Görüş Bildir
Haberler
Hangi Meyveyi Tükettiğinize Dikkat Edin: Bu Meyveler Yüzünden Şekerin Dozu Kaçıyor

Hangi Meyveyi Tükettiğinize Dikkat Edin: Bu Meyveler Yüzünden Şekerin Dozu Kaçıyor

16.09.2021 - 07:00

Sağlıklı beslenmeyi hayat tarzı haline getiren insanlar olduğu kadar, buzdolabının üzerinde sağlıklı gıdalarla dolu bir diyet listesini asanlar da var. Meyveler de bu diyet listelerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında. Peki bazı meyvelerin kilo aldırabileceğini hiç düşündünüz mü? Evet bu doğru! Uzmanlara göre bazı meyveler sandığınızdan çok daha yüksek miktarda şeker içeriyor. Kilo kontrolü yapıyor ve düşük karbonhidratlı bir diyet izliyorsanız şeker oranı fazla olan meyvelerden uzak durmanızda yarar var. Peki hangi meyvede ne kadar miktarda şeker bulunuyor? Gelin, şeker miktarıyla bizi şaşırtan 10 meyveye göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karpuz

1. Karpuz

İçimizi ferahlatan karpuz, her ne kadar yaz aylarının vazgeçilmezi de olsa içerdiği yüksek miktardaki şeker nedeniyle pek de masum değil. 150 gram karpuzda yaklaşık olarak 10 gram şeker bulunuyor.

2. Üzüm

2. Üzüm

100 gram taze üzümde yaklaşık 16 gram şeker bulunuyor. Dolayısıyla, üzüm bu şeker oranıyla karpuzu da geride bırakıyor. Kuru üzümde ise işler daha da ciddileşiyor. Kuru üzümün 100 gramında neredeyse 56 gram şeker var!

3. İncir

3. İncir

'Yağlı ballı' diye diye ne kadar yediğimize bakmadan götürdüğümüz incirin sayısız faydası olsa da maalesef yüksek bir şeker oranı var. 100 gram incirde 16 gram şeker bulunuyor. 100 gram kuru incir de ise bu miktar 48 gramı buluyor.

4. Muz

4. Muz

Muz, besin değeri oldukça yüksek bir meyve. Fakat içerdiği şeker miktarı nedeniyle diyet listelerine adını bir türlü yazdıramıyor. Çünkü büyük boy bir muzda 17 gram şeker bulunuyor.

5. Armut

5. Armut

Armut çok sevilen bir meyve olsa da içerdiği şeker miktarı nedeniyle kilo almanıza neden olabiliyor. 100 gram armudun içerisinde 10 gram şeker bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kiraz

6. Kiraz

Oturup da bir kase kiraz yemeği düşünüyorsanız yavaşça o kaseyi bırakın! Çünkü bir kase kirazla birlikte 18 gram şeker de midenize girmeyi bekliyor.

7. Elma

7. Elma

Elmanın da durumu pek iç acıcı değil. Ruha sakinlik veren elmanın 100 gramı, vücuda 10 gram da şeker vererek paniğe sebep olabiliyor.

8. Şeftali

8. Şeftali

Bol sulu ve lezzetli olan şeftali yaz aylarında ellerden düşmeyen bir meyve. Peki büyük bir şeftalide yaklaşık 13 gram şeker var desek şeftali yemeyi bırakır mısınız?

9. Mango

9. Mango

Tropikal meyvelerin en sevilenlerinden olan mango bir adedinde bile 45 gram şeker barındırıyor. Bu durum mangoyu da kara listeye eklememize neden oluyor.

10. Çilek

10. Çilek

Neredeyse masumiyetin simgesi olan çilek de bizleri üzüyor. 100 gram çilekte 5 gram şeker bulunuyor. Bu miktar diğer meyvelere göre az da gözükse bir lokmada yuttuğumuz çilekleri yerken dikkat etmekte fayda var.

İlgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
holdthedark

Kaçıyorsa meyveden kaçsın. Abartmayın sizde