Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki IŞİD Operasyonunda 'Canlı Bomba' Kendini Patlatmış

Diyarbakır'daki IŞİD Operasyonunda 'Canlı Bomba' Kendini Patlatmış

ATKN
27.10.2015 - 15:09 Son Güncelleme: 27.10.2015 - 16:15

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nin dün düzenlediği 2 polis memurunun şehit olduğu, 7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 15'sinin ise sağ yakalandığı operasyonun bilançosu açıklandı. Operasyon esnasında canlı bombanın kendini patlattığı belirtildi. Polis, bugün üç kişiyi daha yakaladı. İkisi kadın üç şüpheli gözaltına alınırken öldürülenlerden birinin Suriye’de 'IŞİD Kadı'sı, bir diğerinin de komutan düzeyinde olduğu saptandı. Emniyet'e göre hedef seçim mitingleriydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nin dün düzenlediği 2 polis memurunun şehit olduğu, 7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 15'sinin ise sağ yakalandığı operasyonun bilançosu açıklandı. Operasyon bittikten sonra polis tarafından 2 hücre evinde aramada 2 adet kaleşnikof, 8 tabanca, el bombası gövdeleri, patlayıcı maddeler ve mühimmatları ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

DHA'nın haberine göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri'nin dün düzenlediği 2 polis memurunun şehit olduğu, 7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 15'sinin ise sağ yakalandığı operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, operasyonda ele geçirilen silah, patlayıcı madde, örgütsel doküman ve materyalleri ise, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kadir Işın Spor Salonu'nda sergiledi.

'Canlı bombanın kendisini patlatması ve süregelen çatışma esnasında...'

'Canlı bombanın kendisini patlatması ve süregelen çatışma esnasında...'

Gazetecilere dağıtılan operasyonla ilgili basın açıklamasında ise şunlar yer aldı:

 ''DAEŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen istihbari çalışmalar esnasında örgütün terör eylemleri yapacağı şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine 26.10.2015 günü saat 03.20 sıralarında 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Operasyon esnasında örgüt mensuplarının gizlenmiş oldukları bir eve giriş esnasında canlı bomba örgüt mensubunun kendisini patlatması ve süregelen çatışma esnasında 2 polis memuru şehit olmuş, 5 Emniyet mensubu yaralanmış, 2 hücre evinde çıkan silahlı çatışmada 7 örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, 15 terör örgütü mensubu gözaltına alınmıştır. Canlı bombanın ele geçirildiği evde yapılan kimyasal incelemede, çok fazla miktarda TNT (trinitrotoluen) ve RDX (siklotrimetilen-Trinitramin) (C4, A4) bileşenleri tespit edilmiştir. Operasyon kapsamında yapılan aramalar neticesinde, 2 kaleşnikof marka silah, 8 tabanca, 1 av tüfği, 17 sağlam fünye(elektrikli kapsül), 3 adet patlamış fünye, 200 kilogram amonyum nitrat, 4 adet el bombası gövdesi, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 3 adet EYB dış kabı, 95 metre kortex, çok sayıda örgütsel dökümanlar elegeçirilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamlarını sağlamak amacıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Valiliği de, açıklamasında dün IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonda bir canlı bombanın ele geçirildiğini, ayrıca evde çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğunu açıkladı.

Al Jazeera Türk'ten Abdülkadir Konuksever'in haberine göre Pazartesi günü gerçekleştirilen operasyona devam eden güvenlik güçleri bugün de üç IŞİD mensubunu yakaladı. Yakalananlardan ikisi kadın ve yetkililer yaşı küçük kadınlardan birinin canlı bomba olduğunu tahmin ediyor.

‘Mitingler hedefleniyordu’

‘Mitingler hedefleniyordu’

Öğrenci görünümündeki IŞİD mensupları silah taşımak için kitapları kullanmışlar

Ele geçirilen IŞİD mensuplarının Ankara’daki gibi mitingleri hedefledikleri bilgisi de var. Operasyon yapılan evlerde kalırken sakalsız dolaşan ve kendilerine öğrenci görünümü veren IŞİD mensuplarının taşıdıkları kitapların arasında da silah olduğu tespit edildi. Polisin operasyon sonrası evlerde yaptığı aramalarda ele geçirilen silahların yanı sıra bu silahları taşımak için kitapların içlerinin oyulduğu tespit edildi. Ele geçirilenler Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi.

DHA, Al Jazeera ve Diyarbakır Valiliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda