Görüş Bildir
Haberler
DAHA ÖNCE ADINI HİÇ DUYMADIĞINIZ MEYVE VE SEBZELER

DAHA ÖNCE ADINI HİÇ DUYMADIĞINIZ MEYVE VE SEBZELER

mustafa GÖÇER
09.04.2014 - 12:41 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 12:58

Daha önce adını bile duymadığınız, dünyanın dört bir yerinde yetişen bu sebze ve meyveler özellikleriyle şaşkına çeviriyor. İşte ender bulunan bu meyve ve sebzelerin şaşırtan özellikleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pitaya:

Başka bir adıyla ejderha meyvesi. Sırf görüntüsü için satın alınabilecek bu meyvenin tadı kiviye ya da kavuna benziyor.

Boynuzlu Kavun:

Bu meyve kiwano olarak da biliniyor. Tadı salatalık, kabak, muz, limon arasında diye tarif ediliyor ve eğer çok ararsanız Alanya kavunu diye bulmak mümkün.

Mucize Meyve:

Bu meyveye mucize denmesinin gerçek bir sebebi var. Bu meyveyi yedikten sonra belli bir süre için arkasından acı, ekşi ne yerseniz tatlı olarak algılıyorsunuz.

Ekmek Meyvesi:

Hint Okyanusu adalarında yetişen ekmek ağacının meyvesi nişasta bakımından o kadar zengin ki ekmek niyetine yeniyor. Ağaçta yetişen patates gibi bir şey olduğunu düşünülüyor.

Bael:

Armudu andıran bu meyve Hindistan'a özgü ve kutsal sayılıyor. Öyle kabuğunu bıçakla soyabilecekmişsiniz gibi dursa da aslında yemek için bir çekice ihtiyacınız var. İçi yumuşacık ve tadı da gül kokulu marmelata benziyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cocona:

Bu meyve Güney Amerika'da yetişiyor ve tadı limon ile domates arasında. Yani isterseniz salataya doğrayabilirsiniz.

Çerimoya:

Güney Amerika'nın nispeten serin bölgelerinde yetişen bu meyvenin tadı çilek, papaya, ananas karışımı olarak tarif ediliyor. Bembeyaz ve siyah kocaman çekirdekleri var. Çekirdekler de kabuğu da zehirli. Çekirdekler felce sebep olabiliyor.

Duku:

Güney doğu Asya'da yetişen duku, sarımsağı andırsa da tadı üzüm ile greyfurt arasındaymış. Ağacının kabuğu da akrep sokmalarına karşı kullanılıyor.

Jabuticaba:

Brezilya'nın güneyinde yetişen bu tuhaf bitki inanılmaz bir antioksidan. Üzüme benzeyen meyvelerinden alkol yapımında yapılıyor. Ama en tuhaf özelliği meyvenin direk ağacın gövdesinde yetişmesi.

Mammee:

Jamaika'da oldukça popüler olan bu meyve zannediyoruz mango ve şeftalinin bir gecelik aşkı sonucu meydana gelmiş. Ama ne hikmetse Jamaikalılar ona Amerika Kayısısı diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Marula:

Amarula içkisiyle tanışıyorsanız bu meyve hakkındaki şehir efsanesini de duymuşsunuzdur. Dallarda bekleyen marula meyvelerini yiyen filler sarhoş olup pata küte yerlere düşüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın