Görüş Bildir
Haberler
DİSK Genel Başkanı: 'Bize Gösterilen Alanlar İşçilerimizin Kanının Döküldüğü Alanlar Değildir'

DİSK Genel Başkanı: 'Bize Gösterilen Alanlar İşçilerimizin Kanının Döküldüğü Alanlar Değildir'

ATKN
15.03.2015 - 23:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

DİSK’ten ‘1 Mayıs’ Yanıtı

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 'Taksim 1 Mayıs'ın yeri değil' sözlerini değerlendirdi.

Kani Beko, İstanbul Valisi Şahin’in katıldığı bir televizyon programında söylediklerine 'İstanbul Valisi’nin bizlere göstermiş olduğu alanlar ve adresler işçilerimizin kanının döküldüğü alanlar değildir' diyerek yanıt verdi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, şunları söyledi:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 1 Mayıs alanı ile ilgili vermiş olduğu bir karar var ve bu karar doğrultusunda  1 Mayıs 1977’de katledilen 37  işçimizin anısına DİSK ve KESK’in 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama hakları vardır. İşçilerimiz 1977’de katledilen işçi arkadaşları anmak, emek mücadelelerini sürdürmek ve sözlerini söylemek için 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istiyorlar. İstanbul  Valisi’nin bizlere göstermiş  olduğu alanlar ve adresler  işçilerimizin kanının döküldüğü alanlar değildir bu nedenle  emekten mücadeleden yana olanların adresleri Taksim olmalıdır. Dilerim görüşerek, konuşarak 1 Mayıs’ı demokratik bir şekilde yan yana omuz omuza Taksim’de kutlarız.’'

CNN Türk'te soruları yanıtlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapılabilir mi sorusuna 'Toplantı ve gösteri yapılabilecek yerler belli. Taksim bunlardan biri değil. O konuya çok girmek istemem' cevabını vermişti.

Neslihan Karataş, BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0