Görüş Bildir
Haberler
Deutsche Welle ve Amerika'nın Sesi'ne Erişim Engeli Getirildi

Deutsche Welle ve Amerika'nın Sesi'ne Erişim Engeli Getirildi

Emre Ordu
30.06.2022 - 22:03 Son Güncelleme: 30.06.2022 - 23:53

Amerika'nın Sesi ve Deutsche Welle Türkçe haber sitelerine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika'nın Sesi ve Deutsche Welle Türkçe haber sitelerine Türkiye'den erişim mahkeme kararıyla engellendi. Engelli Web tarafından aktarılan bilgiye göre iki haber sitesine erişim gerekli lisans alımını gerçekleştirmedikleri gerekçesiyle getirildi. Kararın RTÜK'ün talebi üzerine alındığı kaydedildi.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı da kararı sosyal medya hesabından 'Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi’nin erişimi RTÜK Başkanlığının istemi üzerine Ankara Sulh Ceza Hakimliğince engellendi. İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!' diye duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK şubat ayında Türkçe yayın yapan uluslararası haber sitelerinin denetleneceğini bildirmişti. RTÜK, Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için 72 saat tanımış, lisans başvurusunda bulunmayanların ise erişimlerinin engelleneceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
41
40
22
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Kutlu

Biri ABD'nin biri Almanyanın taraflı haber kanalıydı, tek işleri propaganda haber bahane. İyi olmuş.

tom lee jones

taliban ISISD in yapitaslari millyetcilik kisvesi altinda 1945 senesinde dosenmeye basladi.2023 kokocu badeci duzenine hazir oluna.

Mehmet Alp Ertürk

İlk defa onedio'da karara itiraz etmeden beğenilmiş şaşırdım hemen normalde hükümete söverlerdi sanıyordum ama iyi olmuş karar.