Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunu Tek Başına Parka Götüren Babanın Geçmesi Gereken 9 Evre

Çocuğunu Tek Başına Parka Götüren Babanın Geçmesi Gereken 9 Evre

diazepam
09.05.2014 - 15:34 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 15:39

Türkiye'de genelde çocukları oyun parklarına anneler götürür. Hafta sonları ve bazı tatil günlerinde ise çocuğuyla ilişkilerini geliştirmek isteyen babalar bu görevi üstlenir. Peki çocuğunu parka tek başına götüren babayı neler bekliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yalnızlık

1. Yalnızlık

Genellikle parka çocuklarını getirenler anneler oldukları için parka çocuğunu götüren baba bir köşede tek başına onu izlemek zorunda kalır. Anneler kendi aralarında sohbeti derinleştirdikçe babamızın yalnızlığı artar.

2. Yadırganma

2. Yadırganma

Aslında son derece doğal ve olması gereken bir şey yapıyor olmasına karşın, 'bu çocuğun annesi yok mu?' bakışları altında, kendisi hakkında konuşan kadınlara malzeme olmaktan kaçınamaz babamız.

3. Diğer çocukların oyuncağı olma

3. Diğer çocukların oyuncağı olma

Çocuklarla iletişim becerileri bir kadın kadar gelişmiş olmadığı için babamız kısa süre içinde parktaki çocukların esiri olacak, çocukları idare etmeyi beceremeyen babamız şen kahkahalar eşliğinde parktan ayrılacaktır.

4. Eleştiri bombardımanı

4. Eleştiri bombardımanı

Babamızın her yaptığı diğer kadınlar tarafından kıyasıya eleştirilecektir. Çocuk dışarı böyle mi çıkarılırmış, bunun annesi yok muymuş, bıraksın çocuk rahat rahat oynasınmış, ne diye çocuğun üstüne bu kadar düşüyormuş, vb. Babamız bunları iyi niyetle ve sükunetle karşılamalıdır zira deplasmanda mücadele ettiğini unutmamalıdır.

5. Yol yordam gösterme

5. Yol yordam gösterme

Eleştiriler ile yıpratılan babaya, iyi polis kötü polis hesabı, sahip çıkan bir anne veya anneler olacaktır. Ona neyi nasıl yapması gerektiği tatlı dille izah edilecek, baba bunları yaparken öğretici annemiz onu gururla uzaktan izleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suçlama

6. Suçlama

Çocuklar parkta illaki birbirleriyle mücadele içine girecek ve neticesinde sürtüşmeler çıkacaktır. Bu sorunları yönetmesini bilmeyen babamız ya korumacı tavriıyla diğer çocuğu azarlayacak ya da lafın kendi çocuğuma geçer deyip ona kızacak. Her iki durumda da diğer anneler tarafından suçlanacaktır. Ya 'sen kim oluyorsun da benim çocuğuma kızıyorsun?' denilecek ya da 'El kadar bebeye bağırmaya utanmıyor musun?' denilecektir. Kaçış yok

7. Gruba davet edilme

7. Gruba davet edilme

Türlü aşamalardan geçen babamız eğer sesini yükseltmemişse, alttan almasını bilmişse, hele bir de özür falan dilemişse gruba katılması yönünde sesler yükselmeye başlayacaktır. Direnç gösteren birkaç anne diğerlerinin çimdirmesiyle susturulacak ve babamız grubun en yaşlı kişisi (büyük olasılıkla Bartu'nun babaannesi) tarafından kendi yanlarında durması için davet edilecektir.

8. Kabul seremonisi

8. Kabul seremonisi

Eğer gruba davet edilen babamız, ilgili bir baba olduğunu ispatlarsa, ev ekonomisi, ne nerede daha ucuz, ev işleri konusunda püf noktaları, çocuk gelişiminin evreleri, vb. konularda ehil olduğunu gösteren şeyler sunabilirse, en önemlisi grubu eğlendirebilirse, uzun sessizliklere yer bırakmadan, grubu dinamik bir hale getirebilirse gruptan yükselen şen kahkahalar onun gruba kabul edildiğinin resmi işaretidir. Hele ki grup lideri Bartu'nun babaannesi 'sen ölme emi' diyerek sırtına vurursa... Grup avucunuzun içinde...

9. Çocuklar tarafından kabullenilme

9. Çocuklar tarafından kabullenilme

Bu en önemli safhalardan biridir aslında. Netice yetişkin insanların birbirleriyle iletişim kurmaları kadar doğal bir şey yok. Ama tüm duyguları en saf haliyle yaşayan çocuklar sizi kabul etmeden sittin sene o gruba dahil olmazsınız. Çocuklar son belirteçtir, eğer onlar sizden hoşlanmazsa ve açık bir şekilde 'bu gitsin!' diye tepki koyarlarsa geçmiş olsun. Sakın 'ama ben iyi bir amcayım' numaralarına başvurmayın, bu grup içerisindeki kadınlardan birisine ilginiz varmış gibi algılanabilir. Sempatik bir şekilde tamam deyip uzaklaşın ki annesi çocuğu sizden uzakta daha rahat ikna edebilsin. Size, bu gitsin diyen bir çocuğu sizin ikna edebilmeniz mümkün değildir.

Keyfini çıkarma

Keyfini çıkarma

Evet tüm basamakları geçip, parkta çocuğunu oynatan yalnız bir babadan parkın gözdesi baba olmaya doğru evrildiniz. Bu hükümdarlığınız sizden daha komik biri parka gelene veya başka bir erkeğin sizi gruptan ayırmasına kadar sürer. Eğer gruba kabul edilmeyen bir erkek parka gelirse, sizi yanına çekmeye çalışacak ve gitmemeniz her iki tarafta da garipsenecektir. Gitmeniz yararınıza, başka bir çalışmada 'anneler grubuna kabul edilmeyen babayı gruba aldırmak' konusunu zaten işleyeceğiz.

Sonuç olarak parka çocuğunu götüren tek baba olmak sıkıntılı bir süreçtir. Bu bahsettiklerimiz bir gün içinde olabileceği gibi uzun bir zamana da yayılabilir. Sabırlı olun, sebat edin ve çocuğunuzu parka götürmeyi sakın bırakmayın. 

Ha bir de bunu okuyup da 'bana hiç öyle olmadı' diyen babalar, yazımız size değil ki, siz niye okudunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0