Görüş Bildir
Haberler
CHP'nin 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' Mitinglerinin İlki 3 Aralık'ta

etiket CHP'nin 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' Mitinglerinin İlki 3 Aralık'ta

Deniz Gök
12.11.2016 - 16:53 Son Güncelleme: 17.11.2016 - 19:18

Geçtiğimiz hafta 'Türkiye'yi Böldürmeyeceğiz' sloganıyla mitingler düzenleyeceği söylenen CHP'den üst düzey doğrulama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bu mitinglerden ilkinin 3 Aralık'ta Adana'da yapılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP, Cumhuriyet yazar ve yöneticileri ile HDP'li vekillerin tutuklanmasının ardından 6 Kasım'daki Parti Meclisi toplantısında 4 maddelik bir bildiri yayınlamıştı.

Bildiride HDP'li vekillerin tutuklanması ile ilgili;

  • AKP'nin çözüm sürecindeki parlamentoyu yok sayan tavrı eleştirilerek; 'Aynı hatayı tekrarlayan AKP, bugün de Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir' 

Cumhuriyet soruşturması ile ilgili;

  • 'FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan bir savcı tarafından başlatılan Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik hukuksuz ve akıl dışı dava bir an önce sona ermelidir. Bu dava, hükümetin yönlendirmesi ve desteğiyle açılan siyasi bir davadır.'

FETÖ soruşturmaları ile ilgili;

  • 'Darbe girişiminde yer alan, destek veren askeri, siyasi ve bürokratik tüm unsurlar en kısa sürede ortaya çıkartılmalı ve hukuk çerçevesinde yargılanmalıdır. Öte yandan, OHAL kapsamında tutuklanan, görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen tüm yurttaşlarımıza adil yargılanma hakkı tanınmalıdır. İnsan haklarına aykırı muamelede bulunan ve buna meşruiyet katan tüm sorumlular yargı önünde hesap vermelidir' 

OHAL ile ilgili;

  • 'Otoriter rejim; yurttaşların ifade, toplantı, örgütlenme ve girişim özgürlüklerini kısıtlamakta, tüm toplum kesimlerini yoğun bir baskı altına almaktadır. Okullara, üniversitelere, emekçilere, kadınlara, sivil toplum kuruluşlarına, iş dünyasına ve yurttaşlarımızın can güvenliğine yönelik tehditler, saldırılar, baskılar derhal son bulmalıdır' denilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, yayımlanan bildiri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, yayımlanan bildiri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu ise suç duyurusuna ilişkin ilk açıklamasında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin, tıpkı bizim gibi yargılanmasını istediğini görmekten memnuniyet duyuyorum” demişti.

Parti Meclisi 'bildiriyi' görüşmüş, miting kararı almıştı

Parti Meclisi 'bildiriyi' görüşmüş, miting kararı almıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Kasım'daki CHP Parti Meclisi'nde 6 saat süren toplantıda bildiriyi gündemde tutmak ve halka anlatmak için “örgütlü çalışma modelleri” oluşturulması, sivil toplum örgütlerinin de sürece dahil edilmesi kararlaştırılmıştı. 

Alınan karar doğrultusunda CHP'nin 4 maddelik bildiriyi, başkanlık sistemine neden karşı çıktığını, parlamenter sistemin nasıl güçlendirilebileceğini meydanlara inerek halka anlatacağı belirtilmişti.

"Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mitinglerinin ilki Adana'da

"Türkiye'yi böldürmeyeceğiz" mitinglerinin ilki Adana'da

CHP, darbe girişiminin ardından Taksim’de 'Barış ve Demokrasi Mitingi' düzenlemişti

Bugün MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' mitinglerine Aralık'ta başlayacaklarını duyurdu.

Buna göre ilk miting 3 Aralık'ta, Adana'da yapılacak.

"Tavır alın, susmayın, korkmayın"

"Tavır alın, susmayın, korkmayın"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşlardan tavır almalarını isteyen Koç, şöyle konuştu: 

'Demokrasiye ve Cumhuriyet'e inanan tüm yurttaşlarımız, Türkiye'nin bekasına, birlik ve beraberliğine zarar gelmesini istemeyen tüm yurtsever insanlarımız, faşist ve otoriter yönetim anlayışının ülkeyi giderek yalnızlaştırmasına tepki gösterecek tüm demokratları, hukuk devletinin yok edilerek adaletin birkaç kişinin iki dudağı arasında hapsedilmesinin toplumu çökerteceğini gören tüm duyarlı insanlarımızı bu konuda tavır almaya çağırıyoruz. 

Biz, üzerimize düşen siyasi mücadeleyi yapacağız Parlamentoda, ne pahasına olursa olsun yapacağız. Tavır alın, susmayın, korkmayın. Bu, ülke, rejim, beka sorunu. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en kritik tartışma noktalarından birine geldi. Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Başkanlık ve tek kişi yönetimi arzusu değil sorun, sorun Türkiye'nin bekası sorunudur. Sorun, Türkiye'nin çözülmemesi sorunudur. Sorun, Türkiye'de rejimi değiştirmek ve Cumhuriyet'i sonlandırmak isteyenlerin atacağı son adıma karşı direnme sorunudur.

Bu aşamada iktidar partisinin bu yolda adım atmasını kolaylaştıran üçüncü muhalefet partisi yetkililerine şu soruyu sormak gerekiyor: 'Başından beri başkanlık sistemine karşı çıkan bu muhalefet partisi ne oldu da tabanlarının çok duyarlı olduğunu bildiğimiz, Türkiye'nin bekasının tartışıldığı bir pozisyona sürüklendiler siyaseten? Ne oldu?' Bu soruyu sormak siyaseten hakkımız. 'Efendim hukuki durumu, fiili duruma uyduralım'. Unutmayalım, esas siyasi tavır, fiili durumları hukuk içine çekme mücadelesidir. Esas mücadele alanı burasıdır. Günlük parti içi siyaset ihtiyaçlarınızı, ülkenin bekasının tartışmaya açılacağı siyaset arayışlarını ve tavırlarını, uzun vadede haklı ve kazançlı çıkarmayacağını bilmeniz gerekiyor. Kendi işinizi, kendi içinizde görün. Ülkenin bekasını tartışır pozisyona, kendi iç sorunlarınızı taşımayın.'

'Ne getirmek istediklerini anlayabilecek kadar akıllıyız'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP'li Haluk Koç, 'Gelin istemediklerinizi söyleyin, o masada olun çağrısı yapıyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine şunları söyledi:

'İstediklerimizi, istemediklerimizi söyledik. Bunları kendi basit siyasi pencerenizden söylemedik. Türkiye'nin birliği açısından söyledik. Nasıl bir anayasa istediğimizi ifade ettik. Ne getirmek istediklerini anlayabilecek kadar akıllıyız. Çok net ifade ediyoruz. Tek kişi sisteminin neleri kapsadığını ve tarihin bu döneminde, bu riskli coğrafyada Türkiye'yi nerelere sürükleme ihtimalinin olduğunu ifade ettik.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
461
184
132
71
52
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

türkiyeyi karanlığa gömmek isteyenlere inat meydanlarda olacağız cumhuriyetten vazgeçmeyeceğiz

Aci Patlıcan

Elektirikler kesilmiyo ne karanligi. 15 temmuzdada karanlik olmasin diye benzincide kuyruga girmistiniz degil mi aydinlik kardes

Yonca Çakır

atatürk'ün kurduğu parti bügün teröristlerle geziyor çok yazık chp misyonunu kılıçdaroğluyla kaybetti

Burak Gündoğdu

Atatürk'e en büyük hakaret chp'nin Atatürkçü bir parti olduğunu söylemektir..