Daha çok Bal Kabağı Tüketmek İçin Birçok Nedeniniz Var!
1. Şahin gibi görmenizi sağlar.
2. Kilo vermede yardımcı olur.
Bal kabağı sıklıkla gözden kaçan bir lif kaynağıdır ve kalori miktarı azdır. Aynı zamanda uzun süre tokluk hissi de verir. Lifli besinler insanların daha az yemek yemelerini sağlar ve kilo kaybını kolaylaştırır.
3. Çekirdeği kalbinize iyi bakar.
Kabak çekirdeği bitterolitikler olarak adlandırılan ve LDL'yi yani 'kötü kolestrolü' düşürmek için yapılan çalışmalarda etkili olan bitki bazlı kimyasallar açısından zengindir.
4. Kanser riskini azaltabilir.
Ulusal Kanser Enstitüsüne göre portakalın yoldaşları olan tatlı patates, havuç ve bal kabağı gibi ürünler kanser önlemede rol oynayabilecek antioksidan beta-karotene sahiptir. Ve kabak çekirdeğindeki bitki sterolleri de bazı kanserlerle savaşmakla bağlantılı.
5. Cildinizi korur.
Health dergisindeki bir makaleye göre, kabakta bulunan karotenoidlerin kanser hücrelerini tutabileceği serbest radikal-nötrleştirici güçler, cildin kırışmadan korunmasına yardımcı olabilir.
6. Moralinizi yüksek tutar!
Kabak tohumları, hindide bolca bulunan bir amino asi olan, triptofan açısından zengindir. Triptofan uykunuzu düzenlemekten öte ruh halimiz açısından en önemli faktörlerden biri olan serotonin üretiminde büyük önem taşıyor.
7. Yoğun bir egzersiz sonrası gerekli olan elektroliti sağlar.
Bal kabağında bulunan az miktarda ilave potasyum, yoğun bir egzersiz sonrasında vücudun elektrolit dengesini sağlamaya yardımcı olur ve kasların en iyi şekilde çalışmasını sağlar.
8. Bağışıklık sistemini güçlendirebiliyor.
C vitamininin gerçekten de soğuk algınlığını önleyip önlemediği tartışma konusu olmaya devam etmektedir ancak bal kabağı gerekli besin ögelerinin sağlam bir kaynağıdır. Bir fincan pişmiş bal kabağı 11 miligramdan fazla, yani kadınların ihtiyaç duyduğu günlük 60 miligramın yaklaşık yüzde 20'sini içeriyor. (Erkekler günde yaklaşık 75 miligram tüketmeli.)
9. Erektil disfonksiyonun üstesinden gelebilir.
Kabak çekirdeği tüketimi ile testosteron seviyelerini yükseltme ve cinsel arzunun artması arasında bağlantılar bulunmaktadır. Çinko içeriği ile de erektil disfonksiyonun üstesinden gelebilir.
10. Vücuttaki iltihabı azaltır.
Bir çalışma, kabak çekirdeği yağının iltihabı azalttığını ve artrit tedavisinde rol oynayabileceğini ortaya koydu.
11. Mesane sağlığında etkili.
Bir çalışmaya göre ise kabak çekirdeği tüketmek, mesane taşı oluşumunu engelleyebiliyor. Aynı zamanda, mesane basıncını azaltmaya ve üretral basıncı düşürmeye yardımcı olabiliyor.
12. Menopoz semptomlarını azaltabilir.
Yakın tarihli bir araştırmada kabak çekirdeği yağı postmenopozal bulguları azalttığını gösterdi. Buna baş ağrısı, kızarıklık ve eklem ağrıları da dahil.
13. Anti diyabetik etki.
Bal kabağı tüketiminin, kandaki glikoz düzeylerini düşürmesine ve insülin üretimini iyileştirmesine yardımcı olabileceğini öngören birkaç çalışma bulunmaktadır. Fakat bunu kanıtlayan daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulabilir.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
1. Şahin gibi görmenizi sağlar. Benim gördüklerim bana yetiyor da artıyor...