Görüş Bildir
Haberler
Devam Filmlerini En Az 'The Gray Man' Kadar Beklediğimiz Birbirinden Sürükleyici Aksiyon Filmleri

Devam Filmlerini En Az 'The Gray Man' Kadar Beklediğimiz Birbirinden Sürükleyici Aksiyon Filmleri

Oğuzhan
24.08.2022 - 13:21

Geçtiğimiz hafta Netflix, Red Notice ve yakında vizyona girecek Glass Onion'ın ardından ultra yüksek bütçeli, yıldızlarla dolu aksiyon projelerinin sonuncusu olan 'The Gray Man' için bir devam filmi ve bir spin-off geliştirme aşamasında olduklarını duyurdu. 

Heyecandan çok merak duygusu uyandıran bu haber ile; biz de uzun zamandır devam filmlerini beklediğimiz aksiyon türünün en iyi örneklerinden bazılarını sizler için derleyelim istedik... 👇

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kenwhanley/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Lost City (2022)

19. The Lost City (2022)

IMDb: 6.1

Özet: Bir yazar olan Loretta Sage, egzotik yerler hakkında popüler macera romanları yazmaktadır ve kitaplarının kapaklarında, Alan adındaki yakışıklı bir model ile çalışır. Alan'la birlikte yeni kitabının tanıtım turundayken Loretta, kendisini son hikâyesindeki antik bir şehrin kayıp hazinesine götürebileceğini uman tuhaf kişilikli bir milyarder tarafından kaçırılır ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe

Yönetmenler: Aaron Nee, Adam Lee

18. Crank 2: High Voltage (2009)

18. Crank 2: High Voltage (2009)

IMDb: 6.1

Özet: Bazıları, ölümle burun buruna geldiğinizde, bundan sonraki her şeyin kolay olduğuna inanır. Ancak, Crank'teki (2006) yüksek oktanlı deneyiminden sonra, yok edilemez İngiliz suikastçı Chev Chelios, kendini belaya bulaşmış bir şekilde ve eksik bir kalp ile bulur. Chelios bu sefer ise kalbini çalan ve yerine düzenli olarak elektrik verildiği taktirde çalışmaya devam edecek bir kalp takan Çinli bir suçlu ile karşı karşıya kalır.

Oyuncular: Jason Statham, Amy Smart, Clifton Collins Jr.

Yönetmenler: Mark Neveldine, Brian Taylor

17. The Quick and The Dead (1995)

17. The Quick and The Dead (1995)

IMDb: 6.5

Özet: 'Leydi' olarak bilinen sarışın silahşör Ellen, yozlaşmış belediye başkanı Herod'un hızlı silah çekme müsabakasına katılmak için Redemption kasabasına gider. Yüreğine intikam ateşi düşmüş olan Leydi, bölgenin dört bir yanından gelen tehlikeli katillerle yarışmak zorundadır. Bazıları tanınmak için can atarken, bazıları intikam peşindedir. Bazıları ise sadece zengin olmanın peşindedir. Ancak bu ölümüne mücadelenin sadece bir kazananı olabilir. Kim olacak dersiniz?

Oyuncular: Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe

Yönetmen: Sam Raimi

16. Safe (2012)

16. Safe (2012)

IMDb: 6.5

Özet: Hafızasında paha biçilmez bir sayısal kod taşıyan genç bir kız olan Mei, kendini Triadlar, Rus mafyası ve yozlaşmış New York polisleri tarafından takip edilirken bulur. Yardımına ise, hayatı Mei'nin peşindeki suçlular tarafından mahvedilmiş eski bir kafes dövüşçüsü koşacaktır.

Oyuncular: Jason Statham, Catherine Chan, Chris Sarandon

Yönetmen: Boaz Yakin

15. Atomic Blonde (2017)

15. Atomic Blonde (2017)

IMDb: 6.7

Özet: Majestelerinin Gizli İstihbarat Servisi'nin baş tacı olan Ajan Lorraine Broughton; casusluğu, duygusallığı ve vahşeti bir araya getirerek imkansız görevinde hayatta kalmak için tüm yeteneklerini kullanmaya isteklidir. Oldukça değerli bir dosyayı şehirden çıkarmak için Berlin'e tek başına gönderilen Broughton, bu karanlık yolda ortağı David Percival'ın desteğine ihtiyaç duyacaktır.

Oyuncular: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman

Yönetmen: David Leitch

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Guest (2014)

14. The Guest (2014)

IMDb: 6.7

Özet: Bir asker, Peterson ailesine, çatışmada ölen oğullarının arkadaşı olduğunu iddia ederek kendini tanıtır. Genç adamın Peterson ailesinin evine kabulünün akabinde bir dizi kaza sonucu ölümler gerçekleşir ve bu cinayetlerin onun varlığıyla bağlantılı olduğu düşünülür. Peki gerçekten öyle midir?

Oyuncular: Dan Stevens, Sheila Kelley, Maika Monroe

Yönetmen: Adam Wingard

13. Wanted (2008)

13. Wanted (2008)

IMDb: 6.7

Özet: Genç bir adam, uzun zamandır kayıp olan babasının bir suikastçı olduğunu öğrenir. Babasının ölümü üzerine oğlu bu ekibin bir parçası olur ve babasının izinden gitmesi için Sloan adında bir adam tarafından eğitilir.

Oyuncular: Angelina Jolie, James McAvoy, Morgan Freeman

Yönetmen: Timur Bekmambetov

12. Chronicle (2012)

12. Chronicle (2012)

IMDb: 7.0

Özet: Üç lise öğrencisi yeraltında yaptıkları inanılmaz bir keşif ile olağanüstü güçler elde ederler. Ancak elde ettikleri bu güç ,yakın zamanda kontrolden çıkarak hem aralarındaki bağı sınayacak hem de kişiliklerindeki karanlık tarafları gün yüzüne çıkaracaktır.

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

Yönetmen: Josh Trank

11. Den of Thieves (2018)

11. Den of Thieves (2018)

IMDb: 7.0

Özet: Los Angeles'ta, Ray Merrimen liderliğindeki bir soygun ekibi şiddet dolu bir silahlı saldırı düzenler ve zırhlı bir kamyonu kaçırırlar. Olay yerine gelen polisler soyguncularla çatışmaya girer. Sonunda Merrimen ve ekibi boş zırhlı kamyonla kayıplara karışır. Sabah olduğunda ise Dedektif Nick O'Brien bir süredir Merrimen ve ekibini izlediği için olay yerini araştırır. Donnie adında yerel bir barmenin olaya karıştığından şüphelenen Nick, onu barda bulur ve sorguladığında ise işler daha da karmaşık bir hal alacaktır.

Oyuncular: Gerard Butler, Pablo Schreiber, O'Shea Jackson Jr.

Yönetmen: Christian Gudegast

10. Big Trouble in Little China (1986)

10. Big Trouble in Little China (1986)

IMDb: 7.2

Özet: Wang Chi'nin kız arkadaşı zümrüt yeşili gözleri olduğu için kaçırılr ve Lo Pan'ın eşi olarak seçilir. Evliliği ile Lo Pan, tekrardan ölümlü olabilecektir. Bu nedenle çok geç olmadan onu kurtarmak Jack Burten, Egg Shen, Wong ve arkadaşlarına kalmıştır.

Oyuncular: Kurt Russell, Kim Cattall, Dennis Dun

Yönetmen: John Carpenter

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Nice Guys (2016)

9. The Nice Guys (2016)

IMDb: 7.3

Özet: 1977 Los Angeles'ında Jackson Healy, birine sert bir mesaj vermeniz gerektiğinde arayacağınız tarzdaki bir tür özel dedektiftir. Holland March ise kayıp insanların izlerini süren ve Healy'e kıyasla çok daha düzgün ve geleneksel bir dedektiftir. İkilinin yolları porno yıldızı Misty Mountains'ın bir araba kazasında ölmesi üzerine kesişir. Misty'nin teyzesi, Misty'nin hâlâ hayatta olduğuna inandığı için March'ı işe alır. Araştırmaları, onları Amelia adında genç bir kadına ve düzenlenen büyük bir komploya götürür.

Oyuncular: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice

Yönetmen: Shane Black

8. Alita: Battle Angel (2019)

8. Alita: Battle Angel (2019)

IMDb: 7.3

Özet: Alita umutsuzluk çağının bir yaratımıdır. Sayborg parçaları ararken Dr. Ido tarafından bulunan Alita, ölümcül ve tehlikeli bir varlığa dönüşür. Kim olduğunu ya da nereden geldiğini hatırlayamaz ama Dr. Ido için gerçek çok açıktır. Tiphares'in geride bıraktığı ölüm ve yıkım döngüsünü kırabilecek tek varlık odur.

Oyuncular: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connolly

Yönetmen: Robert Rodriguez

7. The Accountant (2016)

7. The Accountant (2016)

IMDb: 7.3

Özet: Christian Wolff, kirli paralarını aklamak isteyen suç örgütleri için mali danışmanlık yapan bir matematik dehasıdır. Hazine Bakanlığı tarafından soruşturulurken Wolff,  bir şirketteki dolandırıcılık olayı ile alakalı gelen iş teklifini kabul eder ancak bu görevi tahmin edebileceğinden çok daha tehlikeli olacaktır.

Oyuncular: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

Yönetmen: Gavin O'Connor

6. Nobody (2021)

6. Nobody (2021)

IMDb: 7.4

Özet: Uysal bir aile babası, evi iki küçük hırsız tarafından soyulduktan sonra yavaş yavaş aslında kim olduğunu kendine de hatırlatırcasına gerçek karakterini gün yüzüne çıkarır ve bu da onu tesadüfen bir Rus suç patronuyla kanlı bir savaşa sürükler.

Oyuncular: Bob Odenkirk, Aleksey Serebryakov, Connie Nielsen

Yönetmen: Ilya Naishuller

5. District 9 (2009)

5. District 9 (2009)

IMDb: 7.9

Özet: 1982 yılında, 'Karidesler' lakaplı bir uzaylı nüfusu taşıyan devasa bir yıldız gemisi Güney Afrika'nın Johannesburg kenti üzerinde belirir. Ancak bundan 28 yıl sonra o sıcak karşılamadan eser bile kalmayacaktır. Bölge 9 adı verilen uzaylıların bulunduğu mülteci kampı sefalet içinde hapsedilip sömürüldükleri bir yere dönüşmüştür bile. 2010 yılında ise bir mühimmat şirketi olan Multi-National United, Wikus van der Merwe'nin sorumluluğunda bu ırkı tahliye etme kararı alır ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Sharlto Copley, David James, Jason Cope

Yönetmen: Neill Blomkamp

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Raid 2 (2014)

4. The Raid 2 (2014)

IMDb: 7.9

Özet: Artık her şeyin bittiğini sanıyordu. Suçlular ve delilerle dolu bir binadan hayatta kalarak çıkmayı başarabilen kahramanımız Jakarta polisi Rama, artık her şeyin normale döneceğini düşünüyordu. Ancak Rama, kısa bir süre sonra Jakarta'nın suç dolu dünyasına gizli bir görev ile tekrar adım atar. Bu sefer de geçenki kadar şanslı olabilecek midir?

Oyuncular: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Arifin Putra

Yönetmen: Gareth Evans

3. Looper (2012)

3. Looper (2012)

IMDb: 7.4

Özet: 2074'te mafya birinden kurtulmak istediğinde, hedef geçmişe gönderilir ve orada bir kiralık katil bekler; Joe gibi bir katil. Ancak mafya bu sefer Joe'nun gelecekteki halini suikast için geri göndererek 'döngüyü kırmak' ister ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt

Yönetmen: Rian Johnson

2. Kill Bill, Vol. 2 (2014)

2. Kill Bill, Vol. 2 (2014)

IMDb: 8.0

Özet: Gelin, uzun bir komadan uyanır ve komaya girmeden önce karnında taşıdığı bebeğinin artık orada olmadığını anlar. Aklındaki tek şey ona ihanet eden suikast timinden intikam almaktır. Listesindeki iki kişinin icabına baktıktan sonra Budd'ın, Elle Driver'ın ve tabii ki Bill'in peşine düşmelidir. Ancak gözü pek kahramanımızı bir sürpriz beklemektedir...

Oyuncular: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen

Yönetmen: Quentin Tarantino

1. Django Unchained (2012)

1. Django Unchained (2012)

IMDb: 8.4

Özet: 1858 yılında King Schultz isimli bir ödül avcısı, Django adında bir köleyi arar, bulur ve satın alır. Bunun sebebi ise Schultz'un peşinde olduğu adamları Django'ya buldurmak istemesidir. Django, Schultz'un istediği adamları bulduktan sonra yine kendisi gibi satılan karısı Broomhilda'yı da bulmak ister ve Schultz bu konu ile alakalı kendisine bir teklifle gelir...

Oyuncular: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Yönetmen: Quentin Tarantino

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın