Görüş Bildir
Haberler
Damak Zevkini Henüz Keşfetmemiş Kişiler Buraya: Hangi Mutfağın Hangi Özelliklere Sahip Olduğunu Açıklıyoruz!

etiket Damak Zevkini Henüz Keşfetmemiş Kişiler Buraya: Hangi Mutfağın Hangi Özelliklere Sahip Olduğunu Açıklıyoruz!

Radlands
07.02.2024 - 20:01

Her ülkenin farklı bir yemek kültürü vardır. Bu yemek kültürü, ülkelerin ayırt edici özelliğidir. Peki hangi ülkenin yemek kültürü nasıldır? İşte bunun cevabı içeriğimizde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk mutfağı...

Türk mutfağı...

Türk mutfağı ile içeriğimize başlayalım. Türk mutfağı, kahvaltı kültürü açısından oldukça zengindir. Bir Türk kahvaltısı geçiştirilen bir öğün değil, masada zeytin, peynir, domates, yumurta, bal-kaymak gibi birçok malzemenin bulunduğu bir yemektir. Ayrıca Türk mutfağında özellikle de köfte ve kebaplar fazlasıyla kullanılır. Bunun yanında çeşitli mezeler de sofralarda yer alır. Ayrıca özellikle de şerbetli tatlılar Türk mutfağında önemlidir.

İtalyan mutfağı...

İtalyan mutfağı...

İtalyan mutfağı denince akla ilk olarak makarna ve risotto geliyor. Bunların yanı sıra özellikle de zeytinyağı ve domates, İtalyan mutfağında önemli bir yer kaplıyor. Bu malzemeler yemeklere sos ve salataları tatlandırmak için kullanılıyor. İtalyan mutfağının bir başka önemli malzemesi ise peynirdir. Tatlı olarak ise tiramisu İtalyan mutfağının favorisidir.

Kore mutfağı...

Kore mutfağı...

Kore mutfağının simgesi, kimchidir! Lahana ve diğer sebzelerin fermente edilmesiyle yapılan bu turşu, Kore mutfağında neredeyse her yemeğin eşlikçisi olarak masaya geliyor. Kore mutfağında kontrastlı tatlılar, fermente edilmiş ürünler ve baharatlı soslar bolca bulunuyor.

Hint mutfağı...

Hint mutfağı...

Hint mutfağının en belirgin özelliği, baharatların bol bol kullanılmasıdır. Baharatlar her yemekte bol bol kullanılır ve yemekler bu şekilde lezzetlendirilir. Hint mutfağında sıkça kullanılan Basmati pirinç türü, yemeklere eşlik etmesi için kullanılan chutney ve raita sosları, et, tavuk, sebze veya mercimekle yapılan curry yemekleri oldukça önemlidir.

Fransız mutfağı...

Fransız mutfağı...

Fransız mutfağının en önemli özelliği, sosların bu mutfakta büyük bir öneme sahip olmasıdır. Yemeklerin lezzetlendirilmesinde soslar kullanılırken, Brie, Camembert, Roquefort gibi peynir türleri ise yemeklerin sonunda servis edilerek Fransız mutfağını tamamlar. Bunların yanı sıra croissant, éclair, macaron, tarte tatin, baget ekmeği gibi pastacılık ürünleri Fransız mutfağının vazgeçilmezleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İspanyol mutfağı...

İspanyol mutfağı...

İspanyol mutfağının vazgeçilmezi, tabii ki tapastır! Zeytinyağlı sardalye, patatas bravas, chorizo dilimleri ve zeytinler gibi pek çok çeşit tapas bulunur. İspanyol jambonu, soğuk bir çorba olan gazpacho, patates ve yumurta ile yapılan tortilla espanola, meyve ve şarap karışımından hazırlanan sangria içeceği... Ayrıca İspanyol mutfağından çıkıp tüm dünyaya kendisini sevdiren churros tatlısını da unutmamak gerekir!

Japon mutfağı...

Japon mutfağı...

Japon mutfağından çıkarak tüm dünyanın bayılarak yediği sushiler, bu mutfağın en bilinen yemeği. Sushinin yanı sıra ramen ve udon çorbaları da Japon mutfağında öne çıkan lezzetlerdir. Miso çorbası ise fermente soya fasulyası pastasının sebze veya etle hazırlanmasıdır. Matcha ise Japon yeşil çayıdır ve hem içecek hem de tatlılarda kullanılır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
70
64
39
27
26
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Tg

tutmadı , çok severim işkembe çorbasını