Görüş Bildir
Haberler
Diyanet Camilerdeki Oturakları Yasaklıyor: 'Başka Dinlerin İbadethanelerini Hatırlatıyor'

Diyanet Camilerdeki Oturakları Yasaklıyor: 'Başka Dinlerin İbadethanelerini Hatırlatıyor'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, camilerde namaz kılarken kullanılan tabure ve sandalyelerin cami adabına uygun olmadığını ve kaldırılması kararı aldıklarının açıkladı. Erbaş, bu uygulamayı 'başka dinlerin ibadet alanlarını hatırlattığını' söyleyerek eleştirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Dünya Göçmenler Günü” münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Program sonrasında cami ve mescitlerde tabure ve sandalye üzerinde oturarak namaz kılma eyleminin sonlanması üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbaş, kararın alınmasındaki nedeni açıkladı.

"Amacımız ibadetlerin doğru yapılmasını sağlamak"

Erbaş, “Camilerimizde saf düzeninin uygun bir şekilde oluşturulması, sandalye ve tabure üzerinde namaz kılan cemaatimize rehberlik yapmak için bu kararı aldık. Amacımız, cemaatimize doğru dini bilgi vermek ve ibadetlerini doğru bir şekilde yapmalarını sağlamaktır. Daha önce yapılan uygulamayla; rahatsız olan, ayakta duramayan ya da rükû ve secde edemeyen cemaatimiz için uygun yerlerde sandalye ve tabure üzerinde namazlarını kılmaları için, yerler ayrılarak namaz kılmaları sağlandı. Fakat bu süre içerisinde cami adabına uygun olmayan görüntüler ortaya çıktı' dedi.

"Namazı saflardan ayrılmadan kılacaklar"

"Namazı saflardan ayrılmadan kılacaklar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu görüntülerin hem milleti hem de Diyanet İşleri Başkanlığını rahatsız ettiğini kaydeden Erbaş, şöyle devam etti:

' Oturarak namaz kılamayan kardeşlerimizle ilgili en küçük ilmihal kitaplarında dahi ifade edilen kurallar vardır. Bunu biz şöyle ifade ediyoruz; doğru olanı kıyam da rükûuyla, secdesiyle namazın kılınması. Sağlıklı bir insan için olması gereken bu. Ancak ayakta duramıyorsa, oturarak kılması gerekir. Hatta oturarak da kılamıyorsa yan üstü yatarak ima ile namazını kılabilir. İslam dini kolaylık dinidir. Ama bunu saflardan ayrı bir yerde, ayrı bir bölüm oluşturarak; sandalye, tabure ya da yere sabitlenmiş birtakım oturaklarla yaptığınız zaman camiye uymayan, başka bir takım dinlerin ibadet alanlarını hatırlatan, ona benzeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Buna engel olmamız gerekiyor. İlla oturarak ya da ayakta durarak namazına kılamıyorsa katlanabilir taburesini alacak vatandaşımız, herhangi bir safın arasına girecek. Ayrı bir yerde bir görüntü oluşturmadan safın arasında, saf düzenine uygun bir şekilde namazını kılmış olacak. Bu en doğru olanıdır. Öyle sanıyorum ki vatandaşlarımız bu rehberliğimizden çok memnun olacaktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
81
55
44
16
15
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tahir Boz

Ezan okuduğunuz mikrofonu, hoparlörü de yasaklayın, bu Hıristiyan icadı, gavur icadı dediklerinizin ne işi var cami de.

Pasif Kullanıcı

yook ona geldimi yok 5 tane minareli cami yaparlar üstüne bi tane çıkıpta okuyan yok anfiden son ses aç osuruğunun sesini bile duyuyorsun.

Ayşegül Yiğit

çomelerek namaz kılamayanları da soğutsunlar. zaten bi yaşlılar gidiyordu camiye, onlar da gitmez artık.

Aybars Tunaboylu

çok yerinde bir karar! dedem ve cami cemaattinden arkadaşları tabureleri görüp, başka dinlerin ibadet alanına benzeterek köy camisine kilise orgu alıp ilahi ... Devamını Gör

Aysun Bulut

:):)