Görüş Bildir
Haberler
DHKP-C Türkiye Sorumlusu 2 Kere Yakalanmıştı: Gülten Matur Neden Serbest Kaldı?

DHKP-C Türkiye Sorumlusu 2 Kere Yakalanmıştı: Gülten Matur Neden Serbest Kaldı?

MİT ve emniyetin ortak operasyonu ile DHKP-C Türkiye Sorumlusu Gülten Matur’un yakalandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Sosyal medyada aynı kişinin 2017 yılında bir kez daha yakalandığı fotoğraflar paylaşılmış ve Gülten Matur’un neden serbest kaldığı merak ediliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Delil yetersizliğinden serbest kalmış

Delil yetersizliğinden serbest kalmış

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre; ilk olarak 2017'de operasyona dönüştürülen soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor.

O yıl yapılan operasyonda sadece Matur değil başka isimler de yakalanmış, gözaltına alınmış ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bir süre cezaevinde kalan Matur, delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Ancak soruşturma sona ermemişti. Yani Matur hala soruşturmanın şüphelileri arasındaydı.

Kaçmak üzereyken yakalandı

Kaçmak üzereyken yakalandı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Matur hakkında detaylı deliller elde edildikten sonra yargı makamlarına sunuldu ve yeniden hakkında yeniden arama kararı çıkarıldı.

Bir süredir 'firari' olduğu ve yurtdışına çıkma hazırlığı yaptığı belirtilen Matur, bugün (28 Kasım) yapılan ikinci operasyonda da yakalandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Ondan sonra "seçimle ilgisi yok!"