Görüş Bildir
Haberler
Cortana’nın iOS Sürümü Beta Testinde

Cortana’nın iOS Sürümü Beta Testinde

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google Now ve Siri’nin rakibi Cortana, yavaş yavaş iOS’de boy göstermeye hazırlanıyor. Microsoft, beta testi için kayıtları açışından yaklaşık 1 ay sonra uygulamayı test etmek isteyenlere sundu. Apple’ın geliştiricilere yönelik TestFlight servisi üzerinden sunulan programda sesli komutlar ile takvim düzenleme, yapılacaklar listesi hazırlama, alarm kurma ve pek çok bilgiyi takip etme yapılabiliyor.

Cortana’nın Android versiyonu geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıcıların test etmesi için açılmıştı. Microsoft Kasım aynın başında ise servisi iOS’e getireceğini paylaşmış ve servisin kullanıcılarına bir anket yapmıştı. Şirketin iOS cihazları ve bilgisayarları birbiriyle daha entegre çalıştırmayı hedeflediği düşünülüyor.

TestFlight üzerinden sadece 2000 kişiyle test yapılabildiği düşünüldüğünde, dünyada şu an bu uygulamayı deneyebilen çok az kişi bulunduğu söylenebilir. Microsoft’un yaptığı ankette iOS için Cortana’nın ABD ve Çin kulllanıcıları için çıkartılacağı söylenmişti, ancak testlerin sadece ABD kullanıcılarına yönelik olarak planlandığı görülüyor.

Kaynak: http://techcrunch.com/2015/11/27/cort...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
2
0
0
0