Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Dündar ve Gül'ün Davasına 'Wikileaks' Benzetmesi...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Dündar ve Gül'ün Davasına 'Wikileaks' Benzetmesi...

Onedio Medya
26.02.2016 - 12:05 Son Güncelleme: 26.02.2016 - 13:15

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye kararına ilişkin Assange ve Snowden örneklerini verdi ve 'Bu karar bir tahliye kararı ve dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor. Hukuka uygun şekilde devam etmesi esastır, biz de bunu yanından takip edeceğiz' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.

İbrahim Kalın'ın açıklamaları şöyle:

'Hocalı katliamını bir kez daha kınıyor, Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz'

Hocalı katliamını bir kez daha kınıyor, Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Karabağ sorunun çözümü konusunda, çözüm sürecinin başlatılması konusunda çağrımızı yineliyoruz. Hocalı katliamında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Suriye'de ateşkes süreci: 'Prensip olarak bu anlaşmayı destekliyoruz'

Suriye'de ateşkes süreci: 'Prensip olarak bu anlaşmayı destekliyoruz'

Bugün Münih görüşmeleri çerçevesinde yeni bir dönem başlıyor. Münih'te yapılan görüşmede kısmi denilebilecek bir anlaşmada mutabakata varıldı. Biz prensip olarak bu anlaşmayı destekliyoruz. Biz somut olarak sahada ne yapıldığını görmek istiyoruz. Ateşkes çatışmaları durdurur, sivil ölümlerini engeller ve Suriye halkına acil ihtiyaçların ulaşmasını sağlar. Şu anda saldırı haberleri gelmeye devam etmektedir. Umarız bu sefer farklı bir netice çıkar ancak ortadaki durum fazla umut sağlamıyor.

'Türkiye'nin ulusal güvenliği asla müzakere konusu değildir'

'Türkiye'nin ulusal güvenliği asla müzakere konusu değildir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

PYD ve YPG gibi örgütlerin açıkça rejim saflarına geçmiş olması bizim için endişe kaynağıdır. Türkiye'ye yönelik tehditler devam ettikçe, Türkiye angajman kurallarını uygular. Biz müttefiklerimizle her konuyu istişare ederiz. Türkiye'nin ulusal güvenliği asla müzakere konusu değildir. 

PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hsabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir. DAEŞ'le mücadele için bu ilişkiyi görmezden gelmek bizim için yok hükmündedir. Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG iledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir. 

'El Nusra'nın DAEŞ'le mücadele ne kadar meşruysa, Türkiye'nin PKK ile mücadelesi o kadar meşrudur'

Terörle mücadelede dost ve müttefik ülkeleri kendi yanında görmek Türkiye'nin tabii hakkıdır. Ancak bu konuda farklı düşünenlerle de düşüncelerimiz farklıdır. Bugün terör örgütleriyle iş tutanlar, o silahların bir gün kendilerine doğrultulacağını bilmek durumundalar. El Nusra'nın DAEŞ'le mücadele ne kadar meşruysa, Türkiye'nin PKK ile mücadelesi o kadar meşrudur.

'Kapıları aç diyen ülkeler hava bombardımanlarını durdurmadıkça mülteci krizi derinleşecek'

'Kapıları aç diyen ülkeler hava bombardımanlarını durdurmadıkça mülteci krizi derinleşecek'

Türkiye'nin üzerindeki güvenlik risklerine rağmen açık kapı politikası devam etmektedir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. 2,7 milyon mülteci Türkiye'de kalıyor. 'Suriye mültecilerine kapılarını aç' diyen ülkeler, Suriye'de hava bombardımanlarını durduramadıkça bu mülteci krizinin derinleşeceğinden şüpheleri olmasın. 

'PKK çözüm sürecini istismar ederek, silah bırakmayacağını ortaya koymuştur'

Çözüm sürecini kimin sabote ettiğini, terörü kimin azdırdığı bellidir. PKK çözüm sürecini istismar ederek, silah bırakmayacağını ortaya koymuştur. Türkiye, kamu düzeni ve vatandaşlarının güvenliğini korumak için mücadeleye devam etmektedir. Olası saldırılara karşı ilave tedbirler alınmıştır. 

Ankara saldırısı terörün vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ancak taziyelere gidenler, kahraman çıkarmaya çalışanlar alçak, hain yüzlerini göstermişlerdir. Terörü estetize etmek kabul edilemez. Bu canlı bombayla, Suriye'de kafa kesen, toplu katliam yapanlar arasında ne fark var? Bunlar terör örgütünün propagandasını yapmaktadır. Birileri hükümetimizi, cumhurbaşkanımızı beğenmeyebilir ama bu terör örgütüne arka çıkmayı meşrulaştırmaz.'

Soru-Cevap

Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye: 'Başka ülkelerde bu tür casusluk davaları yapılıyor'

'Bu karar bir tahliye kararı ve dava devam ediyor. Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor. Wikileaks davası olduğunda ABD'de tedbirler alındığını gördük. Assange Ekvador Büyükelçiliği'ne sığındığını unutmayın. Manning hapishanede, Snowden Rusya'da gizleniyor... Bu tür benzer davalarda Bu tür davalarda Batılı ülkeler bu tür tedbirler aldığında hukukun üstünlüğü olarak kabul ediliyor ancak Türkiye’deki durum başka yerlere çekiliyor. Hukuka uygun şekilde devam etmesi esastır, biz de bunu yanından takip edeceğiz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Mustafa Hoş'tan Snowden ve Assange kıyasına 'algı operasyonu' tepkisi

Dokunulmazlık tartışması: 'Siyasetçi kisvesi altında teröre destek daha önce de gündeme geldi'

Dokunulmazlık tartışması: 'Siyasetçi kisvesi altında teröre destek daha önce de gündeme geldi'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarına şöyle devam etti: 

'Siyaset çatısı altında, siyasetçi kisvesi altında teröre destek daha önce de gündeme geldi. Böyle bir şey düşünülmesi söz konusu değlidir. Meclis çatısı altında sorunların çözümü konuşulurken, terörü yaymaya çalışan bir yapı var. Nihayi karar Meclis'indir. Meclis'teki çalışmaların neticesini görmek isteriz. Yalan, iftira ve hakareti basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü olarak göremeyiz. Siz her gün Cumhurbaşkanına hakareti siyaset olarak görürseniz, yalan yanlış hayal haberlerle basın özgürlüğü sayarsanız bunun karşılığı olur, buna itiraz ederiz. Karşılıklı saygı içinde her konuyu müzakere ederiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'ye kara operasyonu: 'Kara operasyonu konusunda hazırlık yapmadık'

Suriye'ye kara operasyonu: 'Kara operasyonu konusunda hazırlık yapmadık'

Biz Suriye'ye kara operasyonu konusunda hazırlık da yapmadık, açıklama da yapmadık. Biz uluslararası koalisyonla hareket edeceğiz. Ne Suudi Arabistanla ne başka ülkeyle kara operasyonu yapmamız sözkonusu değil. Oradaki muhaliflere destek verilmedikçe, bunların neticeye götüren yeterli adımlar olmadığını ifade ettik, görüşlerimiz de değişmedi.

Ankara Garı saldırısı hakkında DDK araştırması: 'Zaaf var mı, boşluk var mı gözden geçiriliyor'

DDK çalışmasını devam ettiriyor. Hem Gar saldırısı, hem 17 Şubat, hem İstanbul saldırısı sonrası ilave tedbirler gündeme geldi. Güvenlik, istihbarat birimlerimiz yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Zaaf var mı, boşluk var mı; gözden geçiriliyor. Tabi bunun yanında engellenen saldırı hazırlıkları var. Türkiye'nin güvenliği noktasında ilgili birimlerin yoğun bir şekilde çalıştığını söyleyebilirim. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda güvenlik tedbirleri: 'Yeni güvenlik tedbiri gündeme gelmedi'

Yeni bir güvenlik tedbiri gündeme gelmedi. Zaten etkili bir güvenlik tedbiri var. Bu tedbirler uygulanmaya devam edecek. Bu saldırıların hiçbir yerde olmasını istemeyiz. Ancak terör küresel bir sorun. Paris'te, ABD'de saldırılar oldu. Bölgesel ve küresel işbirliği önem arz ediyor.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
14
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

pyd ve ypg rejim tarafına geçmeseler sorun yok yani.lan ne kaypaksınız.

Arc noise

Ya casusluk kavramı artık farklı bişey yada yanlış öğrendim. Açık açık ortada konuşulan, önceden yayınlanmış ve üzerine bolca konuşulup gizlilik niteliği kal... Devamını Gör

Dawkins06

CB sözcüsü açık açık terör örgütü dedikleri Pyd nin Apo nun talimatı ile kurulduğunu beyan etti. Zamanında Apo ya methiyeler düzen, güzellemeler yapan kimler... Devamını Gör