Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Bir Kere Daha Söyledi: 'Akademisyenler İlkesel Olarak Tutuksuz Yargılanmalı'

Davutoğlu Bir Kere Daha Söyledi: 'Akademisyenler İlkesel Olarak Tutuksuz Yargılanmalı'

Onedio Medya
06.04.2016 - 10:05 Son Güncelleme: 06.04.2016 - 10:10

Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözleri hakkında 'Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması daha büyük hatadır. Birincide edepsizliğini, ikincide akılsızlığını gösterdi' dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerin tutuklu yargılanması gerektiği yönündeki 'Suçluysa tutuklu yargılanacak' sözlerine ilişkin sorulan bir soru üzerine ise daha önce ifade ettiği görüşünü yineledi: 'Nihai hüküm verilene kadar ilkesel olarak tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım' 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

DavutoğluKemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ilişkin sözleri ile ilgili olarak, 'Siyasi hayatın esası edeptir, nezakettir, üsluba dikkattir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Birincisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ki çok değerli bir hanımefendidir. Nezaketi ile zarafeti ile herkesin takdirini kazanmıştır. Ona yönelik sarf ettiği ve hiçbir siyasetçiyi bırakın, ana muhalefet partisi liderini bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiş olması... Bunun izah edilir, açıklanır mazur görülür bir tarafı yoktur. Bu konuda da ben gerekli açıklamayı yaptım. Ayrıca bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ise daha büyük bir hatadır. Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyde bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu.' şeklinde konuştu.

'Adam olana adam gibi cevap verilir'

'Kılıçdaroğlu bugünkü konuşmasında bana hitaben, 'Bana adam gibi cevap versin Başbakan' demişti.' ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, 'Şimdi ben de ona diyorum ki 'Adam olana adam gibi cevap verilir'. Bu konuşmasından sonra ben onu adam sınıfından da saymıyorum, adam müsveddesi demeyi bile kendisine çok görüyorum.' dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

'Kınama lafını, lanetleme lafını hafif buluyorum sadece dediğim gibi adam olmadığını göstermiştir, insan olmadığını göstermiştir, bu ifadeyle. Bu ifadede ısrar etmesi daha da büyük hata olmuştur.' 

Bu hatada ısrar edip ikinci açıklama yapmasının ise daha büyük bir hata olduğunu dile getiren Davutoğlu, 'Eğer bir özür dilemiş olsaydı, en azından daha önceki hatasını telafi etmiş olmazdı ama kendi hatasını fark edecek düzeyecek bir akla sahip olduğu ortaya çıkmış olurdu. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık da yaptı.' şeklinde konuştu.

'Terörle mücadelede ne gerekiyorsa bu adımları atarız'

Başbakan Davutoğlu, 'Eğer bir ülkede bir kişi, terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmişse zaten o ülkeyle, o ülke insanlarıyla olan manevi bağını koparmış demektir.' ifadelerini kullanarak,  konuşmasına şöyle devam etti:

'Hiçbir aklı başında ve vicdan sahibi bir vatandaş, kendi vatandaşlarını ve insanları terör saldırısıyla yok etmeyi, terör saldırısı düzenlemeyi düşünmez. Terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız, var olan çalışmaları da bu çerçevede değerlendiririz, ancak şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok. Ama terör uygulayan herhangi birisi, o ülkeyle, o vatanla, o milletle bağını koparmış demektir.'

'İlkesel olarak tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım'

Bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tutuklu akademisyenlerle ilgili açıklamalarına ilişkin kendi görüşleri sorulan Davutoğlu, daha önce bu konudaki kanaatlerini birçok vesileyle kamuoyu ile paylaştığını söyledi.

Davutoğlu, 'Nihai hüküm verilene kadar ilkesel olarak tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım. Eğer bir kaçma ya da delil karartma gibi bir risk varsa ancak yargı bu sınırlar çerçevesinde takdir eder ve uygular.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, teröre karışanların Türk vatandaşlığından çıkarılması yönündeki gürüşlerinin bir çalışma var ise bu çalışmada bir kavram olarak değerlendirilip değerlendirilmediği sorusu üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Eğer bir ülkede bir kişi, terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi bir amaç edinmişse zaten o ülkeyle, o ülke insanlarıyla olan manevi bağını koparmış demektir. Hiçbir aklı başında ve vicdan sahibi bir vatandaş, kendi vatandaşlarını ve insanları terör saldırısıyla yok etmeyi, terör saldırısı düzenlemeyi düşünmez. Terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız, var olan çalışmaları da bu çerçevede değerlendiririz, ancak şu anda henüz olgunlaşmış bu tarz bir çalışmamız veya üzerinde tartışılmış bir konu yok. Ama terör uygulayan herhangi birisi, o ülkeyle, o vatanla, o milletle bağını koparmış demektir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Finlandiya mültecilerin kabulünde en insani tutumu sergileyen ülkelerden'

'Finlandiya mültecilerin kabulünde en insani tutumu sergileyen ülkelerden'

Finlandiya’nın mültecileri kabulü konusunda en insani tutumu sergileyen ülkelerden birisi olduğunu belirten Davutoğlu, “Dün gönderdiğimiz ilk grup mülteciler arasında Finlandiya’ya giden mültecilerimiz de var. Hollanda ve Almanya’ya giden de var, üç ülke ilk aşamada kabul edenler oldu. Finlandiya ile bu anlamda Suriye sorununa bakış, insani meselelerde ortak tavır alma noktasında da benzer yaklaşımlara sahibiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, ziyaretinde, Başbakan Sipila ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşecek görüşmelerde, ikili ilişkilerinin nasıl geliştirileceği, daha ileri aşamalara nasıl taşınacağı konusunun yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını aktardı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
8
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kigami Turkoglu

Aklıma birden balyoz ve ergenekon geldi güldüm. Sapıklar ve hırsızlar tutuksuz yargılanmalı, kumpas kurulan değerlerimiz sabahın köründe evden alınıp hücreye... Devamını Gör

dürüst

la bu adamı seviom ben yaa

Seytantuylu

aman tanrım ne kadar yavşak dolu bir haber. küçük pipinin yandaşları doldurmuşlar yorumları..