Görüş Bildir
Haberler
CHP ve HDP'li 3 İsmin Milletvekillikleri Neden Düşürüldü? Olay Sosyal Medyada Nasıl Yankılandı?

CHP ve HDP'li 3 İsmin Milletvekillikleri Neden Düşürüldü? Olay Sosyal Medyada Nasıl Yankılandı?

Türkiye'de 4 Haziran'ın gündemini akşam saatlerine doğru  TBMM'de yaşanan bir olay belirledi. CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi günün en çok konuşulan olayı oldu. 

Twitter gündeminin ilk sıralarında yer alan konuyla ilgili CHP ve HDP'liler #DarbeciAKP ve #MeclisteDarbeVar etiketleriyle hükümete tepki gösterdi. AKP'liler ve uygulamayı destekleyenler ise #MeclisteTeröristİstemiyoruz etiketiyle paylaşımda bulundu. 

Peki bu 3 isimle ilgili kesinleşmiş yargı kararları nelerdi? Sosyal medyada siyasiler neler dedi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün üç milletvekilinin TBMM üyelikleri, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunduğuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla sona erdi.

"AYM daha üç gün önce belge istedi, süreç bitmedi"

"AYM daha üç gün önce belge istedi, süreç bitmedi"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'teki görüşmeler sırasında 'Enis Berberoğlu'nun Yargıtay'da onaylanan cezası ile ilgili AYM'ye başvurusu var. AYM daha üç gün önce Enis Berberoğlu'ndan belge istedi. Daha süreç bitmedi' diyerek yapılanın parlamentoya bir darbe olduğunu söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise tezkerelerin okunmasını usulüne uygun olduğunu belirterek, 'AYM, Meclis'in bu kararı almasını engelleyemez. Meclis Başkanı bu kararları okumazsa içtüzüğü çiğner' diye konuştu.

"O davada karar veren hakim ve savcılar FETÖ'den içerde"

"O davada karar veren hakim ve savcılar FETÖ'den içerde"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da tezkerelerin okunmasına tepki gösterdi.

Beştaş, 'Bu iktidar darbecidir. Bu iktidarın halk iradesi ile hiçbir işi kalmamıştır. O davada karar veren hakim ve savcılar FETÖ davasında içerdeler. FETÖ'den ceza verilen hakimlerin ceza verdiği vekillerimizi düşürmeye çalışıyorsunuz. Onlar sizin kıblenizi gösteriyor' dedi.

Milletvekillerinden 'darbeci' sloganları

3 isim hakkında kesinleşen kararlar nelerdi?

3 isim hakkında kesinleşen kararlar nelerdi?

Enis Berberoğlu, MİT Tırlarına iliişkin İstanbul'da yargılandığı davada, 'siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

Musa Farisoğulları, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 9 yıl, Leyla Güven ise yine aynı mahkemece ve aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anayasa ne diyor?

Anayasa ne diyor?

Anayasa'nın 84. maddesine göre hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan milletvekilinin üyeliği, söz konusu kararların TBMM'ye bildirilerek Genel Kurul'da okunmasıyla sona eriyor.

Meclis Başkanlığı, haklarındaki yargı kararı çok önce kesinleşmesine karşın şimdiye kadar bu üç milletvekili hakkında herhangi bir işlem yapmamıştı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin olarak muhalefete son dakikada bilgi verildi.

Uygulamaya tepki gösteren CHP ve HDP'lilerin paylaşımları şöyle 👇

CHP'liler Meclis Başkanı Şentop'un makam girişine Anayasa kitapçığı bıraktı 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulamaya 'Saray darbesi' diyen HDP'liler mücadeleye devam mesajı verdi 👇

Uygulamaya ilişkin AKP'li isimlerin paylaşımları 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
85
35
20
13
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Çözüm Süreci'ni başlatıp darbe araştırma önergelerini reddeden AKP'liler mecliste terörist istemiyormuş!

Hashirama Senju

Görmek için göz var, duymak için kulak var ama oynanan oyunları anlayacak bir beyin yok.. anlayıp hiç birşey yokmuş gibi yapanlarda da vicdan haysiyet yok.

Pasif Kullanıcı

Hatırlayalım; Leyla Güven: Teröristbaşı Öcalan için ölüm orucu tuttu. Musa Farisoğlu: Eren Bülbül’ün katilinin cenazesine katıldı. Enis Berberoğlu: Devlet... Devamını Gör

öyle böyle

halkın karari halk indirir isterse. kimin ne olduğu önemli değil. hani demokrasi falan vardi oy verildi ya diyecem yorulacam ok devam

Muhammed Gungor

Geri dön diye ağlayan ne istedilerde vermedik diyen tayyip hariç ülkede herkes fetocu oldu eski sevgiliyle ayrılınca ortak arkadaşlarla görüşmeyi kesmek gibi