakin bir seyirle başlayan döviz kurları uzun vadede nasıl bir dalgalanmaya girecek merak konusu. İşte 30 Kasım güncel döviz kurlarındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda hareketli günler geçiren dolarMerkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası sert bir düşüş yaşamıştı. Diğer bir yandan Kovid-19 aşısı gelişmeleri ile dalgalanmalar yaşayan dolarda son durum merak ediliyor. Yeni haftaya ise dolar/TL, sınırlı yükselişle 7.85 seviyesinin hemen üzerinde başladı. Piyasalarda TCMB'nin politika faizi artışı ardından ekonomi ve hukuk politikalarda reform süreci izleniyor.

Dolar Ne Kadar Oldu? 

Yapılan açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 14.30 itibariyle dolar/TL 7.78'de, euro/TL ise 9,33 civarında işlem görüyor.

Türkiye ekonomisi Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinin daha az hissedildiği ve toparlanma alametlerinin kaydedildiği yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 büyüme kaydetti. Yeni yıla az bir zamanın kaldığı son haftalarda döviz kurlarını etkileyecek yeni bir açıklama veya karar gelecek mi merak ediliyor. 

Küresel piyasalarda ise Şükran Günü nedeniyle geçen haftanın son iki işlem gününde birçok piyasanın tamamen ya da kısmen tatil olması nedeniyle hacimler düşük kaldı. Bankacılar yılın geri kalanında yabancıların hacimlerinin yavaş yavaş daha da azalacağı ve yeni pozisyon alma isteğinin 2021 yılına kalacağını belirtiyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın