Görüş Bildir
Haberler
'The Sandman' Hayranları Buraya! En az 'The Sandman' Kadar İlginizi Çekeceğini Düşündüğümüz 17 Dizi Önerisi

'The Sandman' Hayranları Buraya! En az 'The Sandman' Kadar İlginizi Çekeceğini Düşündüğümüz 17 Dizi Önerisi

Oğuzhan
13.08.2022 - 20:17

Çoğu DC hayranının ve dizi kurdunun beklediği The Sandman dizisi sonunda Netflix'te yayına girdi. Biz de hazır hevesiniz tazeyken gerek kurgusu, gerek karakterlerinin kendine özgü sunum şekilleri ile The Sandman'i aratmayacak bazı dizi önerilerini sizlerle buluşturmak istedik. Eğer The Sandman hoşunuza gittiyse; bu listedeki önerilerimiz de ilginizi çekecektir... 👇

Kaynak: https://www.metacritic.com/news/shows...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatırlarsanız bundan tam 1 hafta önce, DC hayranlarının merakla beklediği bir çizgi roman uyarlaması olan The Sandman, Netflix platformunda sevenleri ile buluşmuştu.

Hatırlarsanız bundan tam 1 hafta önce, DC hayranlarının merakla beklediği bir çizgi roman uyarlaması olan The Sandman, Netflix platformunda sevenleri ile buluşmuştu.

The Sandman hakkında bilmeniz gereken her şeyden burada da bahsetmiştik;

Gelen olumlu tepkiler ve birbiri ardına yayınlanan sürükleyici bölümler hızla eriye dursun; gelin yeni bölümleri beklerken en az The Sandman kadar beğeneceğinizi düşündüğümüz 17 dizi önerisine birlikte göz atalım;

1. Brand New Cherry Flavor (2021)

1. Brand New Cherry Flavor (2021)

IMDb: 7.1

Özet: Amerika'nın Los Angales şehrinde geçen hikayemiz, genç bir yönetmenin ilk filmini çekmek istemesini konu alır. Ancak filmlere ve Hollywood'a olan bakış açısı hiç de beklemediği tarzda insanlarla karşılaşması ile tepe taklak olur. Kontrolden çıkarak doğaüstü bir intikam şavaşına dönüşen hikayemiz, karakterlerinin kendilerini hiç beklemedikleri garip durumların içerisinde bulması ile The Sandman'i aratmayacak cinsten.

Oyuncular: Rosa Salazar, Catherine Keener, Eric Lange

Yaratıcılar: Nick Antosca, Lenore Zion

2. Neverwhere (1996)

2. Neverwhere (1996)

IMDb: 7.2

Özet: Londra'da sıradan bir hayat sürdüren karakterimiz Richard Mayhew, bir gün hiç de beklemediği bir anda yaralı bir kıza denk gelir. Sonrasında ise bildiği tek şey, hayatının yok olduğu ve Londra'nın fantastik dünyasına çekildiğidir. Yaralı kızımız Door'un ailesinin öldürülmesinin ardındaki sırra vakıf olan melek Islington'ın peşine düşen ikilimizin hikayesi, sizi en az The Sandman'inki kadar fantastik bir dünyanın içine çekecek cinsten.

Oyuncular: Gary Bakewell, Laura Fraser, Hywel Bennet

Yaratıcı: -

3. Wynonna Earp (2016-2021)

3. Wynonna Earp (2016-2021)

IMDb: 7.3

Özet: Wynonna Earp, Wyatt Earp'ün büyük torununun iblisler ve diğer yaratıklarla mücadelesini konu alır. Eşsiz yetenekleri ve işlevsiz müttefiklerinden oluşan ekibiyle, düşmanlarını adalete sadece o teslim edebilir.

Oyuncular: Melania Scrofano, Tim Rozon, Dominique Provost-Chalkley

Yaratıcı: -

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020)

4. Chilling Adventures of Sabrina (2018-2020)

IMDb: 7.4

Özet: Yarı insan yarı cadı karakterimiz Sabrina'nın hikayesini konu alan Chilling Adventures of Sabrina, haylazlığı ve sihri bir potada eritiyor. Her iki dünyanın sorunlarıyla bolca haşır neşir olacak olan karakterimiz Sabrina; ışığı ve karanlığı kontrol altına alarak, iki dünya arasındaki dengeyi sağlayabilecek midir? 

