Görüş Bildir
Haberler
DEVA Partisi'den Akşener'in Açıklamasına Destek: 'Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı Kesin Değil'

DEVA Partisi'den Akşener'in Açıklamasına Destek: 'Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı Kesin Değil'

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki açıklamalarından memnuniyet duyduğunu belirterek, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değildir. Önce geçiş sürecinin yol haritası belirlenmelidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün akşam konuk olduğu Fatih Altaylı ile Teke Tek programındaki 'Noter değiliz, adayı Altılı Masa belirleyecek' sözleriyle ilgili DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin'den açıklama geldi.

Habertürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programına katılan Şahin, 'Meral Akşener’in açıklamalarından büyük bir memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim' dedi. Şahin, 'DEVA Partisi olarak bizim açımızdan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değildir. Önce geçiş sürecinin yol haritası belirlenmelidir. Yoksa aday konuşmayı doğru bulmuyoruz' ifadelerini kullandı.

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaliyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. 

Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı koyma hakları var. Diğer genel başkanların da hakkı var. O masada bir tek 'Ben aday değilim' dedim. Bu bir feragattir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşmayı çeşitli şekillerde yorumladı herkes. Partisine verdi mesajı. Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. Altılı masaya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu'dur” demişti.

Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya da 'İki arkadaşımızın seçmeninin taraftarı haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim' şeklinde cevap vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

yaw atın şunları masadan 0.0001 bilmem kaç oyları var kendilerini kanuni zannediyorlar . AKP'nin yaptığı tüm yanlış politikalar döneminde Ali ve Ahmet efendi... Devamını Gör

Erdem Bey

10 defa bir araya gelip oturdular birbirlerinden haberleri yok. Güldür güldürün skeci cuk yerine oturmuş

Hasan

Kim aday olursa olsun kazanacak ama gönlüm kemal başkandan yana . Zaten hak ediyor sonuna kadar ... Ahmet Davutoğlu prim yapmak için ekranlara çıkmış maksat... Devamını Gör

Ali Bal

Trol olduğun her halinden belli. Ak parti Kılıçdaroğlu adaylığını destekliyor. Kılıçdaroğlunda devlet yönetecek kapasite yok.