Görüş Bildir
Haberler
Çocuklar Gelecekte Hologramla Oynayacak

Çocuklar Gelecekte Hologramla Oynayacak

Batuhan
24.03.2016 - 12:29 Son Güncelleme: 24.03.2016 - 21:58

ABD’li oyuncak üreticisi Mattel‘in bünyesinde faaliyet gösteren Fisher-Price, 10 yıl sonra çocuk olmanın ve çocuk yetiştirmenin nasıl olacağına dair bir video yayınladı. Görsel efektlerle dolu olan video, ileride tüm çocukların birer hayal dünyasındaymış gibi büyüyebileceğini öngörüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tasarım danışmanlığı firması Continuum‘un katkısıyla hazırlanan video, hayal gücünün fiziksel dünyayla iç içe olduğu bir gelecek sunuyor. Ebeveynliğin Geleceği adı verilen proje, dijital dünya ile iç içe yaşayan günümüz ergenleri ve gençlerinin 10 yıl sonra anne, baba olduklarında çocuklarıyla nasıl bir dünyada yaşayacaklarını hayal etmeyi amaçlıyor.

Projede hologramlarla etkileşimin ve yaratıcılığın gerçek hayata yansımasının gelecekteki önemi göz önünde bulunduruluyor. Boş bir zeminde hologramlarla oluşturulan şekillerin 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla gerçeğe dönüştürülmesi gelecekte günlük hayatımızın içine girmiş olacak. Belki de çocuklar hologramların her açıdan sınırsız dünyası dururken fiziksel oyuncakları yetersiz bulacaklar.

Günümüzde çocuklar arasında en popüler oyunlardan birinin, herhangi bir hikaye vermeden sınırsız ihtimaller sunan blok yerleştirme oyunu Minecraft olduğu düşünüldüğünde çocukların hologramların sınırsız dünyasını kolaylıkla benimseyeceği düşünülebilir. Sonuçta Minecraft’tan önce de ne işe yarayacağı tamamen çocukların hayal gücüne bağlı olan Lego‘lar vardı.

Bu gelecek tasvirinin, öğrenme sürecini bir bağlama yerleştirebildiğini böylece öğrenmenin çok daha kalıcı olacağını savunan Fisher-Price, bu sayede aile içi etkileşimin de artacağını düşünüyor. Herkesin önündeki ekrana baktığı günümüz dünyasının, herkesin çevresindeki hologramla etkileşime geçtiği daha aktif bir dünyaya dönüşeceği öngörülüyor.

Dünya Halleri

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
20
7
5
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Müge Salar

Asosyal ve sadece hayal dünyasında yaşayan çocuklar yetişsin istiyorsak güzel tabi. Çocukların hayal dünyası zaten uçsuz bucaksız bunları hologramlarla deste... Devamını Gör

the_war

Teknoloji çok faydalı ancak teknoloji içeren araç gereçlerle fazla ilgilenen çocuklar, sosyal hayattan daha fazla uzaklaşıyorlar. Ayrıca, bu hologramlar çocu... Devamını Gör

Captainn Peroxide

'Teknoloji, insan ırkının sonunu getirecek.' Ben söyleyeyim de. Nasıl otomobiller üretildi at arabalarının sonu geldi ya, işte aynısı olacak.