Oyuncular: Keirnan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

YaratıcıRoberto Aguirre-Sacasa

5. Constantine (2014-2015)

5. Constantine (2014-2015)

IMDb: 7.5

Özet: Geçmişindeki günahlar peşini bırakmayan ve inancıyla mücadele eden bir adam, aniden insanlığı karanlığın bir araya gelen güçlerine karşı savunma rolüne itilir ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Matt Ryan, Harold Perrineau, Charles Halford

Yaratıcılar: Daniel Cerone, David S. Goyer

6. Shadow and Bone (2021 - )

6. Shadow and Bone (2021 - )

IMDb: 7.6

Özet: Karanlık güçlerin hakim olduğu bir dünyada genç harita yapımcısı Alina Starkov, tesadüfen savaşın kaderini değiştirebilecek bir güce sahip olduğunu keşfeder. Işığı sadece kendisi çağırabilir ve bu gücü ile Alina, savaşın seyrini değiştirebilecek midir?

Oyuncular: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Archie Renaux

Yaratıcı: Eric Heisserer

7. The Fades (2011)

7. The Fades (2011)

IMDb: 7.6

Özet: The Fades, kıyamet gününe dair görülere sahip olan ve yükseliş noktalarının kapanması nedeniyle yaşayanların dünyasını geçerek terk edemeyen hayaletleri görebilen bir çocuğu konu alır. Sadece bir sezon süren dizimiz; merakınızı cezbedecek kadar güçlü bir kurguya sahip.

Oyuncular: Lilly Loveless, Tom Ellis, Daniel Kaluuya

Yaratıcı: Jack Thorne

8. The Magicians (2015-2020)

8. The Magicians (2015-2020)

IMDb: 7.6

Özet: Gizli bir akademiye kabullerinin ardından bir grup öğrenci, çocukken hikayelerde duydukları sihrin gerçek olduğunu ve sandıkları kadar masum olmaktan çok uzak tehlikeler içerdiğini fark ederler. Ancak büyünün o cezbedici tarafının heyecanına kapılan kahramanlarımız, oldukça ihtiyaç duyacakları bu güçlerini geliştirebilecekler midir?

Oyuncular: Stella Maeve, Hale Appleman, Arjun Gupta

Yaratıcılar: Sera Gamble, John McNamara

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. American Gods (2017-2021)

9. American Gods (2017-2021)

IMDb: 7.7

Özet: American Gods, üç yıl tutuklu kaldıktan sonra erken tahliye edilen Shadow Moon'un hikayesini konu alır. Bay Wednesday'in özel koruması olarak işe alınan Shadow Moon, kendini Eski Tanrılar ile Yeni Tanrılar arasında süren bir savaşın yaşandığı gizli bir dünyada bulur.

Oyuncular: Ricky Whittle, Emily Browning, Yetide Badaki

Yaratıcılar: Bryan Fuller, Michael Green

10. Gotham (2014-2019)

10. Gotham (2014-2019)

IMDb: 7.8

Özet: Gotham şehrinin suç dolu dünyasında Dedektif James Gordon, Wayne ailesinin cinayetinden sonra şehri tüm pisliklerinden temizlemek ister. Gordon suçlular, manyaklar ve yolsuzluklarla savaşırken, Bruce Wayne de bu şehrin görüp görebileceği en korkutucu kanun infazcısı olma yolunda bir hazırlık içerisindedir.

Oyuncular: Ben McKenzie, Jada Pinkett Smith, Donal Logue

Yaratıcı: Bruno Heller

11. His Dark Materials (2019-2022)

11. His Dark Materials (2019-2022)

IMDb: 7.8

Özet: Birkaç farklı dünyada geçen His Dark Materials, Philip Pullman'ın aynı adlı roman üçlemesine dayanan bir fantastik macera dizisidir. Bir yetim olan kahramanımız Lyra Belacqua, kaçırılan bir arkadaşını ararken kendini yeni dünyalarda bulur ve birkaç karanlık sırrı açığa çıkarır.

