Görüş Bildir
Haberler
Şekeri Bıraktıktan Sonra Vücudunuzda Meydana Gelen Bu Değişimleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Şekeri Bıraktıktan Sonra Vücudunuzda Meydana Gelen Bu Değişimleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Nergis
22.11.2020 - 21:48 Son Güncelleme: 24.11.2020 - 15:31

Baklava bağımlılığı da şekerden sayılıyor mu hakim bey? 😂

Kaynak: https://getpocket.com/explore/item/wh...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Her ne kadar içine girdiği her şeye lezzet katan şekeri hayatımızdan çıkarmak birçoğumuz için oldukça zor olsa da şekerin bize yararı neredeyse hiç olmadığı gibi zararları da saymakla bitmez...

Her ne kadar içine girdiği her şeye lezzet katan şekeri hayatımızdan çıkarmak birçoğumuz için oldukça zor olsa da şekerin bize yararı neredeyse hiç olmadığı gibi zararları da saymakla bitmez...

Kilo aldırmanın yanı sıra rafine şeker tüketimi; insülin direnci, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların riskini arttırır. Aynı zamanda bilişsel işlevi ve hafızayı oldukça fazla etkiler. Ayrıca David Wolfe'a göre yaşlanmayı da hızlandırır. İşlenmiş şekeri beslenme düzeninizden çıkarmak ürkütücü ve hatta imkansızmış gibi olsa da şekeri tamamen kestiğinizde vücudunuzda meydana gelen tüm değişimleri öğrenmek belki bu alışkanlıktan kurtulmanızı sağlayabilir. Haydi gelin bu değişimler nelermiş hep beraber öğrenelim!

Bir saat sonra:

Bir saat sonra:

Şekeri hayatınızdan çıkarttıktan sonraki bir saat içerisinde bile etkilerini hissetmeye başlayabilirsiniz. Wolfe bu konuyla ilgili olarak 'Şeker bağımlılık yapar ve beynin ödül merkezinde olan uyuşturucu bir madde gibidir.' diyor. Günlük tükettiğiniz şeker miktarına bağlı olarak, kan şekeri seviyelerinde değişen düşüşler, terleme, titreme, sinirlilik hali, açlık ve üzüntü yaşayabilirsiniz. Bu süreçte lifli taze sebzeler, protein ve sağlıklı yağlar tüketerek bu semptomlarla başa çıkabilirsiniz.

Bir gün sonra:

Bir gün sonra:

Şekeri bıraktıktan hemen sonraki günler bu süreçte en zorlanacağınız zamanlardan biridir. Gottfried bu süreçle ilgili olarak 'Baş ağrısı ve enerjide düşüş gibi bir takım belirtilerle karşılaşabilirsiniz.' diyor. Fakat bu durum aslında vücudunuzun kendini iyileştirmeye çalıştığının bir göstergesidir. Wolfe'a göre 'candida' gibi aşırı büyüdüğünde bağırsak sağlığınıza zarar verebilecek şeker içeren gıdalar zararlı mikroorganizmaları beslerler. Bundan dolayı da şekeri tamamen kesmek bu mikroorganizmaların büyümelerine ve gelişmelerine engel olur.

Bir hafta sonra:

Bir hafta sonra:

Asıl iyileşme süreci aslında tam da bu zamanlarda başlar. Vücudunuz  şekeri bıraktıktan bir hafta sonra insülin seviyenizdeki bu değişimle beraber kendini iyileştirmeye ve tedavi etmeye tam anlamıyla başlar. Gottfreid'e göre vücutta ilk 72 saat içerisindeki insülin seviyesi stabil kalırsa vücudunuzda yağ depolamada yer alan diğer hormonlar da normal seviyelere gelmeye başlarlar. Ayrıca cildiniz pürüzsüzleşir ve yüzünüzde daha az şişkinlik olur.

Bir ay sonra:

Bir ay sonra:

Wolfe şekersiz bir aydan sonraki bu süreç için 'Bu noktada şekerin size neler yaptığını, neden sadece kilo alımına ve mantar enfeksiyonlarına yol açmadığını aynı zamanda bir bağımlılık olduğunu kesin bir şekilde anlayacaksınız.' diyor. Bu süreçte psikolojik olarak kendinizi çok daha iyi hissedecek, kilo verecek ve sağlığınızın günbegün iyileştiğini fark edeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altı ay sonra:

Altı ay sonra:

Altı ay sonrası için Wolfe, 'Şeker yeme alışkanlığından o kadar uzak olacaksınız ki sadece onu istememekle kalmayacak aynı zamanda ona bakmakta bile zorlanacaksınız.' diyor.  Ayrıca kan şekeri seviyeniz normale dönecek ve özellikle de bel çevrenizdeki yağlanmalarda ciddi bir azalma gözlemleyeceksiniz. Daha da önemlisi çok daha sağlıklı olacaksınız: Erken yaşlanma, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskiniz fazlasıyla azalacak.

Bir yıl sonra:

Bir yıl sonra:

Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmezseniz cildinizdeki akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir değişim meydana gelecek. Dahası diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde bir azalma göreceksiniz. Ayrıca yaşam kalitenizi ve sürenizi de artıracaksınız. Haydi hep birlikte bırakalım, ne dersiniz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
319
64
62
48
33
26
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gamze Öznalbant

Koyduğunuz görsellerle o dediğiniz biraz zor,nerdeyse gidip şimdi baklava alıcam öyle canım istedi :D

Kartal Ata

wolfe' yi bile waffle diye okuyorum . tartışmayalım istersen. ayrıca şeker tüketen öldü de tüketmeyen ölmedi mi derler adama 😀

selo

şekeri bıraktığınızda diye başlayıp tüm yazıda da tatlı resimleri ile süsleme yapan arkadaşa selamlarımı yolluyorum. güllüoğlu nun hasan masat ın falan yave... Devamını Gör