Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Yorumu: "Aday Gösterirlerse 'Biz Varız' Dedim"

Akşener'den Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Yorumu: "Aday Gösterirlerse 'Biz Varız' Dedim"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında Cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener, 'Noter değiliz, adayı Altılı Masa belirleyecek' diyerek meselenin diğer partilerle birlikte değerlendirileceğine vurgu yaptı.

Akşener, Yavaş ve İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya 'İki arkadaşımızın seçmeninin taraftar haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim' şeklinde cevap verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Aslolan kazanmaktır'

'Aslolan kazanmaktır'

Habertürk televizyon kanalında Fatih Altaylı'nın canlı yayın konuğu olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akşener, 6'lı masanın cumhurbaşkanlığı adayına ilişkin 'Hem kazanacak bir aday, hem de aklı başında, devlet deneyimi olan bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek bir aday ortaya konulacak' dedi. 

Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili olarak 'Ne sayın Yavaş'ın ne sayın İmamoğlu'nun hakkında olumsuz, diğer belediye başkanları da dahil olmak üzere olumsuz düşünceye sahip değilim. 31 Mart'taki seçimin aklı, stratejisi bizden. 'İttifakla gidelim' fikrini CHP'ye götüren biziz. Sayın İmamoğlu'nun aday olmasını sağlayan ben değilim. Sayın Kılıçdaroğlu onu ferasetli bir şekilde aday gösterdi. Şahıs olarak ben çalıştım. Ankara'da sayın Yavaş'ın adaylığı konusunda da gayretlerimiz oldu bizim aday olsun diye. Bu arkadaşlarımız kazandı. Doğru pazarlayabilirler, pazarlayamazlar, eksiklikler, gedikler olur amma velakin bu arkadaşlarımızla ilgili yolsuzluk üzerinden bugüne kadar ortaya çıkarabilmiş bir durum yok. İftiralar olur falan hele enselerinde iktidar varken. Sosyal belediyecilikte gayet iyiler. Aday olmalarıyla ilgili de bir problemim yok. 1 yıl evvel önce bu iki arkadaşımızın ismi önde gidiyordu. İki arkadaşımızın seçmeninin taraftar haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır.' ifadelerini kullandı.

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını koyma hakları var'

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını koyma hakları var'

Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı koyma hakları var. Diğer genel başkanların da hakkı var. O masada bir tek 'Ben aday değilim' dedim. Bu bir feragattır. Bunu yaparken tek adayla, kazanacak adayla gitmenin, ucube sistemi en kısa sürede değiştirmek için mutlaka Cumhurbaşkanlığını kazanmak, bir de geçiş için, parlamentoya geçiş için ikili bir düzenek bu. Bunu savunmanın içindeki samimiyet anlaşılsın diye bir feragat yaptım. Hiç pişman değilim. Vatandaş benim o masadaki samimiyetimi anladı, 'Ben Başbakan olacağım' dedim ama ne Kemal bey ve diğerleri pazarlık yapmadım. Sandıktan birinci çıkarsak o olabilir. Yoksa sözkonusu değil. Çıkmadığı takdirde böyle bir hak hukuk yok. Buradaki samimiyeti vatandaş fark etti. Bu fark edildi, kabul edildi, saygı görüyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
23
8
7
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deli Cavus

Mansur başkan 2023 te cumhurbaşkanı olmalıdır.

Metin Akalp

Bana kalırsa bunlar zaten ikisinden birini aday gösterecek ama seçim kampanyaları başlamadan önce söylemeyecekler. Çünkü kim aday olursa olsun akepenin elind... Devamını Gör

Ali Efe

Ablacım "Ben aday değilim." derken yaptığın feragat değil, geleceğe yatırım. Birbirimizi kandırmayalım. Takdir ediyorum Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi ... Devamını Gör

Parlamenter sisteme sisteme geçmek için %60 meclis çoğunluğu ardından halk oylaması kazanılması gerekiyor. Buna oynamak yatırım falan değil, ya hayal ya da f... Devamını Gör

Erol Kayar

Yavaş gardaşım yavaş