Görüş Bildir
Haberler
Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir

Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir

Barış Ay
03.01.2014 - 12:26 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 13:06

Dns Ayarları Nasıl Değiştirilir

Bir yasaklı siteye giriş yapmak istiyorsak bunun için takip etmemiz gereken bazı belli başlı yöntemler var. Bunlardan ilk başta proxy değiştirmek geliyor. Ancak proxy değiştirmek çoğu bilgisayar kullanıcısına uzak bir yöntem olduğu için DNS değiştirme diğer işlemlerden bir nebze daha önde yer alıyor. Öncelikle DNS adresi değişikliği yapabilmek için bilgisayarınızın ağ bağlantılarına ulaşmalı ve buradan da kullandığınız bağlantının özelliklerine ulaşmalısınız. Bu işlem her işletim sisteminde ufak farklılıklar gösteriyor olsa da temel de aynı olduğu için aynı adımları takip ederek gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Özelliklere ulaştıktan sonra buradan İnternet İletişim kurallarına geçiş yapınız. Bu genellikle özellikler sekmesini açtığınızda en altta yer alan seçenektir.

Örneğin Windows XP’de bu şekilde ulaşırken Windows 7 ve Windows 8 gibi işletim sistemlerinde de benzer şekilde ulaşabilmeniz mümkündür. Buradan tik seçeneğini işaretlediğinizde alt tarafta kapalı konumda olan DNS alanı aktif konuma geçecektir. Sizler de böylece rahatlıkla bu alan üzerinden istediğiniz yeni DNS’lerin girişini gerçekleştirebileceksiniz. İnternet üzerinden güncel DNS adreslerine ulaşabilmeniz mümkündür. Ancak artık bir standart haline gelmiş olsun 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 DNS ayarı da aklınızda bulunsun. DNS ile engelli sitelere giriş yapmak diğer birçok yönteme göre daha avantajlı olabiliyor. Çünkü bu şekilde bir bağlantı gerçekleştirdiğinizde reklamlarla uğraşmak zorunda kalmıyor ve tam performans ile gezinti yapabiliyorsunuz.

Ancak zaman zaman DNS’ler internet hızınızın olduğundan daha yavaşa düşmesi ve popüler sitelerin girişinde sorun yaşamanıza neden olabiliyor. Ancak artık günümüzde bu sorunları çok nadir yaşadığımızı da belirtmekte sanırım fayda vardır. Bu yöntem ile herhangi bir proxy değiştirmeye ya da farklı bir işleme gerek duymadan istediğiniz yasaklı siteye giriş yapabilirsiniz.

Kaynak: http://blog.proxtik.com/dns-nasil-deg...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın