Görüş Bildir
Haberler
Çocuklara En Güzel Hediye Kitaptır! 2017 Yılında Piyasaya Çıkmış 22 Çocuk Kitabı

Çocuklara En Güzel Hediye Kitaptır! 2017 Yılında Piyasaya Çıkmış 22 Çocuk Kitabı

coptron
14.11.2017 - 13:15

Kitaplar her zaman insanlar için tutku olmuştur. Bu alışkınlık küçük yaşta başlar ve ilerleyen yaşlarda devam eder. Çocuklarımıza bu alışkanlığı edindirmek için onlara hediye edebileceğimiz 22 kitabı sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temren – Ragnarok

1. Temren – Ragnarok

Yazar: Ruth Eastham

Yayınevi: TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

Jack, efsanelerin doğru olmadığına inanıyor.

Elinde lanetli bir temrenle, buzun içinde donup kalmış bir savaşçının cesedini buluncaya kadar…

Korkunç bir felaketin bugüne sıçramasını engellemek için, Jack’in geçmişin sırlarını öğrenmesi gerekiyor.

2. İran Masalları

2. İran Masalları

Yazar: Kolektif

Yayınevi: Karakarga

İran Masalları, çeşitliliğiyle zengin, karmaşık ve büyülü bir kültürel yapıyı binlerce yıl boyunca korumayı başarmış topraklardan doğdu. Kaynağını Budizm, Hinduizm, İslam ve Zerdüştlük'ten alan bu masallar, İran’daki değişik inanç ve kültürlerin bin yıllar içinde nasıl iç içe geçtiğini ve ortaya biricik, özgün bir yaşayış çıkardığını gösteriyor.

İran masalları, yeniden yorumlanmış ya da bambaşka kurgulara adapte edilmiş halleriyle, zamanla bütün yeryüzünü dolaştı. Çağdaş edebiyatın fantastik unsurları bile varlığını büyük ölçüde, genellikle erdem ve bilgelik üzerine kurulu bu yalın anlatımlara borçlu.

3. Bulutlara Şiir Yazan Çocuk

3. Bulutlara Şiir Yazan Çocuk

Yazar: Behiç Ak

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Çok sevilen mizah ustası, yazar Behiç Ak’ın çocuk romanları koleksiyonu altıya ulaştı.Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği! ile başlayan, Postayla Gelen Deniz Kabuğu, Eve Giden Küçük Tren, Bebek Annem ve Çatıdaki Gezegen’le genişleyen koleksiyon, Bulutlara Şiir Yazan Çocuk’la taçlandı. “Tektip çocuk” tehlikesine birbirinden farklı ve özgün çocuk karakterler yaratarak karşı duran sanatçı, modern dünyanın ve sosyal medyanın tekdüzeliğini, sıkıcılığını mavi bulutlarla dağıtıyor. İçinden şiirlerin, masalların ve hayallerin geçtiği roman, desenleriyle de okumayı keyfe dönüştürüyor.

Sevgican, bulutlarla haşır neşir, yağmur altında ıslanmayı seven, biraz içekapanık bir çocuktur. Ne Batu kadar zeki, ne de Erol kadar yaratıcı olduğunu düşünür... Artık kimse mektup yazmadığı için, çantasında sadece öteberi taşıyan postacı, Sevgican’ın aklına harika bir fikir getirir! Ama başkası bunu çoktan akıl etmiştir bile. Canı sıkılan Sevgican, şiirler yazıp sosyal medyada paylaşmaya başlar. Şiirleri, arkadaşlarını olduğu kadar ailesini de etkileyecek kadar ilgi görür...

4. Portakal Yıldızı

4. Portakal Yıldızı

Yazar: Cahit Ökmen

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Çocukluğa resmedilen şiirler!

Behçet Aysan ve Orhan Murat Arıburnu gibi önemli şiir ödüllerinin sahibi şair, eğitim yöneticisi Cahit Ökmen, bu kez çocukların dilinden, onların duygularından sesleniyor. Çocukluğun neşeli sesini, hınzır gülüşlerini, meraklı gözlerini, hatta kaygılı düşüncelerini duru ve etkili bir dille dizelerine yansıtan şair, yetişkinlerin içinde saklı kalan çocuğa da hitap ediyor. Doğayı, yaşamı, bin bir duyguyu aktaran 27 şiir, sanatçı Sadi Güran’ın usta işi özgün desenleriyle yeniden yorumlanıyor, görsel bir şölene dönüşüyor. Şiirin, çocuk edebiyatında da vazgeçilmez olan önemini hatırlatan kitap, her yaştan okura, sözle resmin bütünleştiği zengin bir imgelem sunuyor.

şiir ve özgürlük

harfler bir kuş yuvası

birer sözcüktür kuşlar

cıvıldayan kanatlarını ilk çırptıklarında

havalandıklarında

şiir olurlar

5. Nathalia Pissurat ve Bütün Zamanların En Utanç Verici Beş Dakikalık Şöhreti (3)

5. Nathalia Pissurat ve Bütün Zamanların En Utanç Verici Beş Dakikalık Şöhreti (3)

Yazar: Nigel Smith

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Nathalia, onu sık sık utandıran sakar babasının ve alay konusu olmasına neden olan saçma soyadının gölgesinden kurtulmak, yaşıtı pek çok kız gibi okulunun popüler kızları arasına girmek istemektedir.

Arkadaşlarıyla çektiği bir dans videosu internette ilgi görünce, Nat hayal ettiği şöhretin böyle bir şey olmadığını anlayacak, eski sıradan hayatını özlemeye başlayacaktır. Ama okulun en popüler kızı olan Flora Marling’in partisine davet edilmişken ve ünlü markalardan hediyeler alırken, kazara yakalanan şöhretten vazgeçmek kolay değildir. Buna bir de dünyanın en utanç verici babası ile dünyanın en yaramaz çocuğunun Nat’in menajerliğini yapma sevdası eklenince, Nat’in hayatı kendi kontrolünden iyice çıkar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

6. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Yazar: J. K. Rowling

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Akromantula’dan Burnuk’a, Okami’den Yeti’ye…

A’dan Z’ye Fantastik Cavanarlar!

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? yayımlandığından beri Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun temel kitaplarından biridir. Newt Scamander’ın başyapıtı nesiller boyunca büyücü aileleri eğlendirmiş ve büyücüler dünyasının sihirli yaratıklarıyla ilgili muhteşem bir başucu kitabı olmuştur. Scamander’ın yılların yolculuk ve araştırmasının meyvesini temsil eden bu eşsiz eser şimdi altı yeni canavarın da dahil olduğu bu genişletilmiş özel baskısıyla hem büyücüler hem de Muggle’lar için kaçırılmaması gereken bir kitap. Hipogrif, Basilisk, Macar Boynuzkuyruk gibi bazı canavarlar Harry Potter kitapları okurlarına muhakkak tanıdık gelecektir. Bazıları ise en tutkulu amatör büyüzoologları bile şaşırtacak!

7. Yeni Çıkan Gerçeklerin Peşinde 1 / Büyük Yarış

7. Yeni Çıkan Gerçeklerin Peşinde 1 / Büyük Yarış

Yazar: Dilek Sever

Yayınevi: Tudem Yayınları

Sanmam, kanmam, inanmam demeyin!

Büsbüyük Haberler yazıyor!

Sonton şehrinin nefesini tutup beklediği Güçlü Kulaç Yarışı’nın galibi kim olacak? Birinciliğe kulaç atacak yüzücü nasıl bir teşekkür konuşması yapacak? Tribünleri dolduracak yüzlerce sporsever, yarışmacıları nasıl bir tezahüratla karşılayacak? Büyük Yarış kapıda, heyecan dorukta.

Peki ya şehrin en önemli gazetelerinden Büsbüyük Haberler'de durum ne?

Gazetenin sahibi Kun’un en büyük hayali, Büsbüyük Haberler'i kentin en çok satan gazetesi yapmak. Bu yıl onuncu kez düzenlenecek olan Büyük Yarış ise bu hedefine ulaşabilmesi için kaçırılmayacak bir fırsat. Yarışma sonrası basılacak ilk sayıda kazananları yazmalı, habere biraz eğlence katmalı, esprilerle süslemeli. Üstelik insanlar gazete okurken eğlenirse o gazete daha çok satar!? Kun kararlı, ama önce küçük bir sorunu halletmesi gerekiyor. Daima gerçeklerin peşinde koşan, ciddi haberlere imza atan kıdemli muhabiri Pırıl’ı bu neşeli (!) haberi yapmaya ikna etmeli…

Çiçeği burnunda yazar Dilek Sever, genç okurları, skandallarla dolu bir şehirde, hırslı bir medya patronu ve gerçeğin peşinde koşturan gözü pek muhabirler eşliğinde, kulaçlarla, çatlaklarla, skandallarla ve sürpriz partilerle akıp giden hareketli bir haber maratonuna çağırıyor.

Basında okuduklarımızın doğruluğunu sorgulayan, bireysel hırsların toplumsal değerlerin önüne geçişini eleştiren ve dürüstlük kavramı üzerine düşündürenBüyük Yarış, yazarın kaleme almaya devam ettiği heyecan dolu 'Gerçeklerin Peşinde' serisinin ilk kitabı.

Bazı yarışların sonucu başından bellidir. Peki söz konusu haberler olduğundahayaller mi önemlidir, yoksa gerçekler mi?

8. Şerlok ve Kayıp Başyapıt / Uluslarası Dedektif Kedi

8. Şerlok ve Kayıp Başyapıt / Uluslarası Dedektif Kedi

Yazar: Helen Hancocks

Yayınevi: TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI 

Mona Çiza’yı kim çalmış olabilir? Uluslararası Dedektif Kedi Şerlok soruşturmayı üstleniyor.

Aksiyon dolu bir kedi-fare ve tabii peynir hikâyesi…

9. Ripley’s İster İnan İster İnanma / Garipliklere Açılan Kapı

9. Ripley’s İster İnan İster İnanma / Garipliklere Açılan Kapı

Yazar: Kolektif

Yayınevi: Beta Kids

Tuhaf becerilerden, garip yiyeceklere, acayip hayvanlardan akıl almaz sanat ürünlerine kadar, Ripley'in hikâyelerini ve fotoğraflarını başka hiçbir yerde bulamazsınız. İnanılmaz derecede garip tuhaflıkları keşfedecek, her sayfada tekrar tekrar şaşkına döneceksiniz. Bu kitap, her yaştan okur için inanılmaz bir heyecan sunuyor:

Suyun üzerinde yürüyen bir rahip!

Sadece kum yiyen bir kadın!

Beş ağızlı doğan bir buzağı!

Hepsi birbirinden gerçek, çok daha fazla tuhaflık!

10. Eyvah Kim Oldum Ben!

10. Eyvah Kim Oldum Ben!

Yazar: Elif Yemenici

Yayınevi: Redhouse Kidz Yayınları

Günün ilk ışıklarıyla uyanan kahramanımız Kalben’in bahçedeki limonları toplaması gerekiyordu. Ama limon ağacı kocaman, Kalben küçücüktü. Bütün limonları toplamak ne kadar da güçtü! Hayallere dalan Kalben düşünüp duruyordu, şarkılar söyleyen bir kuş ya da rüzgârda süzülen bir bulut olsa daha mı mutlu olurdu?

Kırılan kalbiyle tanıdığımız ve kısa sürede çok sevilen Kalben, bu öyküde yapması gereken işlerden yakınmaktadır ve başka biri olmanın hayaliyle düş dünyasında renkli bir yolculuğa çıkar. Yetenekli yazar-çizer Elif Yemenici’nin detaylı çizimleri, sizi ferah bir sahil kasabasına götürecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Geri Kazanım Atölyesi / Yaşlı Çınar Ağacı / Meraklı Yeşil Şişe / Beyaz Plastik Bardak

11. Geri Kazanım Atölyesi / Yaşlı Çınar Ağacı / Meraklı Yeşil Şişe / Beyaz Plastik Bardak

Yazar: Bilge Buhan Musa

Resimleyen: Sima Ertem

Yayınevi: Librum Çocuk

Plastik, cam, kağıt malzemelerinin geri dönüşümünü ve atık malzemelerin nasıl değerlendirilebileceğini hikayeler yoluyla çocuklara aşılamaya çalışan, resimlemesi de bahsedilen malzemelerle oluşturulan kolajlarla yapılmış bir kitap serisi.

12. Sırtımdaki Okyanus

12. Sırtımdaki Okyanus

Yazar: Serhan Kansu

Yayınevi: Elma Yayınevi

Serhan Kansu, yaşanmış bir olaydan esinlenerek kaleme aldığı Sırtımdaki Okyanus isimli kitabında, yavru kaplumbağa Gambi’nin bir okyanus kadar derin düşünceleriyle buluşturuyor bizi. Gambi, yaşamın merkezindeki özgürlük, iyilik, kötülük, insan, doğa, dünya, para ve sevgi gibi kavramları tatlı tatlı sorgularken, terk edilmişlik duygusu ve gerçek dünyayla yüzleşiyor.

“Özgürlük nedir Rafi, daha büyük bir akvaryumda olmak mı?”

Minik kaplumbağa Gambi, sırtında bir okyanus taşıyor. Şaka yapmıyoruz canım! Gerçekten uçsuz bucaksız bir okyanus var orada. Hayallerimizi, özlediklerimizi gittiğimiz her yere götürmez miyiz zaten? İşte tam da bundan söz ediyoruz tatlı okur!

Gambi okyanusa yani evine özlem duyuyor çünkü bir hayvan dükkânında yaşıyor. Hiç göremediği gökyüzünü, şekerden yapıldığı söylenen o bulutları merak ediyor. Bir gün küçük bir kız onu evine götürünce de macera başlıyor. Şimdi sıra gerçek dünyayı sırtlamakta!

13. Saftirik Greg’in Günlüğü 12 -Tam Bir Felaket!

13. Saftirik Greg’in Günlüğü 12 -Tam Bir Felaket!

Yazar: Jeff Kinney

Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Greg Heffley ile ailesi yine yollarda!

Soğuk havanın ve yaklaşmakta olan Noel tatilinin de etkisiyle bir tropik adaya gitmeye karar veren Heffley ailesinin tek istediği, biraz dinlenip iyi vakit geçirmek. Cennet gibi bir yerde birkaç gün geçirmek  kime iyi gelmez ki?

Ancak çok geçmeden adanın hiç de bekledikleri gibi bir yer olmadığını görüyorlar. Güneş, zehirli böcekler, mide sorunları, garip sürüngenler, aileyi; özellikle de Greg’i canından bezdiriyor. Tatil her şeye rağmen güzel olabilir mi, yoksa tam bir felaketle mi sonuçlanacak? Ne dersiniz?

14. Sherlock Lüpen ve Ben 8

14. Sherlock Lüpen ve Ben 8

Yazar: Irene Adler

Yayınevi: DOĞAN EGMONT ÇOCUK KİTAPLARI

Sıradışı üç çocuk, birbirinden kopmayan üç arkadaş. Suçlular dünyasında iz bırakacak üç zihin. Nefes kesen bir macera serisi. 

Irene, Sherlock ve Arsen soğuk bir kış gününde Londra’da bir araya geliyorlar. Noel arifesinde tüm şehri neşeyle kuşatan kutlama hazlırlıkları ünlü bir müzenin müdürünün gizemli bir şekilde öldürülmesiyle kesintiye uğruyor. Gazetelerin manşetleri Eski Mısır’a uzanan karanlık bir laneti işaret edince üç arkadaş  bu tedirgin edici gizemin peşine düşüyorlar. Birbiri ardına karşılaştıkları bilmeceler onları Londra sokaklarında nefes nefese bir maceraya sürüklüyor.

15. Davetsiz Dedektifler / Ayasofya'nın Anahtarı

15. Davetsiz Dedektifler / Ayasofya'nın Anahtarı

Yazar: Özgür Özgülgün

Yayınevi: Altın Kitaplar

Davetsiz Dedektifler, çocuklar için kaleme alınmış, polisiye tadında dedektif öykülerinden oluşuyor. Her öykü merak, akıl yürütme, gözlem gibi temel yaşamsal ögeleri öne çıkaran heyecanlı olaylarla dolu... Öykülerin kahramanları olan Can ve Şevval, sizler gibi meraklı çocuklar. Onlarla kimi zaman Kahire Müzesinin karanlık koridorlarında, kimi zaman Ayasofya'nın uçsuz bucaksız dehlizlerinde nefes nefese bir serüvene hazırsanız, haydi öyleyse! Oyuncu Özgür Özgülgün çocuklarla buluşmaya şimdi de satır aralarında devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aziz Sancar

16. Aziz Sancar

Yazar: Selin Feldman

Yayınevi : Karakarga

KaraKarga Junior, genç okurlara bilim insanlarını ve sanatçıları çizgi romanla sunuyor. “Dünyaya Yön Verenler” serisinin bu özel kitabı, Aziz Sancar’ın çocukluğundan Nobel’e uzanan yaşam öyküsünü anlatıyor.

“Kimileri saatlerce yürür yıldızların altında keyifle; o ise laboratuvarlarda kaldı hep sabırla, en keyiflisinden... Kimi insan, tatil düşleri kurar; o ise insana dair buluş hayalleriyle yaşadı hep… Herkes, yanında sevdiğinin fotoğrafını taşır; o ise DNA onarım haritasını...

Aziz Sancar, Mardin'in Savur ilçesinde, kalabalık bir çiftçi ailesinde doğdu. Hayatını bilime adadı, bilimi hayata aktardı… Nobel Ödülü'nün ardından ülkemizde ortak sevginin, ortak aklın ve vicdanın adı oldu.”

-Nebil Özgentürk-

17. Zaman Bükücüler-Kayıp Telefon

17. Zaman Bükücüler-Kayıp Telefon

Yazar: Ümit Türek, Selin Feldman

Yayınevi: Karakarga

Mucit Profesör ve asistanı İcat, zamanda yolculuk yaparak insanlık tarihine ışık tutan buluşların nerede, kimler tarafından ve nasıl geliştiğini gün ışığına çıkarıyor. Bu macerada, 1876 yılının Amerika'sına giderek telefonun icadına tanıklık ediyorlar.

18. Sylvia'dan Sonra

18. Sylvia'dan Sonra

Yazar: Alan Cumyn

Yayınevi: Büyülü Fener

Owen, arkadaşı Sylvia’nın taşınmasından dolayı duyduğu üzüntüyü hafifletmek için her şeyi dener. Sylvester adında bir köpek alır, sınıf başkanlığı için adaylığını koyar, kardeşleriyle yeni maceralara atılır, hatta hayatta ona yardımcı olacak yeni beceriler edinir. Sylvia’ya tekrar ulaşabilmek ve dostluğunu kazanabilmek için her yolu dener ve sonunda dahice bir çözüm bulur!

Akıllı, komik ve sevgi dolu kahramanımız Owen Skye, bu kitapta da bizi eğlenceli dünyasında dolaştırmaya devam ediyor.

“Cumyn, çocukların duygusal dünyasının derinliğini sade bir dil ve bilgelikle aktarabilen Beverly Clearly ve Robert Frost gibi yazıyor. “

-Quill & Quire-

“Kahramanın bu kadar komik ve akıllı olduğu bir kitaba rastlamak çok sık karşılaşılan bir durum değildir.”

19. Gizem ve Hayal Hikayeleri

19. Gizem ve Hayal Hikayeleri

Yazar: Edgar Allan Poe

Yayınevi: Büyülü Fener

Bu tüyler ürpertici, dehşet verici hikâyeler Amerikalı yazar ve edebiyat eleştirmeni Edgar Allan Poe tarafından yazıldı. İlk hikâyelerinden biri olan “Metzengerstein” Baltimore’da yayımlandı. Daha sonra farklı Amerikan şehirlerinde haber editörü ve kitap eleştirmeni olarak çalıştı. Şiirleri ve hikâyeleri eleştirmenler tarafından takdir edilse de yazara büyük bir başarı kazandırmadı. Poe, 1849 yılında, sadece kırk yaşındayken gizemli bir şekilde öldü. Ölüm sebebi hiçbir zaman tam olarak açıklanamadı. Poe’nun hikâyeleri, ölümünden sonra Gizem ve Hayal Hikâyeleri isimli kitapta toplandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
20
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın