Görüş Bildir
Haberler
Doğal Yollarla İyileşin: Boğaz Ağrısına ve Öksürüğe İyi Gelen Besinler

Doğal Yollarla İyileşin: Boğaz Ağrısına ve Öksürüğe İyi Gelen Besinler

20.09.2021 - 07:00 Son Güncelleme: 22.09.2021 - 17:39

Boğaz ağrısı ve öksürük, özellikle mevsim değişikliklerinde ve havalar soğumaya başladığında hepimizin başına gelebilen rahatsızlıklardan. Ağrı ve öksürük şiddetlendikçe de günlerimiz zehir oluyor. Neyse ki bu ağrıların şiddetlenmesinin önüne geçmek için yapabilecekleriniz var. Hem de hepsi doğal yöntemler! Gelin, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelen besinleri birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ada çayı

1. Ada çayı

Boğaz ağrıları ve öksürük söz konusu olduğunda daha çok sıcak şeyler tercih edilir. Ada çayı da boğaz ağrısına ve öksürüğe karşı en etkili çaylardan birisi. Ada çayı, boğazda bulunan bakterileri öldür ve bakterilerin çoğalmasını engeller. Günde 2 fincan ada çayı tüketerek boğaz ağrısını hafifletebilirsiniz.

2. Ihlamur

2. Ihlamur

Boğazdaki tahrişlerin giderilmesine yardım olan ıhlamur, o bölgedeki ağrıyı da azaltarak rahatlamanızı sağlar. Ancak ıhlamura şeker eklemek bu etkiyi azaltır. Bu yüzden ıhlamuru tatlandırmak için şeker yerine bal kullanmanız daha faydalı olur. Günde 2-3 fincan içebilirsiniz.

3. Nane çayı

3. Nane çayı

Nane çayı da boğazdaki kuruluğu giderdiği için boğaz şikayeti olan kişilerin çok tükettiği bir çay. Yine günde 2 fincan içmeniz boğaz ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olur.

4. Karanfil

4. Karanfil

Karanfil de boğazdaki enfeksiyonları ve ağrıları gidermede oldukça etkili. Karanfili çiğneyerek ya da siyah çayınızın içine atarak tüketebilirsiniz. Böylelikle enfeksiyonların önüne geçip rahat bir gün geçirebilirsiniz.

5. Anason

5. Anason

Eğer öksürüğünüzün geçmesine yardımcı olacak bir şey arıyorsanız, aradığınız şey anason olabilir. Anason öksürüğün ve soğuk algınlığının kolay atlatılmasına yardımcı olur. Hatta birçok öksürük şurubunda anason kullanılır. Basit bir tarif de verelim:

  • 1 çay kaşığı anasonu 1 fincan suya katıp ağzı kapalı şekilde yaklaşık 15 dakika demleyin.

  • Günde 2 fincan olacak şekilde içebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Meyan kökü

6. Meyan kökü

Balgam sökücü özelliğiyle bilinen meyan kökü, öksürük şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Şu şekilde tüketebilirsiniz:

  • 3 tatlı kaşığı meyan kökünü 3 bardak suya kattıktan sonra 15 dakika demleyin.

  • Günlük olarak tüketebilir ya da gargara yapabilirsiniz.

7. Bal

7. Bal

Bal özellikle boğaz ağrısının giderilmesinde oldukça etkili. Yapılan araştırmalara göre bal, gece öksürüklerinin dindirilmesini ve boğaz ağrılarının önüne geçilmesini sağlıyor. Balı çaylarınızın içine katarak da kullanabilirsiniz.

8. Muz

8. Muz

Boğaz ağrısı ve öksürük denince akla ilk gelen şeyler genellikle çaylar ve çorbalar olur. Ancak muz da yumuşaklığı sayesinde rahatça tüketilebilir ve vitamin değerleriyle de iyileşmenize yardımcı olur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
10
5
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın