Görüş Bildir
Haberler
Doğalgazda Yüzde 10 İndirim

Doğalgazda Yüzde 10 İndirim

ATKN
29.09.2016 - 14:35 Son Güncelleme: 29.09.2016 - 15:48

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğalgazda 1 Ekim'den itibaren hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak indirim yansıyacağını açıkladı. Ayrıca elektrikte zam öngörmediklerini söyleyen Albayrak, önümüzdeki dönemde elektrik fiyatlarında da indirim olabileceğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğalgazda indirim olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, '1 Ekim'den başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak indirim yansıyacak' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

'Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ'ın  taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik. Bu kararın yıl sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı. Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık.'

'Elektrikte zam öngörmüyoruz'

'Elektrikte zam öngörmüyoruz'

'Bugün itibariyle ifade etmekten mutluluk duyuyoruz. Elektrikte zam öngörmüyoruz. Piyasa liberal piyasa olduğundan elektrik maliyetlerinde düşme yönünde hareket olması da mümkün. Keşke İran'la daha önceden konuşsaydık, yıllar yıllar sürmeseydi.

Türk Akımı: 'Türk ve Rusya tarafı olumlu adım atılır mı sorusu kapsamında müzakerelere devam ediyor'

Türk Akımı: 'Türk ve Rusya tarafı olumlu adım atılır mı sorusu kapsamında müzakerelere devam ediyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

'24 Kasım ilişkilerimiz ve sonrasında 7 aylık sürece baktığınızda zor bir dönem sonrasında Haziran ayında sürecin normale girmesi ve rahatlama. Türkiye ve Rusya ilişkilerinde önemli konulardan biri enerji. Türk Akımı 24 Kasım'a kadar belirli bir mesafeye gelmiş durumdaydı. Şimdi aynı şekilde başladık ve devam ediyoruz. Sayın Putin'in Enerji Kongresi kapsamında Türkiye'de olması sebebiyle Türk ve Rusya tarafı olumlu adım atılır mı sorusu kapsamında müzakerelere devam ediyor. Bu toplantıya kadar Türk Akımı konusunda önemli bir mesafe yaşayacağımız yönünde. Putin geldiğinde daha net ve somut şekilde göreceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
9
6
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

Zamdır o indirim olsa duramazsın

haylaz adam

göz boyama :)

mkl2018

not edin 30 gün içinde %20 zam yolda

Sertaç Yarbaş

Mikail Saltaş'a katılıyorum. 1-2 hafta içerisinde zam gelir arkadaşlar