Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'na 9 Yeni Başdanışman

Davutoğlu'na 9 Yeni Başdanışman

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 yeni ismi Başbakanlık Başdanışmanı olarak görevlendirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu'nun talimatıyla, Süleyman Seyfi Öğün, İskender Pala, Muhsin Kızılkaya, Yılmaz Ensaroğlu, Mustafa Şen, Ömer Faruk Korkmaz, Necdet Subaşı, Ahmet Doğan ve Feridun Bilgin, Başbakan Başdanışmanları oldu.

Davutoğlu’nun yeni danışmanları kamuoyuna şöyle tanıtıldı:

Siyaset bilimcisi Süleyman Seyfi Öğün; politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularında çalışmaktadır. Maltepe Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü Başkanlığı görevini yürütmektedir.

İskender Pala; profesör, yazar ve divan edebiyatı araştırmacısıdır. Pala, 2013’te Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü almıştı.

Gazeteci Muhsin Kızılkaya, çeşitli gazete ve dergilere yazılar yazmanın yanı sıra Kürtçe’den Türkçe’ye çeviriler yapıyor. Kızılkaya, 2015 Genel Seçimi’nde AKP’den Mersin 3’üncü sıra milletvekili seçilmişti.

Yılmaz Ensaroğlu; Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)’nda Hukuk ve İnsan Hakları Direktörü olarak görev yapan Ensaroğlu, aynı zamanda MAZLUMDER, İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD) ve İnsan Hakları Araştırmaları Derneğinin (İHAD) üyesidir.

Mustafa Şen, GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Necdet Subaşı; Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 2011 yılında Strateji Geliştirme Başkanlığı’na atanan Subaşı, 1986-1991 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yaptı. Subaşı; Çağdaş Türk Düşüncesi, Türk Modernleşmesi ve Din, Alevi Modernleşmesi, Diyanet, Yurt Dışında Türk Göçmenler, Avrupa İslamı, gündelik hayat, kültürel farklar gibi alanlarda çalışmalar yürütüyor.

Ahmet Doğan, Gazze’ye 31 Mayıs 2010 tarihinde yardım malzemesi götürürken İsrail askerlerinin saldırısı sonucu Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babasıdır.

Feridun Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114’üncü maddesi gereğince Haziran 2015 Genel Seçimi öncesi atanarak geçici Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapmıştı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
11
5
4
3
3
0