Görüş Bildir
Haberler
Çikolatanın Vücuda Yararları Nelerdir? Çikolatanın Faydaları ve Zararları

etiket Çikolatanın Vücuda Yararları Nelerdir? Çikolatanın Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
11.03.2022 - 10:30

Hemen her yaşta insanın sevdiği çikolata, tropikal bir bitki olan kakao ağacının çekirdek benzeri tohumlarından yapılır. Çikolatanın birçok çeşidi bulunur. İsteğe göre içerisinde fındık, antepfıstığı ve sütte ilave edilebilir. Her ne kadar enerji verici olsa da kalori değeri de bir o kadar yüksektir. Bu nedenle kontrollü tüketilmelidir. Çikolatanın kalp ve damar sağlığı, sinir sistemi gibi vücudun çeşitli bölgeleri üzerinde olumlu etkisi bulunur. Ancak kakao oranı yüksek olan bitter çikolatanın tüketilmesi önerilir. Peki çikolatanın vücuda yararları nelerdir? İşte çikolatanın faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hem fiziksel hem de ruh sağlığı için tüketilmesi gerekilen çikolata, besin değerleri açısından oldukça önemlidir. Yapısında bulunan kakao, doğal bir şifa kaynağıdır. İçerisinde bol miktarda magnezyum, çinko, demir, kalsiyum, bakır, kükürt ve potasyum mineralleri bulunur. Aynı zamanda E ve B vitaminleri yönünden zengin bir yiyecektir. Çikolata tek başına tüketilebileceği gibi çeşitli tatlıların içerisine de koyulabilir. Ayrıca sos hali de bulunur. Çikolatanın faydaları ve zararları ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik...

Çikolatanın Yararları Nelerdir? Çikolatanın Faydaları ve Zararları

Çikolatanın Yararları Nelerdir? Çikolatanın Faydaları ve Zararları

Günde 100 gram tüketilen çikolatanın insan sağlığına pek çok yararı bulunur. Yapısında kakao, yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar sayesinde sinir sistemini rahatlanır ve stres dolayı oluşan gerginliği yok eder. Ayrıca yaşlanmaya bağlı oluşan cilt hasarlarını en aza indirger. Düzenli tüketilen çikolata kalp damar sağlığının korunmasını sağlar. Kalp krizi gibi ciddi durumların önüne geçer. Yapılan araştırmalarda çikolatanın kansere karşı da koruyuculuğu olduğu tespit edilmiştir.

Çikolata kan basıncını düşürmede de etkilidir. Kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığı oluşma riskini engeller. Güneşten kaynaklanan cilt lekelerinin üzerinde de olumlu etkisi bulunur. Kontrollü tüketilen çikolata kan şekerini dengelendiğinden dolayı şeker hastalığını da önler. Öksürük gibi kişinin hayat kalitesini etkileyen durumları da hafifletir. Kan akışını düzenlediğinden dolayı vücudun birçok bölgesine fayda sağlar. Özellikle gözde bulunan retinada kan akışını arttırır ve görmeyi iyileştirir. Hafıza kaybı, unutkanlık gibi sorunların oluşma ihtimaline karşıda oldukça etkilidir.

Çikolata fazla tüketildiği zaman vücuda ciddi zararlar verebilir. Serotonin hormonunun salgılanmasını sağladığından dolayı bir süre bağımlılık yapabilir. Kalorisi yüksek gıdalardan biri olduğu kilo alımına sebep olur. Aynı zamanda bazı kişilerde çikolata alerjisi bulunabilir. Bu durumda ciltte kızarıklıklar, sivilce gibi problemler görülür.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
344
203
197
179
164
138
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın