Görüş Bildir
Haberler
Devlet Fazıl Say'ı Görmezden Gelmeye Son Verdi: Eserleri Yeniden Bakanlık Listesinde

etiket Devlet Fazıl Say'ı Görmezden Gelmeye Son Verdi: Eserleri Yeniden Bakanlık Listesinde

Emre Ordu
03.10.2018 - 18:34 Son Güncelleme: 04.10.2018 - 17:01

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, sosyal medya hesabından iki önemli bilgi verdi. OHAL kapsamından çıkarılan KHK ile uzaklaştırılan  İzmir Devlet Opera ve Balesi Şefi İbrahim Yazıcı'nın görevine iade edildiğini belirten Say, ayrıca eserlerinin yeniden Kültür Bakanlığı listesine girdiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilmiş ve pasaportuna el konulmuştu.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Yazıcı'nın görevine iade edilerek pasaportunun teslim edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Say, aynı mesajda artık kendi bestelerinin de yeniden Kültür Bakanlığı'nın listesine girdiğini ve devlet kurumlarında çalınacağını ifade etti.

"Kültür Bakanlığı uzattığım eli bu sefer tuttu"

"Kültür Bakanlığı uzattığım eli bu sefer tuttu"

Fazıl Say sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şunları kaydetti: 

'Maestro İbrahim Yazıcı’ya ve Fazıl Say’a iyi haberler.

Yazıcı pasaportuna kavuştu ve görevine geri iade edildi. Önümüzde yöneteceği ilk yurtdışı konseri, Tokyo’da ‘Mezopotamya Senfonisi’ Japonya prömiyeri.

Yazıcı -tam bir yanlışlık sebebi- 2 yıl süren bu dönemde pek çok uluslararası konserine gidememiş, Türkiye’de hiç bir devlet kurumunda görev alması da mümkün olmamıştı, şimdi bu yasak kalktı. Dostlarım Filiz ve İbrahim’i kucaklıyorum.

Benim eserlerimin devlet kurumlarında çalınması durumu ise ivme kazandı, uzattığım dostluk elini bu sefer tutan Kültür bakanlığı; kurumlarında senfonik eserlerimi tekrar seslendirme kararı aldı, Adana ÇDSO, İstanbul İDSO ve Cumhurbaşkanlığı CSO ( Ankara) devlet Senfoni orkestraları programlarına bu sezon eserlerimi koydular. Bu orkestralara bu dostluk adımı için teşekkür ederim başarılar dilerim. Keşke tüm bu kötü dönem hiç yaşanmasaydı, arada , bence bu engellemelerin yaşandığı 5-6 yıl süresince, çok ama çok tuhaf detaylar da var arda kalan, elbette bunlar da bir gün gelecek konuşulacaktır. Şimdilik önemli olan Türk halkıdır, halkın kültür sanat ile en güzel en yalın en dürüst şekilde buluşmasıdır, şu aşamada, bu gelişmeleri iyi hatta çok iyi buluyorum... Tüm yardımı geçenlere teşekkürü borç bilirim.”

Say'ın, İbrahim Yazıcı'nın pasaportuyla çektirdiği fotoğrafı koyarak yaptığı o paylaşım 👇

Fazıl Say, geçtiğimiz yıl ortaokul müzik dersi müfredatı taslağından çıkarılmış ve "ayrımcılık" yapıldığını belirtip tepki göstermişti.

Öte yandan Fazıl Say geçtiğimiz aylarda annesini kaybetmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan başsağlığı için aramıştı. Ünlü sanatçı ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy'un da kendisini taziye için arayanlar arasında olduğunu aktarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
373
129
12
9
9
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moondark

Sanatçının değeri yaşarken bilinmeli.

abdullah gürel

Son zamanlarda duyduğum en iyi haber.Dünyaca ünlü bir sanatçının eserlerinin bizim ülkemizde yasaklanıp farklı ülkelerde büyük konserlere imza atması büyük a... Devamını Gör

Elena Claire Carter

Önce İlber Ortaylı, şimdi de İbrahim Yazıcı ve Fazıl Say ile ilgili iyi haberler... Artık tam anlamıyla sevinmeye çekinir oldum, “Böyle böyle ağzımıza bir pa... Devamını Gör

speedkills

işleri bitince eski düzene geri dönecekler. Şimdilik bazı çevrelere şirin görünmeye çalışıyorlar.