Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Kaftancıoğlu'na Destek Gösterisi: 'Canan Yüreklidir, Canan Cesurdur, Canan Bizimdir!'

CHP'den Kaftancıoğlu'na Destek Gösterisi: 'Canan Yüreklidir, Canan Cesurdur, Canan Bizimdir!'

Deniz Gök
12.05.2022 - 18:51 Son Güncelleme: 12.05.2022 - 20:05

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetinin Yargıtay tarafından onanmasının ardından bazı milletvekili ve partililer, İl Başkanlığında toplandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı ve 'Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var, bunu bir an olsun aklından çıkarma!' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Kaftancıoğlu'na 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onaması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan partili milletvekillerine İstanbul İl Başkanlığında toplanma çağırısında bulunmasının ardından bazı milletvekilleri ve partililer il binasına geldi.

"Terör propagandası yapmış olsaydı, herhalde 6 yıl beklemezdi savcılar"

"Terör propagandası yapmış olsaydı, herhalde 6 yıl beklemezdi savcılar"

Burada açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, 6 yıl sonra başlatılan soruşturma, görülen mahkeme ve bugün Yargıtay'dan çıkan sonucun, kararın hukuksuz olduğunu gösterdiğini savundu.

Hamzaçebi, şunları kaydetti:

''O sosyal medya paylaşımlarını ben de okudum. Hiçbirinde siyasi eleştiri boyutunun ötesinde bir ifade görmedim. Ne bir hakaret ne bir terör örgütü propagandası. Böyle bir şey olsa, bir partinin, CHP'nin İstanbul İl Başkanı olan kişi zamanında terör örgütü propagandası yapmış olsaydı, herhalde 6 yıl beklemezdi savcılar, mahkeme. Yargıtay bugün bu kararı verdiğine göre, sosyal medya paylaşımları üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bir karar veriliyor. Bu her şeyin sonu değildir tabii ki. Süreci değerlendiriyoruz. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkanımız süreci değerlendiriyor.''

Canan Kaftancıoğlu'nun Anayasa Mahkemesine yaptığı bir hak ihlali başvurusu olduğunu hatırlatan Hamzaçebi, ''Bireysel başvurusu vardır. Ben Anayasa Mahkemesinin hukuk konusunda zaman zaman farklı kararlar verse de örneğin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasında, tutuklamada hukuka uygun karar verdiğini görüyorum. Burada inanmak isterim, Anayasa Mahkemesi Canan Kaftancıoğlu'nun bu başvurusunu hukuk çerçevesinde değerlendirecektir. Öyle ummak, ümit etmek istiyorum.'' diye konuştu.

Partililer Kaftancıoğlu'nu böyle karşıladı. 👇

CHP İl Başkanlığı önünde Canan Kaftancıoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yanına alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma yaptı.📡

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Erdoğan sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların acısının sesidir bu kulaklarında çınlayan ses. Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özgürlüğün şarkısını söyleyen insanların sesini duyuyor musun? 

Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın, şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. 

Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar, senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın, biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.

Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir. Herkes duysun! 

21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuyorum artık mitingin adresi Bursa değil İstanbul'dur. İstanbul'da yapacağız. 

Hiç endişe etmeyin. Zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. __Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
41
23
15
11
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
jane-su

CHP bu kafayla giderse sonsuza kadar muhalefet parti olarak kalacak, buna mahkum. Ülke bu haldeyken bile hala Akp oyları yüksekse bunun en büyük sebeplerinde... Devamını Gör

Hoess

Belki bir umut aradaki küççük fark kapanır. Akp'nin kutuplaştırma politikası son bulur. Enflasyon normale döner. Sığınmacılar evlerine gider. Siyasal islam a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Yav bırakın şu terörist kadını Allah aşkına ya, PKK'lı Sakine Cansız için rahmet dileyen paylaşım yapan bir kadın cidden Atatürk'ün partisine yakışmıyor.

Osman Elmallı

ben düşünüyorum bunların hiç kafası çalışmıyormu pkk lideri kadını anan biriyle nasıl şehit ailelerinden doğuda askerlik yapanlardan, teröristlerle çatışan a... Devamını Gör

Enverland

Sizin vereceğiniz tepkiye de size de sağınıza da solunuza da bu ülkenin çocuklarına bu kadar kötü politikacıları yetiştiren tüm hocaların kulaklarını çınlatı... Devamını Gör