Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Çatışma: 1 Asker Şehit

Diyarbakır'da Çatışma: 1 Asker Şehit

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'In Dicle ilçesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı. 

Bu sabah erken saatlerde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. 

Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Diğer yaralı astsubayın tedavisi ise sürüyor. Çatışmaların yaşandığı operasyonlar sırasında 1 PKK'lının da öldürüldüğü belirtildi. Bölgede çatışmalar yer yer sürüyor.

Şehit uzman çavuş Beytullah Tercan'ın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Malatya'ya gönderileceği belirtildi.

Silvan'da da 1 polis şehit

Diyarbakır Silvan'da da operasyon sırasında çıkan çatışmalarda polis memuru Necmi Çakır şehit oldu. DHA'nın aktardığına göre Engin Gezici ve İsmet Gezici isimli vatandaşlar çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybetti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda