Görüş Bildir
Haberler
Dev Hizmet! Yepyeni Bir Kişi Olarak Sahalara Dönmek İstediğinizde Uygulayabileceğiniz 13 Etkili Challenge

Dev Hizmet! Yepyeni Bir Kişi Olarak Sahalara Dönmek İstediğinizde Uygulayabileceğiniz 13 Etkili Challenge

Begüm
16.02.2021 - 07:00

Şu anki halinizden sıkıldıysanız ve yeni bir şeyler yapıp, tamamen yenilenmek istiyorsanız sizi şöyle alalım! Bu challengelar arasından kesinlikle kendinize uygun olan bir tane bulacaksınız 😍

Eminiz ki bu challengelardan sonra hayatınızda bir şeyler değişecek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Project 333

1. Project 333

Minimalizme ilginiz varsa ya da son dönemlerde çok fazla alışveriş yaptığınızı düşünüyorsanız bu proje sizin için bir challenge olabilir.

3 ay boyunca seçtiğiniz 33 parça kıyafet ile yaşamak! İşte bundan daha iyi bir meydan okuma düşünülemez! 

3 ayın sonunda aslında fazla eşya almanın ne kadar gereksiz olduğunu ve temel parçaların size ne kadar çok yettiğini fark edeceksiniz. 

Bu meydan okumaya var mısınız?

2. Kendine Gülümse!

2. Kendine Gülümse!

Evet Challenge bu! 1 ay boyunca her sabah uyanı uyanmaz aynanın karşısına geç ve kendine gülümse. Sana çok iyi geldiğini fark edeceksin!

Ama kabul edelim ilk başlarda bunu yapmakta zorlanacaksın çünkü bu koşuşturmacanın arasında en çok unuttuğumuz, ihmal ettiğimiz şeyin aslında kendimiz olduğunu farkına varacaksın. Bunca koşuşturmacanın arasında kendimizi unutmuşuz. 

1 ay boyunca her sabah aynanın karşısına geçip kendine gülümseye var mısınız?

3. 500 Eşyalık Temizlik!

3. 500 Eşyalık Temizlik!

Türk İşi Minimalizm sayfasının sunduğu bu challenge evde müthiş bir yer açmanızı sağlayacak. Sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz aylarına girerken yapılacak bu meydan okumanın kuralları oldukça basit. 

1 ay boyunca süren bu eşya atma challenge'ında her gün 3-4 eşya atıyorsunuz. Tabii daha fazla da atabilirsiniz. Burada önemli olan şu, her eşyayı bilinçli şekilde atmanız, onunla vedalaşmanız gerekiyor.

Elinize aldığınız eşyayı ''Ben bu eşyayı kullanıyor muyum? Ne zamandır hiç elime bile almadım? Ben mi aldım yoksa hediye mi edilir?'' şeklinde sorularak sorarak değerlendirin. Sorgulamanızın sonunda siz zaten cevabı bulmuş ve o eşyayı ya atmaya ya da saklamaya karar vermiş olacaksınız.

Bir arkadaşınızla bu challenge'a başlayarak birbirinizi motive edebilir ve ay sonunda kimin daha çok eşya attığını bulabilirsiniz. Peki var mısınız?

4. 30 Gün Müzik Challenge

4. 30 Gün Müzik Challenge

Eğer aynı müzikleri dinlemekten sıkıldıysanız ya a siz de beğendiğiniz bir müziği sıkılana kadar 1 ay dinleyenlerdenseniz bu meydan okuma size aşırı iyi gelecek! 1 ay uygulayacağınız bu challenge ile hem yeni şarkılar keşfedecek hem de yeni bir müzik tarzı veya sanatçıyı sevmenize imkan tanıyacaksınız. 

Türkçesi de bulunan bu challenge bence listenin en kolaylarından biri, peki var mısın?

5. MMD Challenge

5. MMD Challenge

Evet kitap kurtlarını ve kitap okumak istiyorum ama olmuyor diyenleri buraya alalım! Özellikle zamanım yok diyorsanız kesinlikle denemelisiniz. 

Challenge şu: Her ay seçtiğiniz 1 kitabı okumanız gerekiyor. Eğer okuyacağınız kitabı bilmiyorsanız Modern Mr. Darcy'nin podcastlerini dinleyebilir ya da aylık olarak yayınladığı kitaplardan seçebilirsiniz. Evet MMD Modern Mr. Darcy'nin kısaltılması.

Hem böylece yeni kitaplar da keşfedebilirsiniz. Aşırı zevkli bir meydan okuma, var mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 30 Günlük Yoga Challenge

6. 30 Günlük Yoga Challenge

Eğer yogaya başlamayı düşünüyor ama hep erteliyorsan ya da her gün yoga yapmayı alışkanlık haline getirmeyi düşünüyorsan seni müthiş biriyle tanıştıralım: Adriene! 

Yoga with Adriene YouTube kanalının sahibi Adriene 30 günlük bir yoga challenge sunuyor. Her günün dakikaları ve hareketleri farklı, eğer düzenli olarak yaparsan bu 1 ayın sonunda yogayı hayatına tamamen sokacağına ve pek çok hareketi çok daha kolay şekilde yapacağına eminiz. 

Peki sen bu yoga serüvenine var mısın?

Hemen başlamak için buraya!

7. Yemek Günlüğü

7. Yemek Günlüğü

Eğer kilo vermek istiyorsanız ya da neden kilo aldığınızı bilmiyorsanız sizin challenge'ınız belli: Yemek günlü tutmak! 

1 hafta boyunca yediğiniz en küçük atıştırmalığa kadar her şeyi deftere kaydedin, gün sonunda her birinin kalorilerini de yanlarına yazın. Böylece günlük aldığınız kalori miktarını ve gizli bir yiyici olup olmadığınızı, ne kadar sağlıklı ya da sağlıksız beslendiğinizi göreceksiniz.

Sonuçlar gerçekten inanılmaz! Hazır mısın?

8. 365 Project

8. 365 Project

Evet, mükemmel bir anı challenge'ı ile geldik! 365 Project isimli bu proje aslında bir fotoğraf meydan okuması.

Her gün Instagram hesabınıza o güne ait bir anın fotoğrafını çekip yüklüyorsunuz ve altınada hangi günse onu yazıyorsunuz. #day1 #day2 gibi.

365 günün sonunda o güne ait hatırlayabileceğiniz fotoğraflarınız oluyor. Aslında 1 yılınızı tamamen kaydediyorsunuz. Böylece belki de ne kadar şanslı, mutlu, bazen de garip günleriniz olduğunu fark edebilirsiniz. 

Bu meydan okumaya var mısınız?

9. 10x10

9. 10x10
www.instagram.com

Biraz sadeleşmenin tam zamanı! Minimalizme hemen girmeyeyim, bir deneyeyim diyorsanız ve artık paranızı yeni kıyafetlere yatırmaktan rahatsız olduysanız 10 kıyafetle 10 gün geçirebilirsiniz.

Challenge oldukça basit, seçtiğiniz 10 kıyafeti 10 gün farklı şekilde kombinleyebilir, değiştirerek giyebilirsiniz. Hatta kombinlerinizi #10x10challenge hashtagi ile Instagram'da da paylaşabilirsiniz.

10 günün sonunda aslında çok fazla kıyafetin gerekli olmadığını anlayacaksınız. Peki buna var mısınız?

10. 20 Dakikalık Yürüyüşler

10. 20 Dakikalık Yürüyüşler

21 gün boyunca sadece 20 dakikalık yürüyüşler yapın. Hayır bir yere gitmek için yürümekten bahsetmiyoruz, bu tamamen hiçbir yere yetişme kaygısı ve amacı olmadan başı boş yürüyüşler. 

Örneğin, evinizden çıkıp 10 dakika yürüyün ve 10 dakika sonra geri dönün. İşte size 20 dakikalık bir yürüyüş! Ya da öğle aranızda yürüyebilirsiniz. Bu 20 dakikada kendinizi dinleme ve bol bol düşünme fırsatınız olacak.

21 gün sonunda kendi kendinize bu yürüyüşleri yapmak isteyeceksiniz, çok iyi değil mi! 

Peki bu meydan okumayı kabul ediyor musunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Vegan Challenge

11. Vegan Challenge

1 hafta boyunca sadece vegan beslenmeye ne dersiniz? Evet kulağa biraz kolay biraz da zor gibi geliyor ama 1 haftanın sonunda bedeniniz yenilecek! 

Bazen sağlıksız ve hazır yemekleri, çikolataları çok abartıyoruz işte kendimizi 1 haftada yenilemenin tam zamanı! 

1 haftalık menünüzü oluşturun ve hemen başlayın, bu kilo vermenize dahi yardımcı olabilir! Hazır mısınız?

12. 20 Movie Challenge

12. 20 Movie Challenge

Hayatınızda çok önemli yer tutan, fikirlerinizi değiştiren ya da sadece izlemekten keyif aldığınız sizin için önemli 20 filmi yeniden izleyin. İzlediğiniz her filmi ve yorumlarınızı Twitter üzerinden #20MovieChallenge hashtagi ile paylaşabilirsiniz.

Twitter üzerinden başlayan bu meydan okuma ile hem geçmiş zamanınıza hem de filmlerin o enfes dünyalarına bir dönüş yapıyorsanız. Nerden baksak müthiş bir challenge!

Bir de filmi izledikçe düşüncelerinizin, kararlarınızın değişeceğine eminiz. Hazır mısınız?

13. Chloe Ting Challenge

Evet ruhumuzu, zihnimizi ve yeme alışkanlıklarımızı değiştirdiysek sıra bedenimizde! Birkaç haftada ince bir bele sahip olmak istiyorsanız biraz zorlu biraz da eğlenceli Chloe Challenge tam sizlik!

Bedeninize ve uygunluğunuza göre Chloe Ting'in uygulamasından size en uygun challenge'ı seçebilir ve başlayabilirsiniz. Sonuçlar gerçekten muhteşem!

Hem de bedeninizin esnemesine, evde kaldığımız bu günlerde hareket etmesine de yardımcı oluyorsunuz. 21 günün sonunda müthiş bir vücut ile sahalara döneceğinizden eminiz. 

Peki hazır mıyız?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın