Görüş Bildir
Haberler
Çukurova Üniversitesi'nde Kobani İşgali

Çukurova Üniversitesi'nde Kobani İşgali

Onedio Medya
14.10.2014 - 14:22 Son Güncelleme: 14.10.2014 - 16:49

ADANA'da akademik yıl açılışı yapılan Çukurova Üniversitesi'nde yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Polisin biber gazlı, coplu müdahalesiyle dağılan öğrenciler, kampus içindeki Hayırlı Sabancı Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu işgal etti. Masalar, banklar ve sandalyelerle bina girişine barikat kuran öğrenciler, 'Kobani direnişini selamlıyoruz' yazılı pankart açtı. 

ÇÜ Kongre Merkezi'nde akademik yıl açılışının yapıldığı saatlerde kampus içinde toplanan ve kendilerini 'ÇÜ Devrimci Öğrenciler' olarak adlandıran yaklaşık 200 kişilik grup, aşırı dinci terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmeye başladı. Grup oturma eylemi yapıp, yolu trafiğe kapattı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, grubun dağılması için uyarılarda bulundu. Eylemlerini sürdüren grup dağılmayınca çevik kuvvet polisleri, biber gazı ve cop kullanarak müdahale etti. Öğrenciler de taş atarak karşılık verdi. 

Gruptan yaklaşık 50 kişi, koşarak Hayırlı Sabancı Yabancı Diller Yüksek Okulu'na girdi. Eylemciler, masalar, sandalyeler ve banklarla bina girişini kapatıp, polislerin kendilerine ulaşmasını engelledi. Bina çevresinde de yaklaşık 250 öğrenci, içerideki arkadaşlarına alkışlar ve zılgıtlarla destek verdi.

Gerginlik devam ederken, çevik kuvvet polisleri bölgeden çekildi. Binanın terasına çıkan bazı eylemciler, 'Her yer Kobani her yer direniş' diye slogan attı. Terasta yüksek sesle konuşan bir eylemci, Hayırlı Sabancı Yabancı Diller Yüksek Okulu'nu işgal ettiklerini ve müdahale olursa sorumlusunun kendileri olmadığını söyledi. 

Üniversitenin özel güvenlik görevlileri ve sivil polislerin çevrede güvenlik önlemleri aldığı eylem bir süre sonra sona erdi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/cukurova-univer...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0