Oyuncular: Dafne Keen, Brian Fisher, Amir Wilson

Yaratıcı: -

12. The Umbrella Academy (2019-2022)

12. The Umbrella Academy (2019-2022)

IMDb: 7.9

Özet: 1989 yılının bir Ekim günü, açıklanamaz bir şekilde hiçbir hamilelik belirtisi göstermeyen bir grup kadın 43 çocuk dünyaya getirir. Bu çocuklardan yedisi milyarder bir sanayici olan Sir Reginald Hargreeves tarafından evlatlık alınır ve Hargreeves'in kurmuş olduğu 'The Umbrella Academy'de eğitilmek istenirler. Hargreeves'in ise tek bir amacı vardır; o da dünyayı içinde bulunduğu tehlikeden korumak ve kurtarmak. Ancak işler planlandığı gibi gitmeyecektir...

Oyuncular: Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda

Yaratıcılar: Steve Blackman, Jeremy Slater

13. Good Omens (2019-2022)

13. Good Omens (2019-2022)

IMDb: 8.0

Özet: Gaiman'ın yazarı ve yaratıcısı olduğu Good Omens, Terry Pratchett'in de yardımcı yazarlığını yaptığı 1990 yılında yazılmış bir romandan uyarlanan fantezi odaklı bir komedi dizisidir. Cennet ve Cehennemin temsilcileri olan melek Aziraphale ve şeytan Crowley; dünyanın sonunun yakın olduğunu bildiklerinden, bunun gerçekleşmesini önlemek için birlikte çalışırlar ve olaylar gelişir.

Oyuncular: David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand

Yaratıcılar: Neil Gaiman, Terry Pratchett

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Booth at the End (2010-2012)

14. The Booth at the End (2010-2012)

IMDb: 8.2

Özet: Bu hayatta herkes bir şey ister. Düşünün ki karşınızda oturan kişi, size istediğiniz her şeyi verebilir. Tek yapmanız gereken onunla bir anlaşma yapmak. Anlaşmanızın kurallarına bağlı kalarak verilen görevi yaparsınız ya da yapmazsınız; tamamen size kalmış. Ancak görevinizi yerine getirirseniz mükâfatınız bir o kadar büyük olacaktır.

Oyuncular: Xander Berkeley, Jennifer Del Rosario, Jenni Blong

Yaratıcı: -

15. Supernatural (2005-2020)

15. Supernatural (2005-2020)

IMDb: 8.4

Özet: Supernatural, iblis avcısı babaları tarafından yetiştirilen 2 kardeşin tekrar bir araya gelerek 67 model siyah bir Chevy Impala ile ülkeyi karış karış gezerek hayalet ve iblis avcılığı yapmalarını konu alır. Çoğunun Amerikan halk hikayelerine dayandığı olaylar da ikilimiz; yaptıkları yolculuklar ile birçok korkutucu yaratığa karşı mücadele verecek ve birbirlerinin en iyi arkadaşları olacaklardır.

Oyuncular: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver

Yaratıcı: Eric Kripke

16. Marvel's Daredevil (2015-2018)

16. Marvel's Daredevil (2015-2018)

IMDb: 8.6

Özet: Yine bir çizgi roman serisinden uyarlanan Daredevil, gündüzleri avukatlık yapan; geceleri ise suçlularla savaşan bir yasa dışı kanun infazcısı olan Matt Murdock'ın hikayesini konu alır. Karakterimiz küçükken geçirdiği bir kaza sonrası kör olduğu için, suçlularla verdiği savaşında normal bir insanınkine kıyasla çok daha güçlü olan duyularına güvenmek zorundadır.

Oyuncular: Charlie Cox, Vincent D'Onofrio, Deborah Ann Woll

Yaratıcı: Drew Goddard

17. The Boys (2019 - )

17. The Boys (2019 - )

IMDb: 8.7

Özet: Garth Ennis ve Darick Robertson'ın çizgi roman serisinden uyarlanan The Boys, süper kahramanların halk tarafından tanındığı ve sevildiği bir evrende geçer. Ancak alışılagelmişin aksine süper kahramanlarımız güçlerini kötüye kullanmaktadırlar. Kahramanlarımızın egoları ve kibirli davranışlarından bıkan bir grup kanunsuz ise bu yozlaşmış karakterleri ve onlara sponsor olan mega şirketi ifşa etmek için bir araya gelir.

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quiad, Antony Starr

Yaratıcı: Eric Kripke

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın